Terug

Muzikant Hiphop

Welkom!

Nog even goed vakantie vieren en dan is het zo ver, dan starten jullie je opleiding bij de Herman Brood Academie. We hebben er weer heel veel zin in! Op deze pagina vind je alvast alle belangrijke informatie over leermiddelen en de start van jouw schooljaar.

Plaatsingsdag

Tijdens de plaatsingsdag kom je met een klein groepje studenten op school kijken. Je maakt kennis met een aantal van onze docenten, je krijgt een rondleiding door het gebouw en informatie over bijvoorbeeld de start van het schooljaar of je stage. Daarnaast kijken we of je studentdossier volledig is, denk hierbij aan je ID, vooropleiding, foto voor je schoolpas en een ondertekende onderwijsovereenkomst.  

Op deze pagina kun je kijken wanneer de plaatsingsdag van jouw opleiding is. Je krijgt een e-mail waarin staat op welke tijd wij jou hebben ingepland.  

Vragen
Heb je vragen over de plaatsingsdag? Of kun je niet aanwezig zijn op de plaatsingsdag? Mail dan naar studentadministratie@mboutrecht.nl of stuur een appje naar 06 – 257 050 51.  

Leermiddelen

Voor het leveren van de leermiddelen (boeken, licenties, werkkleding etc.) die jij nodig hebt voor het volgen van je studie werken wij samen met Studers. Zij hebben het complete pakket voor je klaarliggen zodat je alles in één keer kunt bestellen en laten bezorgen. Zo weet je zeker dat je niets over het hoofd ziet. Het is niet verplicht om je leermiddelen hier te bestellen, maar het is wel handig. 

Klik hier om naar de site van Studers te gaan. 

Heb je financiële ondersteuning nodig omdat je je leermiddelen niet kunt betalen of heb je andere vragen over schoolkosten (zoals bijvoorbeeld over lesgeld of studiefinanciering)? Check dan onze pagina: schoolkosten en financiële ondersteuning. 

Aanschaf laptop 

Voor alle opleidingen bij MBO Utrecht heb je een laptop nodig. Als je nog geen laptop hebt moet je er verplicht een aanschaffen. 

Voor de meeste opleidingen is een basis laptop voldoende. Check aan welke eisen jouw laptop moet voldoen.

Ik vond mijn eerste jaar bij MBO Utrecht enorm leuk. Heel veel geleerd en ik ben gegroeid als persoon. Daarnaast heb ik mensen ontmoet waar ik tot op de dag van vandaag heel dankbaar voor ben.

Mick, student

Introductieweek

De introductie week start op dinsdag 23 augustus 2022 om 10.30 uur bij de Helling (helling 7, 3523 CB Utrecht). De introductieweek duurt tot en met vrijdag 26 augustus. Tijdens de introductie week zal je kennis gaan maken met al je mede studenten, studieloopbaan begeleider, studiecoördinator en andere docenten. 

Op de dinsdag 23 augustus trappen we de introductie week gezamenlijk af. Daar zal je vervolgens meer informatie krijgen over het aankomende studiejaar, je rooster, en nog wat meer uitleg over de introductieweek zelf. 

Reken op een vol programma (zie rooster) van dinsdag t/m vrijdag met afsluitend op vrijdagmiddag een livestream met optredens van studenten Artiest 

Zorg ervoor dat je ID bij je hebt. Lunch is aanwezig. Neem ook je laptop mee. En voor muzikanten: neem je instrument mee.  

Programma eerste lesweek

Je eerste lesweek begint op maandag 29 augustus. Meer informatie hierover ontvang je tijdens de introductieweek. 

Vragen? Wij helpen je graag!

Kijk eerst of het antwoord op jouw vraag in de lijst met veelgestelde vragen op onze website staat. Staat het antwoord er niet tussen? Neem dan contact op via WhatsApp, e-mail of telefoon:

Let op: in de zomervakantie zijn we op werkdagen tussen 10.00 en 14.00 uualleen via mail en WhatsApp bereikbaar. 

Locatie

Herman Brood Academie

Australiëlaan 23
Utrecht


+31 (0) 6 257 050 51 (WhatsApp)

De Academie