Plaatsingsdagen

Tijdens de plaatsingsdag maak je kennis met je docenten en medestudenten, wordt er een foto gemaakt voor je schoolpas en handelen we een aantal administratieve zaken met je af.
Ook ontvang je informatie over boeken, leermiddelen en vertellen we over de start van het schooljaar.

De plaatsingsdag van jouw opleiding is op: donderdag 11 juli van 14.00 tot 14.30 uur op onze locatie aan de Columbuslaan 540 in Utrecht.

Wij vragen jou het volgende mee te nemen:

  • Ondertekende onderwijsovereenkomst. Graag behalve je handtekening ook de datum van ondertekening invullen. Als je op 01-08-2019 nog geen 18 jaar bent, dan ontvangen wij ook graag de handtekening van je ouder(s) en/of verzorger(s)
  • Eventueel een kopie van je behaalde diploma en definitieve (dus niet voorlopige) cijferlijst. Indien je nog geen diploma-uitreiking hebt gehad, stuur je deze later op. Je kan deze ook inscannen en mailen.
  • Paspoort, ID-kaart of verblijfsdocument.
  • De brief over de plaatsingsdag die je thuis ontvangen hebt.

Mocht je nog vragen hebben, dan kun je ons mailen: studentadministratie@mboutrecht.nl.

We gaan er vanuit dat je aanwezig bent. Mocht je echt niet kunnen dan horen we het graag van te voren. Je ontvangt dan een mail van ons met wat je moet doen.

Leermiddelen

Lesgeld moet elke meerderjarige student betalen via DUO. Minderjarige studenten betalen geen lesgeld. Het lesgeld kun je eventueel in 10 termijnen betalen. Ben je niet gestart met de opleiding of ben je gestopt met de opleiding voor 1 oktober dan hoef je geen lesgeld te betalen. Meer informatie over lesgeld en DUO vind je hier.

Wanneer je de Entree-opleiding gaat doen dan zorgen wij voor jou voor de boeken en licenties. Deze liggen voor je klaar in de introductieweek. De kosten bedragen ongeveer € 175,-. Aan het begin van het schooljaar checkt de opleiding of je de leermiddelen kunt betalen. Kun je de leermiddelen niet betalen, dan worden deze door de opleiding vergoed. Kun je de leermiddelen wel betalen, dan ontvang je aan het begin van het schooljaar een factuur.

Alle andere spullen die je nodig hebt, zoals een agenda, pennen en een schrift kun je zelf aanschaffen.

Aanschaf laptop 

Bij MBO Utrecht werken alle opleidingen (behalve de entree opleidingen) met een laptop. Als je nog geen laptop hebt moet je er verplicht een aanschaffen. 

Voor de meeste opleidingen is een basis laptop voldoende. Check aan welke eisen jouw laptop moet voldoen.

Introductieweek

De introductie start in de week van 2 september en duurt 2 weken.

We starten op 2 september om 9.00 uur. De eerste dagen ga je vooral kennismaken.
Kennismaken met de klas waar je in zit, met je studieloopbaanbegeleider en met de docenten.

Gedurende het introductieprogramma hebben we allerlei verschillende activiteiten en krijg je informatie over de opleiding en alle lessen die je tijdens de opleiding gaat krijgen.

Ook over de stage geven we je informatie en je zult al kennismaken met wat voorbeelden van bedrijven.

Het was fijn om tijdens de introductieweek mijn klasgenoten te leren kennen voordat we aan de eerste echte schoolweek begonnen.

Melanie, student

Programma eerste lesweek

Informatie over de eerste lesweek ontvang je tijdens de introductieweken.

Vragen? Wij helpen je graag!

Kijk eerst of het antwoord op jouw vraag in de lijst met veelgestelde vragen op onze website staat. Staat het antwoord er niet tussen?

Voor specifieke vragen over jouw opleiding, bijvoorbeeld stage, introductieweek, leermiddelen, plaatsingsdagen of aanmelding kun je mailen naar: aanmelden@mboutrecht.nlAfhankelijk van je vraag krijg je op zijn laatst antwoord in de laatste week van de zomervakantie (de week van 26 augustus). 
 
In de zomervakantie zijn we ook telefonisch (030-2815100) en per WhatsApp (06-257 050 51) bereikbaar op werkdagen tussen 10.00 en 14.00 uur. 

Locatie

Entree

Bontekoelaan 1
Utrecht (vanaf september 2019)


+31 (0) 6 257 050 51 (WhatsApp)