Terug

Gastheer/Gastvrouw

Welkom!

Wat leuk dat je komt studeren bij MBO Utrecht! Op deze pagina staat belangrijke informatie voor het nieuwe schooljaar. Hiermee start jij goed voorbereid met je opleiding.

Plaatsingsdag

Nog voor de zomervakantie kom je naar school voor de plaatsingsdag. Bekijk hier wanneer de plaatsingsdag van jouw opleiding is. Je krijgt een e-mail waarin staat hoe laat je er moet zijn.

Tijdens de plaatsingsdag maak je kennis met je docenten en medestudenten. Je hoort hoe het begin van het schooljaar eruitziet en hoe het zit met je stage. We checken ook samen met jou of je studentdossier compleet is.

Vragen

Heb je vragen over de plaatsingsdag? Of kun je niet aanwezig zijn op de plaatsingsdag? Mail dan naar studentadministratie@mboutrecht.nl of stuur een appje naar 06-25705051

Leermiddelen

Voor het leveren van de leermiddelen (boeken, licenties, werkkleding etc.) die jij nodig hebt voor het volgen van je studie werken wij samen met MBO Webshop. Zij hebben het complete pakket voor je klaarliggen zodat je alles in één keer kunt bestellen en laten bezorgen. Zo weet je zeker dat je niets over het hoofd ziet. Het is niet verplicht om je leermiddelen hier te bestellen, maar het is wel handig.

Vanaf 1 juli kan je de leermiddelenlijst bekijken. Vanaf 1 augustus is het mogelijk om je leermiddelen te bestellen.

Leermiddelen

Financiële ondersteuning

Wanneer je gaat starten met een BOL-opleiding kun je van DUO een studentenreisproduct krijgen en vanaf 18 jaar ook studiefinanciering. Voor studenten die leermiddelen niet kunnen betalen, is er een mbo studentenfonds. Meer informatie kan je hier vinden.

Aanschaf laptop 

Voor alle opleidingen bij MBO Utrecht heb je een laptop nodig. Als je nog geen laptop hebt moet je er verplicht een aanschaffen. 

Voor de meeste opleidingen is een basis laptop voldoende. Check aan welke eisen jouw laptop moet voldoen.

Introductieweek

Na de zomervakantie beginnen we het schooljaar met een introductieprogramma. Tijdens de introductie gaan we uitgebreid kennis met elkaar maken, en regelen we nog wat praktische dingen zodat je goed van start kunt gaan.

Wanneer kom je op school en waar moet je zijn?
We zien je voor de eerste dag op woensdag 28 augustus 2024. De dag begint om 10.00 uur met een kennismaking op de locatie MBO Utrecht, Australiëlaan 25, te Utrecht.

Je wordt verwacht in Brasserie “De Walvis”, in onze school, waar we jou welkom zullen heten.

Wat gaan we allemaal doen tijdens deze introductiedagen?

Woensdag 28 augustus 2024
Na de ontvangst starten we met het programma van de dag. De dag begint met een kennismaking met je klasgenoten en verkenning van het gebouw. De slb’er zal ook enkele praktische zaken aan bod laten komen. Ook maken jullie kennis met diverse collega’s waar jullie tijdens jullie opleiding mee te maken krijgen. Dat zijn collega’s van instanties, BPV, Verzuim, Studenten welzijn, Buurtteam, etc.

In de middag gaan we een buitenactiviteit gaan doen. We verklappen de inhoud van dit programma nog niet. Je zorgt zelf voor een lunch. Draag schoenen waarop je goed kunt lopen en kleding waarin je je makkelijk kunt bewegen.

De eerste dag duurt tot 15.00 uur.

Donderdag 29 augustus 2024
Op deze dag, die om 9.00 uur start, doen we weer een buitenactiviteit. Ook voor deze dag blijft het programma nog even geheim. Zorg wel voor makkelijk zittende kleding en schoenen waarop je goed kunt lopen. Je zorgt weer zelf voor een lunch.

Het programma duurt tot ongeveer 17.00 uur.

Programma eerste lesweek

Na de introductiedagen beginnen we op maandag 30 augustus met het normale rooster. Vanaf dan moet je elke dag je laptop mee nemen en heb je je boeken nodig. Je krijgt van de school een kluisje in bruikleen om je spullen en boeken in te stoppen. Als er problemen zijn met je boeken of laptop, bespreek dit dan even met je studieloopbaanbegeleider tijdens de introductieweek.

Wat moet ik nog meer regelen?

Heb je alles al geregeld voor de start van je studie? Bijvoorbeeld het aanvragen van een studentenreisproduct of studiefinanciering?

Maak hier een persoonlijk overzicht van alle zaken die voor jou van toepassing zijn.

Vragen? Wij helpen je graag!

Kijk eerst of het antwoord op jouw vraag in de lijst met veelgestelde vragen op onze website staat. Staat het antwoord er niet tussen? Neem dan contact op via WhatsApp, e-mail of telefoon:

Let op: in de zomervakantie zijn we op werkdagen tussen 10.00 en 14.00 uur alleen via mail en WhatsApp bereikbaar. Van 29 juli tot 12 augustus zijn we gesloten en niet bereikbaar.

Locatie

Academie voor Horeca en Toerisme

Australiëlaan 25
Utrecht


+31 (0) 6 257 050 51 (WhatsApp)

Academie voor Horeca en Toerisme