Terug

Music industry professional (Mediamanager)

Welkom!

Wat leuk dat je komt studeren bij MBO Utrecht! Op deze pagina staat belangrijke informatie voor het nieuwe schooljaar. Hiermee start jij goed voorbereid met je opleiding.

Plaatsingsdag

Nog voor de zomervakantie kom je naar school voor de plaatsingsdag. Bekijk hier wanneer de plaatsingsdag van jouw opleiding is. Je krijgt een e-mail waarin staat hoe laat je er moet zijn.

Tijdens de plaatsingsdag maak je kennis met je docenten en medestudenten. Je hoort hoe het begin van het schooljaar eruitziet en hoe het zit met je stage. We checken ook samen met jou of je studentdossier compleet is.

Vragen

Heb je vragen over de plaatsingsdag? Of kun je niet aanwezig zijn op de plaatsingsdag? Mail dan naar studentadministratie@mboutrecht.nl of stuur een appje naar 06-25705051

Leermiddelen

Voor het leveren van de leermiddelen (boeken, licenties, werkkleding etc.) die jij nodig hebt voor het volgen van je studie werken wij samen met MBO Webshop. Zij hebben het complete pakket voor je klaarliggen zodat je alles in één keer kunt bestellen en laten bezorgen. Zo weet je zeker dat je niets over het hoofd ziet. Het is niet verplicht om je leermiddelen hier te bestellen, maar het is wel handig.

Vanaf 1 juli kan je de leermiddelenlijst bekijken. Vanaf 1 augustus is het mogelijk om je leermiddelen te bestellen.

Leermiddelen

Financiële ondersteuning

Wanneer je gaat starten met een BOL-opleiding kun je van DUO een studentenreisproduct krijgen en vanaf 18 jaar ook studiefinanciering. Voor studenten die leermiddelen niet kunnen betalen, is er een mbo studentenfonds. Meer informatie kan je hier vinden.

Aanschaf laptop 

Voor alle opleidingen bij MBO Utrecht heb je een laptop nodig. Als je nog geen laptop hebt moet je er verplicht een aanschaffen. 

Voor de meeste opleidingen is een basis laptop voldoende. Check aan welke eisen jouw laptop moet voldoen.

Introductieweek

De eerste week van het schooljaar is je introductieweek. Tijdens deze week leer je de school, je opleiding en je medestudenten kennen.

Programma introductieweek

Dinsdag 27 augustus, 10.00 uur – 17.00 uur

  • Hier moet je zijn: Onderwijsboulevard, Australiëlaan 25 in Utrecht, Bouwdeel H
  • Dit neem je mee: lunch en kleding waarin je goed kunt bewegen
  • Dit ga je doen: In de ochtend maak je kennis met je slb’er en klas. In de middag maak je kennis met elkaar en studenten van de andere hba-opleidingen. Ook maken we een klassenfoto en gaan we met elkaar buiten sportief aan de slag

Woensdag 28 augustus, 10.00 uur – 15.00 uur

  • Hier moet je zijn: Onderwijsboulevard, Australiëlaan 25 in Utrecht, Bouwdeel H
  • Dit neem je mee: Lunch. Artiesten: instrument/laptop
  • Dit ga je doen:  De artiesten gaan aan de slag in de repetitieruimtes met het maken van muziek. De music industry professionals en de podium- en evenemententechnici gaan op poppodiatour door Utrecht. Wij regelen een fiets voor je, zodat je je goed kunt verplaatsen door het mooie, muzikale Utrecht.

Donderdag 29 augustus, 10.00 uur – 18.00 uur

  • Hier moet je zijn: Onderwijsboulevard, Australiëlaan 25 in Utrecht, Bouwdeel H
  • Dit neem je mee: Artiesten: instrument/laptop. Gezamenlijke lunch wordt door ons geregeld. Geen lunch mee vandaag!
  • Dit ga je doen: De artiesten gaan aan de slag in de repetitieruimtes met het maken van muziek. De music industry professionals en de podium- en evenemententechnici hebben een eigen ochtendprogramma. Na de gezamenlijke vegetarische lunch gaan jullie naar de showcases. De artiesten gaan het podium op, docenten en PET en MIP studenten zijn publiek. Een mooie afsluiting van jullie eerste week als HBA’er.

Klik hier voor het programma van de introductieweek.

Programma eerste lesweek

Op maandag 2 september start je eerste lesweek. Het rooster krijg je uiterlijk op dinsdag 27 augustus. Het is al eerder in te zien via Osiris, zodra je een account hebt ontvangen rond 1 augustus.

Vanaf de eerste schooldag moet je elke dag je laptop meenemen en heb je je boeken nodig. Op school zijn dagkluizen beschikbaar voor je spullen. Mochten er problemen zijn met het regelen van je boeken of laptop, bespreek dit dan met je studieloopbaanbegeleider tijdens de introductieweek.

Wat moet ik nog meer regelen?

Heb je alles al geregeld voor de start van je studie? Bijvoorbeeld het aanvragen van een studentenreisproduct of studiefinanciering?

Maak hier een persoonlijk overzicht van alle zaken die voor jou van toepassing zijn.

Vragen? Wij helpen je graag!

Kijk eerst of het antwoord op jouw vraag in de lijst met veelgestelde vragen op onze website staat. Staat het antwoord er niet tussen? Neem dan contact op via WhatsApp, e-mail of telefoon:

Let op: in de zomervakantie zijn we op werkdagen tussen 10.00 en 14.00 uur alleen via mail en WhatsApp bereikbaar. Van 29 juli tot 12 augustus zijn we gesloten en niet bereikbaar. 

Locatie

Herman Brood Academie

Australiëlaan 25
Utrecht


+31 (0) 6 257 050 51 (WhatsApp)

De Academie