Terug

Medewerker ICT support

Welkom!

Docenten van de ICT Academie heten je alvast van harte welkom bij MBO Utrecht. Check onderstaande video.

Centrale intake en plaatsingsdag

Heb jij je in (of net voor) de zomervakantie aangemeld voor de opleiding? Dan word je door jouw opleiding uitgenodigd voor een centrale intakedag (kennismaking) en plaatsingsdag in de week van 26 tot en met 28 augustus. Bij de ene opleiding vindt dat digitaal plaats via bijvoorbeeld Teams (beeldbellen) en bij andere opleidingen kom je in kleine groepjes studenten naar school. Alle administratieve dingen zoals het ondertekenen van je onderwijsovereenkomst en het maken van een schoolpas handelen we digitaal met je af. Informatie hierover ontvang je via de mail en/of per post.

Eerste plaatsingsdag gemist?
Heb je de eerste plaatsingsdag gemist? Check op deze pagina, wanneer de tweede plaatsingsdag is voor jouw opleiding.

Heb je vragen over de centrale intake of plaatsingsdag? Mail dan naar studentadministratie@mboutrecht.nl of stuur een appje naar 06 – 257 050 51. Kun je niet aanwezig zijn, dan horen we dat graag van tevoren.

 

Leermiddelen

Voor het leveren van de boeken en licenties die jij nodig hebt voor je studie werken wij samen met Studers. Zij hebben het complete pakket voor je klaarliggen (boeken, licenties en eventueel werkkledingzodat je alles in één keer kunt bestellen en laten bezorgen. Zo weet je zeker dat je niets over het hoofd ziet.

Het is niet verplicht om je leermiddelen hier te bestellen, maar het is wel handig. Klik hierom naar de site van Studers te gaan.

In dit filmpje zie je hoe je de boeken kan bestellen.

Heb je financiële ondersteuning nodig? Het is mogelijk om extra financiële ondersteuning aan te vragen wanneer je jonger bent dan 18 jaar en start met een BOL-opleiding. Lees hier alles over schoolkosten en financiële ondersteuning.

Aanschaf laptop 

Je moet een laptop hebben voor deze opleiding. Daar werk je dagelijks mee dus deze is heel belangrijk. Voor de niveau 2 opleiding stellen we daar geen zware eisen aan: hij moet goed werken en Windows 10 draaien. Chromebooks zijn niet geschikt.

Een Apple Macbook kan wel, maar ook deze moet dan Windows 10 draaien (eventueel via Bootcamp).

Check hier voor de laptop eisen van alle andere opleidingen. Als je later door wil stromen naar een hogere opleiding kan het handig zijn daar alvast rekening mee te houden.

Introductieweek

De allereerste week van het schooljaar is de introductieweek. Je leert dan de school en je medestudenten kennen. Voor jou ziet het programma er als volgt uit:

Dinsdag 1 september
Waar en hoe laat: op school in lokaal 3.04. Je hebt een email gehad met daarin jouw klas en tijd. Hierbij nogmaals de tijden:

  • Klas 2MI1A om 9:30 uur
  • Klas 2MI1B om 11:15
  • Klas 2MI1C om 13:15
  • Klas 2MI1D om 15:00

Deze dag gaan we allerlei praktische zaken regelen en bespreken. Je gaat bijvoorbeeld nog eens goed het schoolgebouw verkennen zodat je straks je weg weet te vinden, we gaan je laptop klaarmaken voor gebruik, en je maakt kennis met je klas en mentor. Neem deze dag je laptop dus mee!

 

Woensdag 2 september 
Waar en hoe laat: om 11:00 op het Domplein in centrum Utrecht 

Je studeert nu in een van de mooiste steden van ons land, dus laten we de stad eens gaan verkennen! Je gaat in kleine groepjes een city-game doen door het hele centrum. Zodoende zie je het mooiste van deze stad en leer je je studiegenoten kennen.

 

Donderdag 3 september
Waar en hoe laat: om 10:45 bij Theaterplein 11, Zoetermeer.
https://www.nationaalvideogamemuseum.nl/

Vandaag mag je lol maken met je medestudenten in het videogame-museum! Je kunt daar gamen op allerlei machines van toen en nu! Daarnaast krijg je te zien hoe al dit soort machines in elkaar zitten “onder de motorkap”. Je komt hier met het OV. De toegangskaartjes betalen wij. Je studenten-OV is al geldig, dus je reist ook gratis.

Vrijdag 4 september 
Waar en hoe laat: op school, om 11:00 in lokaal 3.04, Daltonlaan 300.

We gaan alvast een beetje werken met elkaar! Gezamenlijk houden we een lunch om de week af te sluiten. Iedereen regelt daar een gedeelte van in kleine groepjes, teamwork! 

Het was fijn om tijdens de introductieweek mijn klasgenoten te leren kennen voordat we aan de eerste echte schoolweek begonnen.

Melanie, student

Programma eerste lesweek

Je eerste lesdag is maandag 7 of dinsdag 8 september. Het lesrooster wordt tijdens de introductieweek bekend. Uiteraard zullen we dan het rooster met jullie bespreken, zodat je weet waar je die maandag of dinsdag moet zijn.

Vragen? Wij helpen je graag!

Kijk eerst of het antwoord op jouw vraag in de lijst met veelgestelde vragen op onze website staat. Staat het antwoord er niet tussen? Neem dan contact op via WhatsApp, e-mail of telefoon:

Let op: in de zomervakantie zijn we op werkdagen tussen 10.00 en 14.00 uur bereikbaar.

Locatie

ICT Academie

Daltonlaan 300
Utrecht


+31 (0) 6 257 050 51 (WhatsApp)

ICT Academie