Terug

Bouwkunde

Welkom!

Wat leuk dat je komt studeren bij MBO Utrecht! Op deze pagina staat belangrijke informatie voor het nieuwe schooljaar. Hiermee start jij goed voorbereid met je opleiding.

Plaatsingsdag

Nog voor de zomervakantie kom je naar school voor de plaatsingsdag. Bekijk hier wanneer de plaatsingsdag van jouw opleiding is. Je krijgt een e-mail waarin staat hoe laat je er moet zijn.

Tijdens de plaatsingsdag maak je kennis met je docenten en medestudenten. Je hoort hoe het begin van het schooljaar eruitziet en hoe het zit met je stage. We checken ook samen met jou of je studentdossier compleet is.

Vragen

Heb je vragen over de plaatsingsdag? Of kun je niet aanwezig zijn op de plaatsingsdag? Mail dan naar studentadministratie@mboutrecht.nl of stuur een appje naar 06-25705051

Leermiddelen

Voor het leveren van de leermiddelen (boeken, licenties, werkkleding etc.) die jij nodig hebt voor het volgen van je studie werken wij samen met MBO Webshop. Zij hebben het complete pakket voor je klaarliggen zodat je alles in één keer kunt bestellen en laten bezorgen. Zo weet je zeker dat je niets over het hoofd ziet. Het is niet verplicht om je leermiddelen hier te bestellen, maar het is wel handig.

Vanaf 1 juli kan je de leermiddelenlijst bekijken. Vanaf 1 augustus is het mogelijk om je leermiddelen te bestellen.

Leermiddelen

Financiële ondersteuning

Wanneer je gaat starten met een BOL-opleiding kun je van DUO een studentenreisproduct krijgen en vanaf 18 jaar ook studiefinanciering. Voor studenten die leermiddelen niet kunnen betalen, is er een mbo studentenfonds. Meer informatie kan je hier vinden.

Aanschaf laptop 

Voor alle opleidingen bij MBO Utrecht heb je een laptop nodig. Als je nog geen laptop hebt moet je er verplicht een aanschaffen.

Voor de meeste opleidingen is een basis laptop voldoende. Check aan welke eisen jouw laptop moet voldoen.

Introductieweek

De eerste week van het schooljaar is je introductieweek. Tijdens deze week leer je de school, je opleiding en je medestudenten kennen.

Programma introductieweek

Op maandag 26 augustus start het docententeam om alles af te ronden voor een mooie introductieweek. Jij hoeft dan nog niet naar school te komen!

Op dinsdag 27 augustus start de introductie om 9:00 uur op de Australiëlaan 25. Je maakt dan kennis met je docenten, je rooster en de software die je gaat gebruiken op school. Neem dan ook vooral je laptop mee, zodat je meteen de software die je nodig hebt kun installeren. In de middag starten we met een aantal workshops rondom het gebruik van office programma’s.

Op woensdag 28 augustus ga je ‘s ochtends met je medestudenten leuke activiteiten doen. Voor Bouwkunde is dit om 9:00 uur bij Down Under (Ravensewetering 1, Nieuwegein. ’s Middags vanaf 13:00 bezoek je een bedrijf dat past bij je opleiding. Zo krijg je alvast een indruk van het werk dat je met je opleiding kunt doen. Je moet daarbij veiligheidsschoenen aan te hebben.

Op donderdag 29 augustus is om 9:00 uur  een Meet & Greet met verschillende bedrijven in de regio. Dit is op de sportvelden van Faja Lobi – bovenop het dak van de Ikea in Utrecht. Zo  doe je alvast contacten op om een mooie stageplaats te krijgen. We sluiten de dag rond 12:30 af met een lekkere lunch.

Op vrijdag 30 augustus doe je vanaf 9:00 uur in groepjes mee aan een wedstrijd om een oplossing te bedenken voor een duurzaamheidsprobleem. Van 15:00 uur tot 16:00 uur is de finale voor deze wedstrijd.

LET OP:

  • Op woensdag moet je je veiligheidsschoenen aan hebben voor het bedrijfsbezoek.
  • Op de dinsdag en vrijdag heb je je laptop nodig!
  • Op dinsdag en vrijdag moet je je eigen lunch meenemen. (Op woensdag en donderdag wordt door ons lunch geregeld).

Programma eerste lesweek

Op maandag 2 september start je eerste lesweek. Het rooster krijg je op dinsdag 27 augustus

Wat moet ik nog meer regelen?

Heb je alles al geregeld voor de start van je studie? Bijvoorbeeld het aanvragen van een studentenreisproduct of studiefinanciering?

Maak hier een persoonlijk overzicht van alle zaken die voor jou van toepassing zijn.

Vragen? Wij helpen je graag!

Kijk eerst of het antwoord op jouw vraag in de lijst met veelgestelde vragen op onze website staat. Staat het antwoord er niet tussen? Neem dan contact op via WhatsApp, e-mail of telefoon:

Let op: in de zomervakantie zijn we op werkdagen tussen 10.00 en 14.00 uur alleen via mail en WhatsApp bereikbaar. Van 29 juli tot 12 augustus zijn we gesloten en niet bereikbaar. 

Locatie

Academie voor Techniek

Australiëlaan 25
Utrecht


+31 (0) 6 257 050 51 (WhatsApp)

Academie voor Techniek