Terug

Verpleegkundige BBL Warande

  • Leerjaar 1
  • Niveau 4
  • Niveau 4
  • Leerjaar 1

Welkom!

Wat leuk dat je komt studeren bij MBO Utrecht! Op deze pagina staat belangrijke informatie voor het nieuwe schooljaar. Hiermee start jij goed voorbereid met je opleiding.

Leermiddelen

Voor het leveren van de leermiddelen (boeken, licenties, werkkleding etc.) die jij nodig hebt voor het volgen van je studie werken wij samen met MBO Webshop. Zij hebben het complete pakket voor je klaarliggen zodat je alles in één keer kunt bestellen en laten bezorgen. Zo weet je zeker dat je niets over het hoofd ziet. Het is niet verplicht om je leermiddelen hier te bestellen, maar het is wel handig.

Vanaf 1 juli kan je de leermiddelenlijst bekijken. Vanaf 1 augustus is het mogelijk om je leermiddelen te bestellen.

Leermiddelen

Financiële ondersteuning

Wanneer je gaat starten met een BOL-opleiding kun je van DUO een studentenreisproduct krijgen en vanaf 18 jaar ook studiefinanciering. Voor studenten die leermiddelen niet kunnen betalen, is er een mbo studentenfonds. Meer informatie kan je hier vinden.

Aanschaf laptop 

Bij MBO Utrecht (Warande Zorgacademie) werken we met een laptop. We gaan ervan uit dat je tijdens de lesdagen in het bezit bent van een laptop.

Voor de meeste opleidingen is een basis laptop voldoende, maar sommige opleidingen stellen aanvullende eisenCheck aan welke eisen jouw laptop moet voldoen.

Introductieweek

De eerste week van het schooljaar is je introductieweek. Tijdens deze week leer je de school, je opleiding en je medestudenten kennen.

Programma introductieweek

Zorgopleiding BBL Verpleegkunde zowel Regulier als versneld bij Warande starten op maandag 21 oktober 2024 en op maandag 07 april 2025. Je ontvangt een persoonlijke uitnodiging via de mail met het tijdstip waarop je op deze eerste schooldag wordt verwacht.

  • Hier moet je zijn: De molen 68, 3995 AX Houten
  • Dit neem je mee: laptop en lunch
  • Dit ga je doen: Je maakt kennis met je studieloopbaanbegeleider, de school en je krijgt uitleg over het rooster en leermiddelen. Neem je laptop mee, want je gaat meteen de software die je nodig hebt voor je opleiding installeren

Programma eerste lesweek

De nieuwe groep mbo Verpleegkunde start in week 43 (vanaf 21 oktober 2024) of in week 15 (vanaf 7 april 2025). Je ontvangt via de werkgever een brief met informatie over de introductieweken. 

Wat moet ik nog meer regelen?

Heb je alles al geregeld voor de start van je studie? Bijvoorbeeld het aanvragen van een studentenreisproduct of studiefinanciering?

Maak hier een persoonlijk overzicht van alle zaken die voor jou van toepassing zijn.

Vragen? Wij helpen je graag!

Mocht je vragen hebben over de opleiding Verpleegkundige bij MBO Utrecht, stuur dan een mailtje naar Jennifer Visj.vis@mboutrecht.nl. Zij helpt je graag verder. 

Daarnaast zijn we ook bereikbaar via WhatsApp, e-mail of telefoon:

Let op: in de zomervakantie zijn we op werkdagen tussen 10.00 en 14.00 uur alleen via mail en WhatsApp bereikbaar. Van 29 juli tot 12 augustus zijn we gesloten en niet bereikbaar.

Locatie

Stichting Warande

De molen 66-68
Houten

zorgadvies@warandeweb.nl

+31 (0) 6 257 050 51 (WhatsApp)

Stichting Warande