Terug

Gastheer/Gastvrouw

Welkom!

Wat leuk dat je komt studeren bij MBO Utrecht. Op deze pagina vind je de informatie die je nodig hebt voor het nieuwe schooljaar.

Plaatsingsdag

Tijdens de plaatsingsdag kom je met een klein groepje studenten op school kijken. Je maakt kennis met een aantal van onze docenten, je krijgt een rondleiding door het gebouw en informatie over bijvoorbeeld de start van het schooljaar of je stage. Daarnaast kijken we of je studentdossier volledig is, denk hierbij aan je ID, vooropleiding, foto voor je schoolpas en een ondertekende onderwijsovereenkomst.  

Op deze pagina kun je kijken wanneer de plaatsingsdag van jouw opleiding is. Je krijgt een e-mail waarin staat op welke tijd wij jou hebben ingepland.  

Vragen
Heb je vragen over de plaatsingsdag? Of kun je niet aanwezig zijn op de plaatsingsdag? Mail dan naar studentadministratie@mboutrecht.nl of stuur een appje naar 06 – 257 050 51.  

Leermiddelen

Voor het leveren van de leermiddelen (boeken, licenties, werkkleding etc.) die jij nodig hebt voor het volgen van je studie werken wij samen met Studers. Zij hebben het complete pakket voor je klaarliggen zodat je alles in één keer kunt bestellen en laten bezorgen. Zo weet je zeker dat je niets over het hoofd ziet. Het is niet verplicht om je leermiddelen hier te bestellen, maar het is wel handig. 

Klik hier om naar de site van Studers te gaan. 

Heb je financiële ondersteuning nodig omdat je je leermiddelen niet kunt betalen of heb je andere vragen over schoolkosten (zoals bijvoorbeeld over lesgeld of studiefinanciering)? Check dan onze pagina: schoolkosten en financiële ondersteuning. 

Aanschaf laptop 

Voor alle opleidingen bij MBO Utrecht heb je een laptop nodig. Als je nog geen laptop hebt moet je er verplicht een aanschaffen. 

Voor de meeste opleidingen is een basis laptop voldoende. Check aan welke eisen jouw laptop moet voldoen.

Samen lekker zeuren tijdens het kanoën schept ook een band 😉

Ilja, student

Introductieweek

We zien je voor de eerste dag op woensdag 24 augustus 2022.  De dag begint met een algemene kennismaking op de locatie MBO Utrecht, Daltonlaan 300, te Utrecht. Je wordt verwacht in de ontvangsthal van de school, waar we jou welkom zullen heten.  

Wat gaan we allemaal doen tijdens deze introductiedagen? 

Woensdag 24 augustus 2022 

De dag begint met een algemene kennismaking met je klasgenoten, docenten en opleiding. Enkele praktische zaken komen aan bod. Na de ontvangst om krijg je te horen in welk lokaal je moet zijn waar we met het programma van de dag gaan starten. We verklappen het vervolg van de dag nog niet. Je moet zelf voor een lunch zorgen. Het is ook verstandig om schoenen aan te hebben waarop je goed kunt lopen. De eerste dag zal tot ongeveer 15.00 uur duren. 

Donderdag 25 augustus 2022 

Op de woensdag ontvang je informatie over het verloop van deze 2e dag. Om 10.00 word je verwacht op school, Daltonlaan 300 te Utrecht. (deze starttijd is nog even onder voorbehoud). Ook voor deze dag willen we het programma nu nog even geheim houden. Zorg wel voor makkelijk zittende kleding en schoenen waarop je goed kunt lopen. Je zorgt weer zelf voor een lunch! Het programma zal tot ongeveer 17.00 uur duren. 

Programma eerste lesweek

Na de introductiedagen beginnen we op maandag 29 augustus met het normale rooster. Vanaf dan moet je elke dag je laptop mee nemen en heb je je boeken nodig. Je krijgt van de school een kluisje in bruikleen om je spullen en boeken in te stoppen. Mochten er problemen zijn met je boeken of laptop, bespreek dit dan even met je studieloopbaanbegeleider tijdens de introductieweek. 

We zien jou graag na de vakantie! 

Vragen? Wij helpen je graag!

Kijk eerst of het antwoord op jouw vraag in de lijst met veelgestelde vragen op onze website staat. Staat het antwoord er niet tussen? Neem dan contact op via WhatsApp, e-mail of telefoon:

Let op: in de zomervakantie zijn we op werkdagen tussen 10.00 en 14.00 uualleen via mail en WhatsApp bereikbaar. 

Locatie

Academie voor Horeca en Toerisme

Daltonlaan 300
Utrecht


+31 (0) 6 257 050 51 (WhatsApp)

Academie voor Horeca en Toerisme