Terug

Meewerkend Horeca ondernemer

Welkom!

Op deze pagina staat belangrijke informatie voor het nieuwe schooljaar. Hiermee start jij goed voorbereid met het nieuwe leerjaar.

Leermiddelen

Voor het leveren van de leermiddelen (boeken, licenties, werkkleding etc.) die jij nodig hebt voor het volgen van je studie werken wij samen met MBO Webshop. Zij hebben het complete pakket voor je klaarliggen zodat je alles in één keer kunt bestellen en laten bezorgen. Zo weet je zeker dat je niets over het hoofd ziet. Het is niet verplicht om je leermiddelen hier te bestellen, maar het is wel handig.

Vanaf 1 juli kan je de leermiddelenlijst bekijken. Vanaf 1 augustus is het mogelijk om je leermiddelen te bestellen.

Leermiddelen

Financiële ondersteuning

Wanneer je gaat starten met een BOL-opleiding kun je van DUO een studentenreisproduct krijgen en vanaf 18 jaar ook studiefinanciering. Voor studenten die leermiddelen niet kunnen betalen, is er een mbo studentenfonds. Meer informatie kan je hier vinden.

Aanschaf laptop 

Voor alle opleidingen bij MBO Utrecht heb je een laptop nodig. Als je nog geen laptop hebt moet je er verplicht een aanschaffen. 

Voor de meeste opleidingen is een basis laptop voldoende. Check aan welke eisen jouw laptop moet voldoen.

Terugkomdag

Het schooljaar start met een terugkomdag op school op maandag 26 augustus.

Neem jouw laptop mee!

We starten om 10.00 uur in Brasserie “De Walvis”. Hier nemen we alle informatie voor de aankomende stage nog een keer door. Regels, opdrachten en Examenwerk komen aan bod. Ook is er nog tijd en ruimte om vragen te stellen.

Op dinsdag 27 augustus zal de stage gaan starten.

Zorg er dus voor dat je jouw stageplek hebt geregeld en dat je de POK aanvraag hebt gestuurd naar i.yark@mboutrecht.nl . Je kunt pas starten met de stage als jouw getekende praktijkovereenkomst door ons is ontvangen.

Als je nog geen stageplek hebt geregeld, kom je vanaf 26 augustus elke schooldag dag van 9.00 – 13.00 uur op school om te zoeken naar een stage.

We zien je graag op maandag 26 augustus!

Vragen? Wij helpen je graag!

Kijk eerst of het antwoord op jouw vraag in de lijst met veelgestelde vragen op onze website staat. Staat het antwoord er niet tussen? Neem dan contact op via WhatsApp, e-mail of telefoon:

Let op: in de zomervakantie zijn we op werkdagen tussen 10.00 en 14.00 uur alleen via mail en WhatsApp bereikbaar. Van 29 juli tot 12 augustus zijn we gesloten en niet bereikbaar. 

Locatie

Academie voor Horeca en Toerisme

Australiëlaan 25
Utrecht


+31 (0) 6 257 050 51 (WhatsApp)

De Academie

Wat moet ik nog meer regelen?

Heb je alles al geregeld voor de start van je studie? Bijvoorbeeld het aanvragen van een studentenreisproduct of studiefinaciering?

Maak hier een persoonlijk overzicht van alle zaken die voor jou van toepassing zijn.