Terug

Expert medewerker IT systems and devices

Welkom!

Wat leuk dat je komt studeren bij MBO Utrecht. Op deze pagina vind je de informatie die je nodig hebt voor het nieuwe schooljaar.

Plaatsingsdag

Tijdens de plaatsingsdag kom je met een klein groepje studenten op school kijken. Je maakt kennis met een aantal van onze docenten, je krijgt een rondleiding door het gebouw en informatie over bijvoorbeeld de start van het schooljaar of je stage. Daarnaast kijken we of je studentdossier volledig is, denk hierbij aan je ID, vooropleiding, foto voor je schoolpas en een ondertekende onderwijsovereenkomst.  

Op deze pagina kun je kijken wanneer de plaatsingsdag van jouw opleiding is. Je krijgt een e-mail waarin staat op welke tijd wij jou hebben ingepland.  

Vragen
Heb je vragen over de plaatsingsdag? Of kun je niet aanwezig zijn op de plaatsingsdag? Mail dan naar studentadministratie@mboutrecht.nl of stuur een appje naar 06 – 257 050 51.  

Leermiddelen

Voor het leveren van de leermiddelen (boeken, licenties, werkkleding etc.) die jij nodig hebt voor het volgen van je studie werken wij samen met Studers. Zij hebben het complete pakket voor je klaarliggen zodat je alles in één keer kunt bestellen en laten bezorgen. Zo weet je zeker dat je niets over het hoofd ziet. Het is niet verplicht om je leermiddelen hier te bestellen, maar het is wel handig. 

Klik hier om naar de site van Studers te gaan.

Heb je financiële ondersteuning nodig omdat je je leermiddelen niet kunt betalen of heb je andere vragen over schoolkosten (zoals bijvoorbeeld over lesgeld of studiefinanciering)? Check dan onze pagina: schoolkosten en financiële ondersteuning. 

Aanschaf laptop 

Voor alle opleidingen bij MBO Utrecht heb je een laptop nodig. Als je nog geen laptop hebt moet je er verplicht een aanschaffen. 

Voor de meeste opleidingen is een basis laptop voldoende. Check aan welke eisen jouw laptop moet voldoen. 

Een interessant begin aan je nieuwe toekomst, je krijgt veel informatie en leert direct veel nieuwe dingen (en/of een verbetering van de kennis die je al opgedaan had). Je leert nieuwe studenten en leraren kennen met allemaal zo hun eigen interesse in de studie.

Mitchel, student

Introductieweek

De allereerste week van het schooljaar is de introductieweek. Je leert dan de school en je medestudenten kennen. Het programma ziet er als volgt uit. 

Dinsdag 23 augustus 

We verwachten je dinsdag 23 augustus om 09:00 uur op school (Daltonlaan 300, Utrecht), je SLB-er wacht op je beneden in de hal bij de conciërge 

Deze dag gaan we allerlei praktische zaken regelen en bespreken. Je maakt kennis met je klas en mentor en krijgt informatie over de opleiding en school. Ook gaan jullie de laptop inrichten voor de lessen. Na de pauze maak je op jouw eigen laptop tot slot een nulmeting voor het vak Engels.  

Let op!: Vergeet deze dag dus niet jouw laptop mee naar school te nemen!  

Woensdag 24 t/m 26 augustus  

Op deze drie dagen plannen we nog kennismakingsactiviteiten binnen en buiten school en gaan we verder met het inrichten van de laptop. Ook worden er voor de vakken rekenen en Nederlands nog nulmetingen gedaan. Deze nulmetingen worden gedaan om jouw niveau te bepalen en daarmee eventuele vrijstellingen aan te vragen en/of jij vervroegd mag examineren. Op dinsdag 23 augustus krijg je informatie over de verdere invulling.  

Let op! Voor de activiteiten op school heb je je laptop nodig. Vergeet deze dus niet mee te nemen. Voor de activiteiten buiten school gaan wij er van uit dat je je persoonlijke OV-chipkaart hebt geactiveerd en geregeld. Dit studentenreisproduct vraag je aan bij DUO.  

Programma eerste lesweek

Je eerste lesdag is maandag 29 augustus. Het lesrooster wordt tijdens de introductieweek bekend. Uiteraard zullen we dan het rooster met jullie bespreken, zodat je weet waar je die maandag moet zijn. 

Vragen? Wij helpen je graag!

Kijk eerst of het antwoord op jouw vraag in de lijst met veelgestelde vragen op onze website staat. Staat het antwoord er niet tussen? Neem dan contact op via WhatsApp, e-mail of telefoon:

Let op: in de zomervakantie zijn we op werkdagen tussen 10.00 en 14.00 uur alleen via mail en WhatsApp bereikbaar.

Locatie

ICT Academie

Daltonlaan 300
Utrecht


+31 (0) 6 257 050 51 (WhatsApp)

ICT Academie