Ik wilde graag iets goeds doen voor de samenleving

Eva Breddels, 20 jaar
Academie voor economie en ondernemen
Deed de opleiding Juridisch administratief dienstverlener en is nu medewerker bij het servicecenter van het Openbaar Ministerie

Wat wilde je vroeger worden?
“Iets heel anders, namelijk makelaar. Die rijden in mooie auto’s. Op de middelbare school wilde ik bij de politie.”

Wat doe je nu?
 “Ik werk bij het Slachtofferloket van het Openbaar Ministerie (OM), niet te verwarren met Slachtofferhulp Nederland. Ik behandel vragen over bijvoorbeeld het indienen van een schadevergoeding. Daarnaast doe ik een deel van de administratie. Samen met het callcenter vormen we het Servicecenter van het OM.”

Welke route heb je daarvoor afgelegd?
“Ik heb het vmbo-t en een opleiding tot beveiliger afgerond. Ik voelde mij toch niet zo prettig in een uniform en besloot wat anders te gaan doen. Ik heb een tijdje als leidinggevende in een restaurant gewerkt, maar dat was het ook niet voor mij. Ik wilde graag iets doen waarbij ik iets goeds doe voor de samenleving. Met mijn opleiding Juridisch Medewerker heb ik dat ook voor elkaar gekregen. Na mijn stage kreeg ik bij het OM deze baan aangeboden.”

Wat is je het meest bijgebleven van je studie aan MBO utrecht?
“Ik heb de opleiding vooral voor mezelf gedaan en ik ben trots dat ik het voor elkaar heb gekregen. Het is toch spannend als je 20 jaar bent en bij jongere mensen in de klas komt. Uiteindelijk ging dat prima. MBO Utrecht is een fijne school waar naar je geluisterd wordt.”

Wat is jouw toekomstdroom?
“Ik wil heel graag bij het OM blijven werken. Het liefste zou ik interne opleidingen volgen en doorgroeien binnen de organisatie.”

Deel deze pagina: