Terug

Helpende zorg en welzijn

Welkom!

Wat leuk dat je komt studeren bij MBO Utrecht. Op deze pagina vind je de informatie die je nodig hebt voor het nieuwe schooljaar.

Plaatsingsdag

Tijdens de plaatsingsdag kom je met een klein groepje studenten op school kijken. Je maakt kennis met een aantal van onze docenten, je krijgt een rondleiding door het gebouw en informatie over bijvoorbeeld de start van het schooljaar of je stage. Daarnaast kijken we of je studentdossier volledig is, denk hierbij aan je ID, vooropleiding, foto voor je schoolpas en een ondertekende onderwijsovereenkomst.  

Op deze pagina kun je kijken wanneer de plaatsingsdag van jouw opleiding is. Je krijgt een e-mail waarin staat op welke tijd wij jou hebben ingepland.  

Vragen
Heb je vragen over de plaatsingsdag? Of kun je niet aanwezig zijn op de plaatsingsdag? Mail dan naar studentadministratie@mboutrecht.nl of stuur een appje naar 06 – 257 050 51.  

Leermiddelen

Voor het leveren van de leermiddelen (boeken, licenties, werkkleding etc.) die jij nodig hebt voor het volgen van je studie werken wij samen met Studers. Zij hebben het complete pakket voor je klaarliggen zodat je alles in één keer kunt bestellen en laten bezorgen. Zo weet je zeker dat je niets over het hoofd ziet. Het is niet verplicht om je leermiddelen hier te bestellen, maar het is wel handig. 

Klik hier om naar de site van Studers te gaan.

Heb je financiële ondersteuning nodig omdat je je leermiddelen niet kunt betalen of heb je andere vragen over schoolkosten (zoals bijvoorbeeld over lesgeld of studiefinanciering)? Check dan onze pagina: schoolkosten en financiële ondersteuning. 

Aanschaf laptop 

Voor alle opleidingen bij MBO Utrecht heb je een laptop nodig. Als je nog geen laptop hebt moet je er verplicht een aanschaffen. 

Voor de meeste opleidingen is een basis laptop voldoende. Check aan welke eisen jouw laptop moet voldoen. 

 

Ik vond mijn eerste jaar bij MBO Utrecht enorm leuk. Heel veel geleerd en ik ben gegroeid als persoon. Daarnaast heb ik mensen ontmoet waar ik tot op de dag van vandaag heel dankbaar voor ben.

Mick, student

Introductieweek

Woensdag 24 augustus van 09.30 tot 15.00 uur verwachten wij je op de Columbuslaan 540 in Utrecht. Hier hebben we een leuk en informatief programma voor in elkaar gezet!  

  • Opstarten 09.30 uur
  • Kennismakingsopdracht klas en slb’er 
  • Belangrijke informatie over de opleiding (laptop, boeken bestellen studers, rooster, Osiris etc.) 
  • Lunch 
  • Speurtocht op school (groepjes maken van 3, uitleg speurtocht etc.) 
  • Afronding (info over donderdag buitenactiviteit) 

We vragen je om donderdag 25 augustus ook vrij te houden. We gaan dan namelijk een leuke buiten activiteit doen. Hierover ontvang je nog de nodige informatie.  

  

Programma eerste lesweek

Na de korte introductieweek start op maandag 29 augustus het reguliere lesprogramma. Het rooster en de zaken die daarbij komen kijken, worden tijdens de introductiedagen verteld en uitgelegd.  

Vragen? Wij helpen je graag!

Kijk eerst of het antwoord op jouw vraag in de lijst met veelgestelde vragen op onze website staat. Staat het antwoord er niet tussen? Neem dan contact op via WhatsApp, e-mail of telefoon:

Let op: in de zomervakantie zijn we op werkdagen tussen 10.00 en 14.00 uur alleen via mail en WhatsApp bereikbaar.

Locatie

Academie voor Zorg en Welzijn

Columbuslaan 540
Utrecht


+31 (0) 6 257 050 51 (WhatsApp)

Academie voor Zorg en Welzijn