Terug

Marketing & Communication Specialist

Welkom!

Op deze pagina staat belangrijke informatie voor het nieuwe schooljaar. Hiermee start jij goed voorbereid met het nieuwe leerjaar.

Leermiddelen

Voor het leveren van de leermiddelen (boeken, licenties, werkkleding etc.) die jij nodig hebt voor het volgen van je studie werken wij samen met MBO Webshop. Zij hebben het complete pakket voor je klaarliggen zodat je alles in één keer kunt bestellen en laten bezorgen. Zo weet je zeker dat je niets over het hoofd ziet. Het is niet verplicht om je leermiddelen hier te bestellen, maar het is wel handig.

Vanaf 1 juli kan je de leermiddelenlijst bekijken. Vanaf 1 augustus is het mogelijk om je leermiddelen te bestellen.

Leermiddelen

Financiële ondersteuning

Wanneer je gaat starten met een BOL-opleiding kun je van DUO een studentenreisproduct krijgen en vanaf 18 jaar ook studiefinanciering. Voor studenten die leermiddelen niet kunnen betalen, is er een mbo studentenfonds. Meer informatie kan je hier vinden.

Aanschaf laptop 

Voor alle opleidingen bij MBO Utrecht heb je een laptop nodig. Als je nog geen laptop hebt moet je er verplicht een aanschaffen. 

Voor de meeste opleidingen is een basis laptop voldoende. Check aan welke eisen jouw laptop moet voldoen. 

Opstartdag

Op maandag 26 augustus start officieel het nieuwe schooljaar. Voor jou betekent dit dat je in deze week een dag hebt waarop je kennismaakt met jouw nieuwe klas, SLB-er en je BPV-consulente. Deze dag is gepland op dinsdag 27 augustus.

Naast de kennismaking wordt het opdrachtenboek toegelicht, krijg je uitleg wat je wanneer moet inleveren en kun je alle vragen stellen die je hebt over stagelopen en de rest van het schooljaar. In de middag heb je een leuke activiteit met je klas.
Houd je mail in de gaten, zodat je weet wat het programma inhoudt en waar je wordt verwacht!

Het is belangrijk (en verplicht) om op 27 augustus aanwezig te zijn.

Programma eerste stageweek

Op maandag 2 september start je met je stage. Als het goed is, heb je inmiddels een stageplaats gevonden en is jouw POK (Praktijk Overeenkomst) ook getekend en opgestuurd. Is je stage nog niet rond dan kom je naar school en heb je nog twee weken de tijd om onder begeleiding van het BP- team je stageplek in orde te maken.

De derde en vierde periode heb je weer les op school. Je hebt vier dagen les waarvan een dag voor het Bizznizz-programma en een dag keuzedeel.

BPV

De eerste twee periodes ga je stage lopen (BPV) voor vier dagen in de week. Tijdens de stage heb je drie BPV-terugkomdagen op school. Het is verplicht hierbij aanwezig te zijn, omdat hier wordt uitgelegd hoe je aan het werk moet gaan op stage en met het opdrachtenboek, je ervaringen deelt met je klasgenoten en je alle vragen kan stellen over stage die je hebt.

De derde en vierde periode heb je weer les, en ben je vier dagen in de week op school, waarvan een dag voor het Bizznizz-programma en een dag met het keuzedeel.

Wij wensen je een hele fijne vakantie en zien je graag 27 augustus!

Vragen? Wij helpen je graag!

Kijk eerst of het antwoord op jouw vraag in de lijst met veelgestelde vragen op onze website staat. Staat het antwoord er niet tussen? Neem dan contact op via WhatsApp, e-mail of telefoon:

Let op: in de zomervakantie zijn we op werkdagen tussen 10.00 en 14.00 uur alleen via mail en WhatsApp bereikbaar. Van 29 juli tot 12 augustus zijn we gesloten en niet bereikbaar. 

Locatie

Academie voor Marketing en Communicatie

Australiëlaan 25
Utrecht


+31 (0) 6 257 050 51 (WhatsApp)

Academie voor Marketing en Communicatie