Terug

Helpende Zorg en Welzijn

Welkom!

Wat leuk dat je komt studeren bij MBO Utrecht! Op deze pagina staat belangrijke informatie voor het nieuwe schooljaar. Hiermee start jij goed voorbereid met je opleiding.

Plaatsingsdag

Nog voor de zomervakantie kom je naar school voor de plaatsingsdag. Bekijk hier wanneer de plaatsingsdag van jouw opleiding is. Je krijgt een e-mail waarin staat hoe laat je er moet zijn.

Tijdens de plaatsingsdag maak je kennis met je docenten en medestudenten. Je hoort hoe het begin van het schooljaar eruitziet en hoe het zit met je stage. We checken ook samen met jou of je studentdossier compleet is.

Vragen

Heb je vragen over de plaatsingsdag? Of kun je niet aanwezig zijn op de plaatsingsdag? Mail dan naar studentadministratie@mboutrecht.nl of stuur een appje naar 06-25705051

Leermiddelen

Voor het leveren van de leermiddelen (boeken, licenties, werkkleding etc.) die jij nodig hebt voor het volgen van je studie werken wij samen met MBO Webshop. Zij hebben het complete pakket voor je klaarliggen zodat je alles in één keer kunt bestellen en laten bezorgen. Zo weet je zeker dat je niets over het hoofd ziet. Het is niet verplicht om je leermiddelen hier te bestellen, maar het is wel handig. 

Vanaf 1 juli kan je de leermiddelenlijst bekijken. Vanaf 1 augustus is het mogelijk om je leermiddelen te bestellen.

Leermiddelen

Financiële ondersteuning

Wanneer je gaat starten met een BOL-opleiding kun je van DUO een studentenreisproduct krijgen en vanaf 18 jaar ook studiefinanciering. Voor studenten die leermiddelen niet kunnen betalen, is er een mbo studentenfonds. Meer informatie kan je hier vinden.

Aanschaf laptop 

Voor alle opleidingen bij MBO Utrecht heb je een laptop nodig. Als je nog geen laptop hebt moet je er verplicht een aanschaffen. 

Voor de meeste opleidingen is een basis laptop voldoende. Check aan welke eisen jouw laptop moet voldoen. 

 

Introductieweek

De eerste week van het schooljaar is je introductieweek. Tijdens deze week leer je de school, je opleiding en je medestudenten kennen.

Programma introductieweek:

Woensdag 28 augustus, 10.00 uur tot 14.00 uur

  • Hier moet je zijn: Onderwijsboulevard, Australiëlaan 25 in Utrecht. De lessen en activiteiten vinden plaatsen in de B vleugel, op de eerste verdieping.
  • Dit neem je mee: Legitimatie, laptop, pen en papier. Voor een lunch zorgen wij op de eerste dag.
  • Dit ga je doen: Je maakt kennis met je docenten, medestudenten, leert meer over je opleiding en de stage die daarbij hoort en je krijgt uitleg over Osiris en Canvas. Ook leggen we je uit hoe het werkt om een schoolkluisje te huren.

Donderdag 29 augustus, 9.00 uur tot 14.00 uur

  • Hier moet je zijn: Onderwijsboulevard, Australiëlaan 25 in Utrecht. De lessen en activiteiten vinden plaatsen in de B vleugel, op de eerste verdieping.
  • Dit neem je mee: Legitimatie, laptop, pen, papier en een lunch.
  • Dit ga je doen: Je krijgt meer informatie over je BPV (stage) en hoe alles werkt rondom verzuim. Je maakt daarnaast ook verder kennis met de school zodat je straks alles goed weet te vinden

Vrijdag 30 augustus, 9.00 uur tot 16.00 uur
Op deze dag gaan we iets tofs doen! Iets avontuurlijks waarbij we elkaar beter leren kennen, moeten samenwerken en grenzen moeten verleggen. De activiteit vind plaats tussen 9.00 en 16.00 uur, de exacte tijden en informatie volgt aan het begin van deze week.

Programma eerste lesweek

Op maandag 2 september start je eerste lesweek. Het rooster krijg je op woensdag 28 augustus. De maandag en de dinsdag worden tijdens de reguliere lesweken jouw stagedagen. Vanaf de eerste schooldag moet je elke dag je laptop meenemen en heb je je boeken nodig. Je kunt op school een kluisje huren om je spullen en boeken in te stoppen. In de eerste lesweek plannen we jouw ook in voor een individueel gesprek met je SLB’er. De planning hiervoor volgt tijdens de introductieweek.

Wat moet ik nog meer regelen?

Heb je alles al geregeld voor de start van je studie? Bijvoorbeeld het aanvragen van een studentenreisproduct of studiefinanciering?

Maak hier een persoonlijk overzicht van alle zaken die voor jou van toepassing zijn.

Vragen? Wij helpen je graag!

Kijk eerst of het antwoord op jouw vraag in de lijst met veelgestelde vragen op onze website staat. Staat het antwoord er niet tussen? Neem dan contact op via WhatsApp, e-mail of telefoon:

Let op: in de zomervakantie zijn we op werkdagen tussen 10.00 en 14.00 uur alleen via mail en WhatsApp bereikbaar.

Locatie

Academie voor Zorg en Welzijn

Australielaan 25
Utrecht


+31 (0) 6 257 050 51 (WhatsApp)

Academie voor Zorg en Welzijn