Terug

Entree

  • Leerjaar 1
  • Niveau 1
  • Niveau 1
  • Leerjaar 1
Welkom!

Op deze pagina vind je alle belangrijke informatie over leermiddelen en de start van jouw schooljaar.

Plaatsingsdag

Tijdens de plaatsingsdag kom je met een klein groepje studenten op school kijken. Je maakt kennis met een aantal van onze docenten, je krijgt een rondleiding door het gebouw en informatie over bijvoorbeeld de start van het schooljaar of je stage. Daarnaast kijken we of je studentdossier volledig is, denk hierbij aan je ID, vooropleiding, foto voor je schoolpas en een ondertekende onderwijsovereenkomst.  

Op deze pagina kun je kijken wanneer de plaatsingsdag van jouw opleiding is. Je krijgt een e-mail waarin staat op welke tijd wij jou hebben ingepland.  

Vragen
Heb je vragen over de plaatsingsdag? Of kun je niet aanwezig zijn op de plaatsingsdag? Mail dan naar studentadministratie@mboutrecht.nl of stuur een appje naar 06 – 257 050 51.  

Leermiddelen

Voor het leveren van de leermiddelen (boeken, licenties, werkkleding etc.) die jij nodig hebt voor het volgen van je studie werken wij samen met Studers. Zij hebben het complete pakket voor je klaarliggen zodat je alles in één keer kunt bestellen en laten bezorgen. Zo weet je zeker dat je niets over het hoofd ziet. Het is niet verplicht om je leermiddelen hier te bestellen, maar het is wel handig. 

Klik hier om naar de site van Studers te gaan. 

Heb je financiële ondersteuning nodig omdat je je leermiddelen niet kunt betalen of heb je andere vragen over schoolkosten (zoals bijvoorbeeld over lesgeld of studiefinanciering)? Check dan onze pagina: schoolkosten en financiële ondersteuning. 

Aanschaf laptop 

Voor alle opleidingen bij MBO Utrecht heb je een laptop nodig. Als je nog geen laptop hebt moet je er verplicht een aanschaffen. 

Voor de meeste opleidingen is een basis laptop voldoende. Check aan welke eisen jouw laptop moet voldoen.

Ik vond mijn eerste jaar bij MBO Utrecht enorm leuk. Heel veel geleerd en ik ben gegroeid als persoon. Daarnaast heb ik mensen ontmoet waar ik tot op de dag van vandaag heel dankbaar voor ben.

Mick, student

Introductieweek

Tijdens de introductieweek ga je kennismaken met de docenten, medestudenten en de school. Hier kan je vinden welke dagen wij activiteiten voor je hebben gepland.

Maandag 22 augustus
We starten we om 10.00 uur op de Columbuslaan 540. Die dag maak je kennis met je klas en je studieloopbaanbegeleider. Op deze dag leggen we je ook uit hoe je het rooster kunt vinden en hoe je email krijgt van MBO Utrecht. Deze dag duurt tot maximaal 15.00 uur. Je hebt deze dag je laptop nodig op school.  

Dinsdag 23 augustus
Deze dag gaan we kanoën en steppen. We vertrekken om 09.30 bij de Rijnstroom.
Het adres is weg naar Rhijnauwen 2, Utrecht. De routebeschrijving vind je hier.

Woensdag 24 augustus
Deze dag gaan we sporten, het programma vertellen we op 22 augustus 

Donderdag 25 augustus
Deze dag organiseren we een avond voor belangstellenden, deze dag zijn we daarom zowel overdag als ’s avonds op school.  

Vrijdag 26 augustus
Op deze dag gaan we bedrijven bezoeken.

Programma eerste lesweek

Na de introductieweek start op maandag 29 augustus het reguliere lesprogramma.

Vragen? Wij helpen je graag!

Kijk eerst of het antwoord op jouw vraag in de lijst met veelgestelde vragen op onze website staat. Staat het antwoord er niet tussen? Neem dan contact op via WhatsApp, e-mail of telefoon:

Let op: in de zomervakantie zijn we op werkdagen tussen 10.00 en 14.00 uualleen via mail en WhatsApp bereikbaar. 

Locatie

Entree

Columbuslaan 540
Utrecht


+31 (0) 6 257 050 51 (WhatsApp)