Plaatsingsdagen

Tijdens de plaatsingsdag maak je kennis met je docenten en medestudenten, wordt er een foto gemaakt voor je schoolpas en handelen we een aantal administratieve zaken met je af.
Ook ontvang je informatie over boeken, leermiddelen en vertellen we over de start van het schooljaar.

De plaatsingsdag van jouw opleiding is op: dinsdag 9 juli van 11.00 tot 13.00 uur op onze locatie aan de Bontekoelaan 1 in Utrecht.

Wij vragen jou het volgende mee te nemen:

  • Ondertekende onderwijsovereenkomst. Graag behalve je handtekening ook de datum van ondertekening invullen. Als je op 01-08-2019 nog geen 18 jaar bent, dan ontvangen wij ook graag de handtekening van je ouder(s) en/of verzorger(s)
  • Een kopie van je behaalde diploma en definitieve (dus niet voorlopige) cijferlijst. Indien je nog geen diploma-uitreiking hebt gehad, stuur je deze later op. Je kan deze ook inscannen en mailen.
  • Paspoort, ID-kaart of verblijfsdocument.
  • De brief over de plaatsingsdag die je thuis ontvangen hebt.

Mocht je nog vragen hebben, dan kun je ons mailen: studentadministratie@mboutrecht.nl.

We gaan er vanuit dat je aanwezig bent. Mocht je echt niet kunnen dan horen we het graag van te voren. Je ontvangt dan een mail van ons met wat je moet doen.

Leermiddelen

Voor het leveren van de boeken en licenties die jij nodig hebt voor je studie werken wij samen met Studers. Zij hebben het complete pakket voor je klaarliggen (boeken, licenties en eventueel werkkledingzodat je alles in één keer kunt bestellen en laten bezorgen. Zo weet je zeker dat je niets over het hoofd ziet.

Het is niet verplicht om je leermiddelen hier te bestellen, maar het is wel handig. Klik hierom naar de site van Studers te gaan.

In dit filmpje zie je hoe je de boeken kan bestellen.

Aanschaf laptop 

Bij MBO Utrecht werken alle opleidingen (behalve de entree opleidingen) met een laptop. Als je nog geen laptop hebt moet je er verplicht een aanschaffen. 

Voor de meeste opleidingen is een basis laptop voldoende. Check aan welke eisen jouw laptop moet voldoen.

Introductieweek

Na de zomervakantie beginnen we het schooljaar met twee introductiedagen. In deze dagen gaan we uitgebreid kennis met elkaar maken, en regelen we nog wat praktische dingen zodat je goed van start kunt gaan.

Wanneer en waar moet ik zijn?
We zien je voor de eerste dag op donderdag 5 september om 9.30 uur aan de Daltonlaan 300. Wees niet bang, er zijn mensen die je de goede kant uit sturen in het gebouw. Deze eerste dag zal duren tot +/- 14.45 uur. De tweede dag, vrijdag 6 september zal plaats vinden bij Fort Vechten en start om 12.30 uur. Deze dag zal duren tot +/- 16.30 uur.

Wat moet ik allemaal meenemen?
Donderdag 5 september heb je je laptop nodig, zodat we alles kunnen instellen voor gebruik hier op school. Vrijdag 6 september hoef je niets mee te nemen. Doe vooral “makkelijke” kleding aan waarin je, je lekker kan bewegen.

Wat gaan we allemaal doen?
Donderdag regelen we eerst alle praktische dingen hier op school:
· We stellen gezamenlijk je laptop in met WiFi, Office en e-mail.
· We bespreken je lesrooster en waar je dit kunt vinden.
· We leggen je de belangrijkste dingen uit over ondersteuning, schoolregels en hoe we hier samenwerken.
· Je krijgt een rondleiding door de school, zodat je wat sneller je weg weet te vinden.
· Er is tijd om even met je studieloopbaanbegeleider vragen of andere belangrijke dingen te bespreken.
· Kennismaking met de klas en je mentor.

Vrijdag gaan we met alle eerstejaars activiteiten doen bij Fort Vechten. Hier zullen we verschillende activiteiten ondernemen om elkaar beter te leren kennen.

En na de introductieweek?
Na de introductieweek, op 9 september beginnen we met het normale rooster. Vanaf dan moet je elke dag je laptop mee nemen en heb je je boeken nodig. Je krijgt van de school een kluisje in bruikleen om je spullen en boeken in te stoppen. Mochten er problemen zijn met je boeken of laptop, bespreek dit dan even met je studieloopbaanbegeleider tijdens de introductiedagen.

Locatie donderdag 5 september:
Daltonlaan 300
3584 BK Utrecht

Locatie vrijdag 6 september:
Fort Events op Fort bij Vechten
Achterdijk 12
3981 HB Bunnik

Het was fijn om tijdens de introductieweek mijn klasgenoten te leren kennen voordat we aan de eerste echte schoolweek begonnen.

Melanie, student

Programma eerste lesweek

Na de introductieweek, op 9 september beginnen we met het normale rooster.

Vragen? Wij helpen je graag!

Kijk eerst of het antwoord op jouw vraag in de lijst met veelgestelde vragen op onze website staat. Staat het antwoord er niet tussen?

Voor specifieke vragen over jouw opleiding, bijvoorbeeld stage, introductieweek, leermiddelen, plaatsingsdagen of aanmelding kun je mailen naar: aanmelden@mboutrecht.nlAfhankelijk van je vraag krijg je op zijn laatst antwoord in de laatste week van de zomervakantie (de week van 26 augustus). 
 
In de zomervakantie zijn we ook telefonisch (030-2815100) en per WhatsApp (06-257 050 51) bereikbaar op werkdagen tussen 10.00 en 14.00 uur. 

Locatie

Event Academie

Daltonlaan 300
Utrecht (vanaf september 2019)


+31 (0) 6 257 050 51 (WhatsApp)

Event Academie