Wijnproeverij voor het goede doel

De teams van de Eventacademie en Academie voor Horeca & Toerisme hebben als gezamenlijke teamactiviteit meegedaan aan een wijnproeverij voor het goede doel. Vinoloog en teammanager Roeland Buijsse doneerde zijn tijd, expertise en heerlijke wijnen.

Het ging om Stichting Proniños waar Michèle Josemans (BPV-coördinator bij beide Academies) vrijwilliger voor is. In april gaat zij samen met Anne Kuipers van Circusschool Hannes&Co en Sofie Bartels van Proniños naar Peru om een circusproject uit te voeren op scholen en revalidatiecentra in Lima, Ayacucho en bergdorpjes in de provincie Huancavelica. Het gaat met name om straatkinderen en kinderen met een beperking. Het project beoogt het vergroten empowerment en zelfvertrouwen door op een leuke en gemakkelijke manier sportieve activiteiten te doen, samen te werken, snel kleine succeservaringen te hebben en kinderen een leuke dag te bezorgen.

Proniños is actief in projectlanden Ethiopië, Oeganda, Peru en Kenia en in 2016 Nepal en Guatemala. Zij bieden aanvullend sociaal en economisch onderwijs aan kansarme kinderen.

Elk teamlid heeft €15,- of meer gedoneerd. 100% van de opbrengsten ging rechtstreeks naar het goede doel. In totaal is er €300,- opgehaald. De kinderen in Peru zullen hier erg blij mee zijn!

Na de proeverij heeft Event Lab iedereen voorzien van een heerlijk tapas buffet (gedoneerd!) en werd er nog lang nagepraat.

Wijnproeverij

Deel deze pagina: