Terug

Assistant Business Services

Welkom!

Op deze pagina vind je alle belangrijke informatie over leermiddelen en de start van jouw schooljaar.

Leermiddelen

Voor het leveren van de leermiddelen (boeken, licenties, werkkleding etc.) die jij nodig hebt voor het volgen van je studie werken wij samen met MBO Webshop. Zij hebben het complete pakket voor je klaarliggen zodat je alles in één keer kunt bestellen en laten bezorgen. Zo weet je zeker dat je niets over het hoofd ziet. Het is niet verplicht om je leermiddelen hier te bestellen, maar het is wel handig.  

Vanaf 1 juli kun je de leermiddelenlijst bekijken en vanaf 1 augustus kun je de leermiddelen bestellen. Heb je voor 15 augustus besteld? Dan worden je boeken voor de start van het nieuwe schooljaar bezorgd.  

Heb je financiële ondersteuning nodig omdat je je leermiddelen niet kunt betalen of heb je andere vragen over schoolkosten (zoals bijvoorbeeld over lesgeld of studiefinanciering)? Check dan onze pagina over schoolkosten en financiële ondersteuning. 

Aanschaf laptop

Voor alle opleidingen bij MBO Utrecht heb je een laptop nodig. Als je nog geen laptop hebt moet je er verplicht een aanschaffen. 

Voor de meeste opleidingen is een basis laptop voldoende. Check aan welke eisen jouw laptop moet voldoen. 

Programma eerste lesweek

De stageperiode start op woensdag 23 augustus, maar we starten eerst op school.

Gezamenlijke start klas en BPV-informatiebijeenkomst
Je wordt op school verwacht op dinsdag 22 augustus om 10.30 uur op de Daltonlaan 300, begane grond, direct rechts bij de automaten.  

  • Om 10.30 uur start de SLB-bijeenkomst: Je ontmoet daar jouw (nieuwe) klasgenoten en jouw nieuwe SLB’er. Je krijgt ook informatie over de onderwijs- en examenplanning van dit schooljaar. 
  • Om 11.30 uur start de BPV-informatiebijeenkomst: Je ontmoet de BPV-begeleider(s) en krijgt het BPV-informatiemapje uitgereikt met belangrijke informatie over de stage.  

Individuele gesprekken
Dinsdag 22 augustus vinden ook individuele kennismakingsgesprekken met jouw studieloopbaanbegeleider plaats volgens planning. Je wordt hiervoor via jouw schoolmail uitgenodigd. 

Start lessen
Maandag 28 augustus starten we met het onderwijsprogramma (lessen) van jouw leerjaar.  

Het is belangrijk dat je de leermiddelen (boeken, licenties, e.d.) besteld hebt voor de vakken die je nog niet behaald hebt. Zorg ook dat je beschikt over een goedwerkende laptop. 

We zien je graag gezond en uitgerust weer op school!

BPV

Je hebt het eerste jaar flink wat kennis opgedaan en vaardigheden geoefend. Dat ga je nu laten zien op jouw stage.  

  • In periode 1 staan de lessen gepland op maandag en dinsdag, en de stagedagen op woensdag, donderdag en vrijdag. 
  • In periode 2 staan de lessen gepland op maandag, en de stagedagen op dinsdag, woensdag, donderdag en vrijdag.  

Als je in de zomervakantie een stageplek gevonden hebt, zorg je ervoor dat je de aanvraag Praktijkovereenkomst gemaild hebt naar het BPV-bureau (BPV-AL23@mboutrecht.nl), met jouw BPV-begeleider (bpvfma@mboutrecht.nl) en oude SLB’er in cc.

Nog geen stageplek
Ook degenen die nog geen stageplek hebben, komen dinsdag 22 augustus om 10.30 uur naar school voor de SLB-bijeenkomst en BPV-informatiebijeenkomst. Je wordt met je laptop (en oplader) verwacht, met cv/sollicitatiebrief en een actueel logboek met sollicitatieactiviteiten. We bespreken na de BPV-bijeenkomst hoe het verder gaat met het zoeken naar een stageplek. Je gaat in ieder geval deze week benutten om alsnog een erkende stageplek te vinden.  

Vragen? Wij helpen je graag!

Kijk eerst of het antwoord op jouw vraag in de lijst met veelgestelde vragen op onze website staat. Staat het antwoord er niet tussen? Neem dan contact op via WhatsApp, e-mail of telefoon:

Let op: in de zomervakantie zijn we op werkdagen tussen 10.00 en 14.00 uur alleen via mail en WhatsApp bereikbaar.

Locatie

Academie voor Economie en Ondernemen

Daltonlaan 300
Utrecht


+31 (0) 6 257 050 51 (WhatsApp)

De Academie