Terug

Medewerker ICT support

Welkom!

Wat leuk dat je komt studeren bij MBO Utrecht. Op deze pagina vind je de informatie die je nodig hebt voor het nieuwe schooljaar.

Plaatsingsdag

Tijdens de plaatsingsdag kom je met een klein groepje studenten op school kijken. Je maakt kennis met een aantal van onze docenten, je krijgt een rondleiding door het gebouw en informatie over bijvoorbeeld de start van het schooljaar of je stage. Daarnaast kijken we of je studentdossier volledig is, denk hierbij aan je ID, vooropleiding, foto voor je schoolpas en een ondertekende onderwijsovereenkomst.  

 Op deze pagina kun je kijken wanneer de plaatsingsdag van jouw opleiding is. Je krijgt een e-mail waarin staat op welke tijd wij jou hebben ingepland. 

Vragen
Heb je vragen over de plaatsingsdag? Of kun je niet aanwezig zijn op de plaatsingsdag? Mail dan naar studentadministratie@mboutrecht.nl of stuur een appje naar 06 – 257 050 51.  

Leermiddelen

Voor het leveren van de leermiddelen (boeken, licenties, werkkleding etc.) die jij nodig hebt voor het volgen van je studie werken wij samen met Studers. Zij hebben het complete pakket voor je klaarliggen zodat je alles in één keer kunt bestellen en laten bezorgen. Zo weet je zeker dat je niets over het hoofd ziet. Het is niet verplicht om je leermiddelen hier te bestellen, maar het is wel handig. 

Klik hier om naar de site van Studers te gaan.

Heb je financiële ondersteuning nodig omdat je je leermiddelen niet kunt betalen of heb je andere vragen over schoolkosten (zoals bijvoorbeeld over lesgeld of studiefinanciering)? Check dan onze pagina: schoolkosten en financiële ondersteuning. 

Aanschaf laptop 

Voor alle opleidingen bij MBO Utrecht heb je een laptop nodig. Als je nog geen laptop hebt moet je er verplicht een aanschaffen. 

Voor de meeste opleidingen is een basis laptop voldoende. Check aan welke eisen jouw laptop moet voldoen. 

Een interessant begin aan je nieuwe toekomst, je krijgt veel informatie en leert direct veel nieuwe dingen (en/of een verbetering van de kennis die je al opgedaan had). Je leert nieuwe studenten en leraren kennen met allemaal zo hun eigen interesse in de studie.

Mitchel, student

Introductieweek

De allereerste week van het schooljaar is de introductieweek. Je leert dan de school en je medestudenten kennen. Voor jou ziet het programma er als volgt uit: 

Dinsdag 24 augustus
Deze dag gaan we allerlei praktische zaken regelen en bespreken. Je gaat bijvoorbeeld nog eens goed het schoolgebouw verkennen zodat je straks je weg weet te vinden, we gaan je laptop klaarmaken voor gebruik, en je maakt kennis met je klas en mentor. Neem deze dag je laptop dus mee!
Waar en hoe laat: We verwachten je om 11.00 uur op school (Daltonlaan 300, Utrecht), we wachten op je beneden in de hal bij de conciërge. 

Woensdag 25 augustus
Waar en hoe laat: om 11:00 op het Domplein in centrum Utrecht
Je studeert nu in een van de mooiste steden van ons land, dus laten we de stad eens gaan verkennen! Je gaat in kleine groepjes een city-game doen door het hele centrum. Zodoende zie je het mooiste van deze stad en leer je je studiegenoten kennen. 

Donderdag 26 augustus
Waar en hoe laat: om 11.00 videogame-museum in Zoetermeer.
https://www.nationaalvideogamemuseum.nl/

Vandaag mag je lol maken met je medestudenten in het videogame-museum! Je kunt daar gamen op allerlei machines van toen en nu! Daarnaast krijg je te zien hoe al dit soort machines in elkaar zitten “onder de motorkap”. Je komt daar met het OV. De toegangskaartjes betalen wij. Je studenten-OV is al geldig, dus je reist ook gratis.
 

Vrijdag 27 augustus
Waar en hoe laat: op school, om 11:00 in lokaal 3.04
We gaan alvast een beetje werken met elkaar! Gezamenlijk houden we een lunch om de week af te sluiten. Iedereen regelt daar een gedeelte van in kleine groepjes, teamwork!

Programma eerste lesweek

Je eerste lesdag is maandag 29 of dinsdag 30 augustus. Het lesrooster wordt tijdens de introductieweek bekend. Uiteraard zullen we dan het rooster met jullie bespreken, zodat je weet waar je die maandag of dinsdag moet zijn.

Vragen? Wij helpen je graag!

Kijk eerst of het antwoord op jouw vraag in de lijst met veelgestelde vragen op onze website staat. Staat het antwoord er niet tussen? Neem dan contact op via WhatsApp, e-mail of telefoon:

Let op: in de zomervakantie zijn we op werkdagen tussen 10.00 en 14.00 uur alleen via mail en WhatsApp bereikbaar.

Locatie

ICT Academie

Daltonlaan 300
Utrecht


+31 (0) 6 257 050 51 (WhatsApp)

ICT Academie