Terug

Gastheer/Gastvrouw

Welkom!

Docenten van de Academie voor Horeca en Toerisme heten je alvast van harte welkom bij MBO Utrecht. Check onderstaande video.

Centrale intake en Plaatsingsdag

Heb jij je in (of net voor) de zomervakantie aangemeld voor de opleiding? Dan nodigen wij je uit voor de Centrale Intakedag op woensdag 25 augustus. Je krijgt per mail een uitnodiging, daar staat ook in hoe laat we jou verwachten.

Heb je de eerste plaatsingsdag gemist of ben je geplaatst na de Centrale Intake? Dan verwachten wij je bij ons op school voor de plaatsingsdag op vrijdag 27 augustusOp deze pagina kun je vinden waar en hoe laat je wordt verwacht.

Heb je vragen over de Centrale Intake of plaatsingsdag? Mail dan naar studentadministratie@mboutrecht.nl of stuur een appje naar 06 – 257 050 51. Kun je niet aanwezig zijn, dan horen we dat graag van tevoren.

Leermiddelen

Voor het leveren van de leermiddelen (boeken, licenties, werkkleding etc.) die jij nodig hebt voor het volgen van je studie werken wij samen met Studers. Zij hebben het complete pakket voor je klaarliggen zodat je alles in één keer kunt bestellen en laten bezorgen. Zo weet je zeker dat je niets over het hoofd ziet. Het is niet verplicht om je leermiddelen hier te bestellen, maar het is wel handig. Klik hier om naar de site van Studers te gaan. 

Heb je financiële ondersteuning nodig omdat je je leermiddelen niet kunt betalen of heb je andere vragen over schoolkosten (zoals bijvoorbeeld over lesgeld of studiefinanciering)? Check dan onze pagina: schoolkosten en financiële ondersteuning. 

Aanschaf laptop 

Voor alle opleidingen bij MBO Utrecht heb je een laptop nodig. Als je nog geen laptop hebt moet je er verplicht een aanschaffen. 

Voor de meeste opleidingen is een basis laptop voldoende. Check aan welke eisen jouw laptop moet voldoen.

Samen lekker zeuren tijdens het kanoën schept ook een band 😉

Ilja, student

Introductieweek

Na de zomervakantie beginnen we het schooljaar met een introductieweek. In deze week gaan we uitgebreid kennis met elkaar maken, en regelen we nog wat praktische dingen zodat je goed van start kunt gaan.  

Wanneer kom je op school en waar moet je zijn? 
Donderdag 2 september 2021 
We zien je voor de eerste dag op donderdag 2 september 2021 om 9.30 uur 

De dag begint met een algemene kennismaking op de locatie MBO Utrecht, Daltonlaan 300, te Utrecht Je wordt verwacht in de ontvangsthal van de school, waar onze Onderwijsdirecteur jullie welkom zal heten.  

Het ochtendprogramma begint met een algemene kennismaking met je klasgenoten, docenten en opleiding. Enkele praktische zaken komen aan bod. Na de ontvangst krijg je te horen in welk lokaal je moet zijn waar we met het programma van de dag gaan starten. Dit zal ongeveer 2 uur duren. Het kan zijn dat de kantine open is om een lunch te kopen, maar zeker is dat (nu nog) niet. 

Voor het middagprogramma verlaten wij de school om naar het centrum van Utrecht te gaan voor actieve wandeling met verschillende activiteiten. Rond 15:30 uur ronden we deze dag af.  

Vrijdag 3 september 2021
Op donderdag ontvang je informatie over het verloop van deze dag. 

Om jullie alvast wat kennis te laten maken met Horeca en Toerisme gaan we erop uit. Je wordt om 09:00 uur op school verwacht en om ongeveer 16:00 uur zijn we weer terug. 

Programma eerste lesweek

Na de introductieweek beginnen we op maandag 6 september met het normale rooster. Vanaf dan moet je elke dag je laptop mee nemen en heb je je boeken nodig. Je krijgt van de school een kluisje in bruikleen om je spullen en boeken in te stoppen. Dit is eveneens onder voorbehoud. 

Mochten er problemen zijn met je boeken of laptop, bespreek dit dan even met je studieloopbaanbegeleider tijdens de introductieweek. 

Vragen:
Voor andere vragen kun je ons tot aan de zomervakantie benaderen via mailadres: i.yark@mboutrecht.nl. Mevrouw Inge Breedveld-Yark zal dan beschikbaar zijn voor vragen. 

Na de zomervakantie zijn we weer beschikbaar vanaf 30 augustus, via hetzelfde mailadres. 

Vragen? Wij helpen je graag!

Kijk eerst of het antwoord op jouw vraag in de lijst met veelgestelde vragen op onze website staat. Staat het antwoord er niet tussen? Neem dan contact op via WhatsApp, e-mail of telefoon:

Let op: in de zomervakantie zijn we op werkdagen tussen 10.00 en 14.00 uualleen via mail en WhatsApp bereikbaar. 

Locatie

Academie voor Horeca en Toerisme

Daltonlaan 300
Utrecht


+31 (0) 6 257 050 51 (WhatsApp)

Academie voor Horeca en Toerisme