Terug

Gastheer/Gastvrouw

Welkom!

Wat leuk dat je komt studeren bij MBO Utrecht. Op deze pagina vind je de informatie die je nodig hebt voor het nieuwe schooljaar.

Plaatsingsdag

Tijdens de plaatsingsdag kom je met andere aankomende studenten op school kijken. Je maakt kennis met een aantal van onze docenten en krijgt informatie over bijvoorbeeld de start van het schooljaar of je stage. Daarnaast kijken we of je studentdossier volledig is, denk hierbij aan je ID, vooropleiding, foto voor je schoolpas en een ondertekende onderwijsovereenkomst.

Op deze pagina kun je kijken wanneer de plaatsingsdag van jouw opleiding is. Je krijgt een e-mail waarin staat op welke tijd wij jou hebben ingepland.

Vragen
Heb je vragen over de plaatsingsdag? Of kun je niet aanwezig zijn op de plaatsingsdag? Mail dan naar studentadministratie@mboutrecht.nl of stuur een appje naar 06 – 257 050 51.  

Leermiddelen

Voor het leveren van de leermiddelen (boeken, licenties, werkkleding etc.) die jij nodig hebt voor het volgen van je studie werken wij samen met MBO Webshop. Zij hebben het complete pakket voor je klaarliggen zodat je alles in één keer kunt bestellen en laten bezorgen. Zo weet je zeker dat je niets over het hoofd ziet. Het is niet verplicht om je leermiddelen hier te bestellen, maar het is wel handig.  

Vanaf 1 juli kun je de leermiddelenlijst bekijken en vanaf 1 augustus kun je de leermiddelen bestellen. Heb je voor 15 augustus besteld? Dan worden je boeken voor de start van het nieuwe schooljaar bezorgd.  

Heb je financiële ondersteuning nodig omdat je je leermiddelen niet kunt betalen of heb je andere vragen over schoolkosten (zoals bijvoorbeeld over lesgeld of studiefinanciering)? Check dan onze pagina: schoolkosten en financiële ondersteuning. 

Aanschaf laptop 

Voor alle opleidingen bij MBO Utrecht heb je een laptop nodig. Als je nog geen laptop hebt moet je er verplicht een aanschaffen. 

Voor de meeste opleidingen is een basis laptop voldoende. Check aan welke eisen jouw laptop moet voldoen.

Samen lekker zeuren tijdens het kanoën schept ook een band 😉

Ilja, student

Introductieweek

Na de zomervakantie beginnen we het schooljaar met een introductieprogramma. Tijdens de introductie gaan we uitgebreid kennis met elkaar maken, en regelen we nog wat praktische dingen zodat je goed van start kunt gaan.  

Wanneer kom je op school en waar moet je zijn?
De introductieweek begint op dinsdag 22 augustus 2023. De dag begint om 10.00 uur met een kennismaking in het schoolgebouw van MBO Utrecht, Australiëlaan 25 in Utrecht. Je wordt verwacht in de ontvangsthal van de school.  

Wat gaan we allemaal doen tijdens deze introductiedagen? 

Dinsdag 22 augustus 2023
Na de ontvangst zullen we starten met het programma van de dag. De dag begint met een kennismaking met je klasgenoten en verkenning van het gebouw. Jouw slb’er (mentor) zal ook enkele praktische zaken aan bod laten komen. 

In de middag zullen we een buitenactiviteit gaan doen. We verklappen de inhoud van dit programma nog niet. Je moet zelf voor een lunch zorgen. Het is ook verstandig om schoenen aan te hebben waarop je goed kunt lopen en kleding waarin je je makkelijk kunt bewegen.
De eerste dag zal tot ongeveer 15.00 uur duren. 

Woensdag 23 augustus 2023
Deze dag ben je van 10.00 tot 15.00 uur aanwezig op school voor schoolactiviteiten. Je maakt kennis met diverse collega’s waar je tijdens je opleiding mee te maken zullen krijgen. Dat zijn collega’s van instanties, BPV, Verzuim, Studenten welzijn, Buurtteam, etc. 

Donderdag 24 augustus 2023
Op deze dag, die om 9.00 uur zal starten, zullen we wederom een buitenactiviteit gaan doen. Ook voor deze dag willen we het programma nog even geheim houden. Zorg wel voor makkelijk zittende kleding en schoenen waarop je goed kunt lopen. Je zorgt weer zelf voor een lunch!
Het programma zal tot ongeveer 17.00 uur duren. 

Programma eerste lesweek

Na de introductiedagen beginnen we op maandag 28 augustus met het normale rooster. Vanaf dan moet je elke dag je laptop meenemen en heb je je boeken nodig. Je krijgt van school een kluisje in bruikleen om je spullen en boeken in te stoppen. Mochten er problemen zijn met je boeken of laptop, bespreek dit dan even met je studieloopbaanbegeleider tijdens de introductieweek. 

We zien jou graag na de vakantie!

Vragen? Wij helpen je graag!

Kijk eerst of het antwoord op jouw vraag in de lijst met veelgestelde vragen op onze website staat. Staat het antwoord er niet tussen? Neem dan contact op via WhatsApp, e-mail of telefoon:

Let op: in de zomervakantie zijn we op werkdagen tussen 10.00 en 14.00 uualleen via mail en WhatsApp bereikbaar. 

Locatie

Academie voor Horeca en Toerisme

Australiëlaan 25
Utrecht


+31 (0) 6 257 050 51 (WhatsApp)

Academie voor Horeca en Toerisme