Terug

Medewerker evenementenorganisatie

Welkom!

Wat leuk dat je komt studeren bij MBO Utrecht! Op deze pagina staat belangrijke informatie voor het nieuwe schooljaar. Hiermee start jij goed voorbereid met je opleiding.

Plaatsingsdag

Nog voor de zomervakantie kom je naar school voor de plaatsingsdag. Bekijk hier wanneer de plaatsingsdag van jouw opleiding is. Je krijgt een e-mail waarin staat hoe laat je er moet zijn.

Tijdens de plaatsingsdag maak je kennis met je docenten en medestudenten. Je hoort hoe het begin van het schooljaar eruitziet en hoe het zit met je stage. We checken ook samen met jou of je studentdossier compleet is.

Vragen

Heb je vragen over de plaatsingsdag? Of kun je niet aanwezig zijn op de plaatsingsdag? Mail dan naar studentadministratie@mboutrecht.nl of stuur een appje naar 06-25705051

Leermiddelen

Voor het leveren van de leermiddelen (boeken, licenties, werkkleding etc.) die jij nodig hebt voor het volgen van je studie werken wij samen met MBO Webshop. Zij hebben het complete pakket voor je klaarliggen zodat je alles in één keer kunt bestellen en laten bezorgen. Zo weet je zeker dat je niets over het hoofd ziet. Het is niet verplicht om je leermiddelen hier te bestellen, maar het is wel handig.

Vanaf 1 juli kan je de leermiddelenlijst bekijken. Vanaf 1 augustus is het mogelijk om je leermiddelen te bestellen.

Leermiddelen

Financiële ondersteuning

Wanneer je gaat starten met een BOL-opleiding kun je van DUO een studentenreisproduct krijgen en vanaf 18 jaar ook studiefinanciering. Voor studenten die leermiddelen niet kunnen betalen, is er een mbo studentenfonds. Meer informatie kan je hier vinden.

Aanschaf laptop 

Voor alle opleidingen bij MBO Utrecht heb je een laptop nodig. Als je nog geen laptop hebt moet je er verplicht een aanschaffen. 

Voor de meeste opleidingen is een basis laptop voldoende. Check aan welke eisen jouw laptop moet voldoen. 

Introductieweek

Na de zomervakantie beginnen we het schooljaar met de introductieweek. In deze dagen gaan we uitgebreid kennis maken met elkaar en regelen we nog wat praktische dingen zodat je goed van start kunt gaan.

Wanneer en waar moet ik zijn?
We zien je voor de eerste dag opmaandag 26 augustusom 10.00 uur aan de Australiëlaan 25. Wees niet ongerust, er zijn mensen bij de ingang die je de goede kant uit sturen. Deze eerste dag zal duren tot ca. 12.30 uur en staat in het teken van praktische zaken, zorg dus dat je je laptop bij je hebt! Je gaat inloggen in het schoolsysteem, de mail en Osiris. Je krijgt op deze dag ook meer informatie over je rooster.

Dinsdag 27 augustus t/m donderdag 29 augustus INTRODUCTIEKAMP
We gaan met alle eerstejaars klassen op kamp! Dit is een uitstekende manier om elkaar goed te leren kennen. Jullie gaan op eigen gelegenheid naar het kamp toe. De exacte instructies krijgen jullie op maandag te horen.

Wat moet je allemaal meenemen naar het kamp:

 • Toiletspullen
 • Slaapzak/dekbedovertrek en hoeslaken
 • Zwemspullen
 • Regenkleding
 • Schoenen waar je een stuk op kan lopen
 • Optioneel: leuke spelletjes
 • Optioneel: instrumenten
 • Optioneel: tent + luchtbed

Het introductiekamp is volledig alcohol- en drugsvrij. Het is ook niet toegestaan om buiten op het kampterrein versterkte muziek te draaien, dus laat de boxjes thuis.

Er wordt gezorgd voor eten, dus dit hoef je niet mee te nemen. Heb je speciale dieetwensen? Laat het weten via onderstaand telefoonnummer. Als je van jezelf weet dat jij aan alleen ontbijt, lunch en diner nooit genoeg hebt, zorg dan dat je zelf wat extra eten meeneemt.

Op donderdag gaan we na het ontbijt en de grote schoonmaak allemaal weer naar huis. Dan heb je een lang weekend om bij te komen voor het officiële rooster ingaat.

Heb je nog vragen of opmerkingen over bijvoorbeeld je eetwensen? Neem even contact op met Maxime Essers: 06 21 60 62 66 en m.essers@mboutrecht.nl

Programma eerste lesweek

Vanaf maandag 2 september start jullie normale lesrooster. Maandag 26 augustus horen jullie hoe het rooster eruit gaat zien voor periode 1. Zorg ervoor dat je al vanaf de eerste schooldag beschikt over een werkende laptop.

Wat moet ik nog meer regelen?

Heb je alles al geregeld voor de start van je studie? Bijvoorbeeld het aanvragen van een studentenreisproduct of studiefinanciering?

Maak hier een persoonlijk overzicht van alle zaken die voor jou van toepassing zijn.

Vragen? Wij helpen je graag!

Kijk eerst of het antwoord op jouw vraag in de lijst met veelgestelde vragen op onze website staat. Staat het antwoord er niet tussen? Neem dan contact op via WhatsApp, e-mail of telefoon:

 • WhatsApp: 06 21 606 266
 • Mail: essers@mboutrecht.nl
 • Telefoon: 06 21 606 266

Let op: in de zomervakantie zijn we op werkdagen tussen 10.00 en 14.00 uur alleen via mail en WhatsApp bereikbaar. Van 29 juli tot 12 augustus zijn we gesloten en niet bereikbaar. 

Locatie

Event Academie

Australiëlaan 25
Utrecht


+31 (0) 6 257 050 51 (WhatsApp)

Event Academie