Terug

Junior accountmanager

Welkom!

Wat leuk dat je komt studeren bij MBO Utrecht! Op deze pagina staat belangrijke informatie voor het nieuwe schooljaar. Hiermee start jij goed voorbereid met je opleiding.

Plaatsingsdag

Nog voor de zomervakantie kom je naar school voor de plaatsingsdag. Bekijk hier wanneer de plaatsingsdag van jouw opleiding is. Je krijgt een e-mail waarin staat hoe laat je er moet zijn.

Tijdens de plaatsingsdag maak je kennis met je docenten en medestudenten. Je hoort hoe het begin van het schooljaar eruitziet en hoe het zit met je stage. We checken ook samen met jou of je studentdossier compleet is.

Vragen

Heb je vragen over de plaatsingsdag? Of kun je niet aanwezig zijn op de plaatsingsdag? Mail dan naar studentadministratie@mboutrecht.nl of stuur een appje naar 06-25705051

Leermiddelen

Voor het leveren van de leermiddelen (boeken, licenties, werkkleding etc.) die jij nodig hebt voor het volgen van je studie werken wij samen met MBO Webshop. Zij hebben het complete pakket voor je klaarliggen zodat je alles in één keer kunt bestellen en laten bezorgen. Zo weet je zeker dat je niets over het hoofd ziet. Het is niet verplicht om je leermiddelen hier te bestellen, maar het is wel handig.

Vanaf 1 juli kan je de leermiddelenlijst bekijken. Vanaf 1 augustus is het mogelijk om je leermiddelen te bestellen.

Leermiddelen

Financiële ondersteuning

Wanneer je gaat starten met een BOL-opleiding kun je van DUO een studentenreisproduct krijgen en vanaf 18 jaar ook studiefinanciering. Voor studenten die leermiddelen niet kunnen betalen, is er een mbo studentenfonds. Meer informatie kan je hier vinden.

Aanschaf laptop 

Voor alle opleidingen bij MBO Utrecht heb je een laptop nodig. Als je nog geen laptop hebt moet je er verplicht een aanschaffen.

Om de opleiding succesvol te kunnen doorlopen adviseren wij nadrukkelijk een laptop met Windows besturingssysteem. Toetsen en examens kunnen alleen op een laptop met Windows afgenomen worden. Dit systeem is ook gangbaar in ons beroepenveld. Het is daarom goed om met dit systeem te leren werken. Een MacBook of Chromebook raden wij om die reden ten zeerste af.   

Check aan welke eisen jouw laptop verder moet voldoen. 

Introductieweek

Fijn dat je bij ons komt studeren!

De eerste week van het schooljaar is je introductieweek. Tijdens deze week leer je de school, je opleiding en je medestudenten kennen.

Programma introductieweek, dinsdag 27 augustus tot en met vrijdag 30 augustus

Dinsdag 27 augustus, 11.00 uur – 15.00 uur

  • Hier moet je zijn: Academie voor Economie & Ondernemen, Daltonlaan 300 in Utrecht, in de centrale hal beneden.
  • Dit neem je mee: laptop (incl. oplader) en lunch.
  • Dit ga je doen: Je maakt kennis met je klas en je studieloopbaanbegeleider (SLB’er) / Leerteamcoach. Neem je laptop mee, want je gaat meteen de software die je nodig hebt voor je opleiding installeren.

Je ontvangt het programma voor de volledige introductieweek op deze eerste dag,

Je maakt deze week verder kennis met je klas met onder meer een gezellige buitenactiviteit. Ook maak je kennis met de docenten van jouw opleiding. Daarnaast krijg je meer informatie over de gang van zaken bij ons op school, ga je  ontdekken waar alles te vinden is binnen onze locatie en ga je aan de slag om jouw persoonlijke licenties te activeren. We laten je ook zien welke sites belangrijk zijn om informatie over jouw opleiding op te kunnen zoeken en je krijgt je rooster.

Het is belangrijk dat je vóór de introductieweek de boeken en licenties op de site van MBOwebshop.nl hebt besteld en dat je een geschikte laptop hebt (zie laptopeisen). Zo kun je bij ons op school een goede start maken!

Mochten er problemen zijn met het bestellen van je boeken of laptop, bespreek dit dan met je leerteamcoach tijdens de introductieweek.

Programma eerste lesweek

Jouw eerste lesdag start op maandag 2 september. Het rooster krijg je tijdens de introductieweek.

Wat moet ik nog meer regelen?

Heb je alles al geregeld voor de start van je studie? Bijvoorbeeld het aanvragen van een studentenreisproduct of studiefinanciering?

Maak hier een persoonlijk overzicht van alle zaken die voor jou van toepassing zijn.

Vragen? Wij helpen je graag!

Kijk eerst of het antwoord op jouw vraag in de lijst met veelgestelde vragen op onze website staat. Staat het antwoord er niet tussen? Neem dan contact op via WhatsApp, e-mail of telefoon:

Let op: in de zomervakantie zijn we op werkdagen tussen 10.00 en 14.00 uur alleen via mail en WhatsApp bereikbaar. Van 29 juli tot 12 augustus zijn we gesloten en niet bereikbaar.

Locatie

Academie voor Economie en Ondernemen

Daltonlaan 300
Utrecht


+31 (0) 6 257 050 51 (WhatsApp)

De Academie