Terug

Medewerker ICT support

Welkom!

Docenten van de ICT Academie heten je alvast van harte welkom bij MBO Utrecht. Check onderstaande video.

Plaatsingsdagen

Tijdens de plaatsingsdag maak je kennis met de opleiding en krijg je informatie over de start van het schooljaar en/of je stage. Voor sommige opleidingen vindt de plaatsingsdag digitaal plaats en bij andere opleidingen kom je in kleine groepjes studenten naar school. Alle administratieve dingen zoals het ondertekenen van je onderwijsovereenkomst en het maken van een schoolpas handelen we digitaal met je af. Informatie hierover ontvang je via de mail en/of per post.   

Op deze pagina kun je kijken wanneer de plaatsingsdag van jouw opleiding is en/of deze digitaal of op school is. Je krijgt een mail waarin staat op welke tijd wij jou hebben ingepland. In totaal duurt de plaatsingsdag ongeveer 30-60 minuten. 

Maatregelen coronavirus 
De veiligheid van jou en onze docenten staat voorop. Voor de plaatsingsdagen die op school plaatsvinden hebben we de volgende maatregelen genomen, we volgen hierbij de richtlijnen van het RIVM:   

  • In onze gebouwen staan desinfecterende middelen, bij binnenkomst moet je eerst je handen desinfecteren. We zorgen voor looproutes en maatregelen zodat we met elkaar 1,5 meter afstand kunnen houden en alle hygiënemaatregelen kunnen opvolgen. 
  • Het kabinet vraagt studenten om zoveel mogelijk met de fiets te komen of met de auto. Als jij nog geen rijbewijs en/of auto hebt is dat lastig. Maar misschien kun je vragen of één van je ouders/verzorgers je kan brengen en anders kun je natuurlijk met het OV komen (wanneer je met het OV komt is het dragen van een mondkapje verplicht). De parkeerplaatsen rondom onze locaties zijn voor iedereen toegankelijk.  
  • Ben je verkouden of is één van de huisgenoten benauwd en/of koortsig? Dan vragen wij je om niet naar de plaatsingsdag te komen. Alleen samen kunnen we zorgdragen voor ieders veiligheid en gezondheid. 

Heb je vragen over de plaatsingsdag? Mail dan naar studentadministratie@mboutrecht.nl of stuur een appje naar 06 – 257 050 51. Kun je niet aanwezig zijn bij de plaatsingsdag, dan horen we dat graag van tevoren. Via de mail nodigen we je uit voor een tweede plaatsingsdag eind augustus.  

Leermiddelen

Voor het leveren van de boeken en licenties die jij nodig hebt voor je studie werken wij samen met Studers. Zij hebben het complete pakket voor je klaarliggen (boeken, licenties en eventueel werkkledingzodat je alles in één keer kunt bestellen en laten bezorgen. Zo weet je zeker dat je niets over het hoofd ziet.

Het is niet verplicht om je leermiddelen hier te bestellen, maar het is wel handig. Klik hierom naar de site van Studers te gaan.

In dit filmpje zie je hoe je de boeken kan bestellen.

Heb je financiële ondersteuning nodig? Het is mogelijk om extra financiële ondersteuning aan te vragen wanneer je jonger bent dan 18 jaar en start met een BOL-opleiding. Lees hier alles over schoolkosten en financiële ondersteuning.

Aanschaf laptop 

Je moet een laptop hebben voor deze opleiding. Daar werk je dagelijks mee dus deze is heel belangrijk. Voor de niveau 2 opleiding stellen we daar geen zware eisen aan: hij moet goed werken en Windows 10 draaien. Chromebooks zijn niet geschikt.

Een Apple Macbook kan wel, maar ook deze moet dan Windows 10 draaien (eventueel via Bootcamp).

Check hier voor de laptop eisen van alle andere opleidingen. Als je later door wil stromen naar een hogere opleiding kan het handig zijn daar alvast rekening mee te houden.

Introductieweek

De allereerste week van het schooljaar is de introductieweek. Je leert dan de school en je medestudenten kennen. Voor jou ziet het programma er als volgt uit:

Dinsdag 1 september 
Waar en hoe laat: op school, om 11:00 in lokaal 3.04, Daltonlaan 300.

Deze dag gaan we allerlei praktische zaken regelen en bespreken. Je gaat bijvoorbeeld nog eens goed het schoolgebouw verkennen zodat je straks je weg weet te vinden, we gaan je laptop klaarmaken voor gebruik, en je maakt kennis met je klas en mentor. Neem deze dag je laptop dus mee!

 

Woensdag 2 september 
Waar en hoe laat: om 11:00 op het Domplein in centrum Utrecht 

Je studeert nu in een van de mooiste steden van ons land, dus laten we de stad eens gaan verkennen! Je gaat in kleine groepjes een city-game doen door het hele centrum. Zodoende zie je het mooiste van deze stad en leer je je studiegenoten kennen.

 

Donderdag 3 september
Waar en hoe laat: om 10:45 bij Theaterplein 11, Zoetermeer.
https://www.nationaalvideogamemuseum.nl/

Vandaag mag je lol maken met je medestudenten in het videogame-museum! Je kunt daar gamen op allerlei machines van toen en nu! Daarnaast krijg je te zien hoe al dit soort machines in elkaar zitten “onder de motorkap”. Je komt hier met het OV. De toegangskaartjes betalen wij. Je studenten-OV is al geldig, dus je reist ook gratis.

Vrijdag 4 september 
Waar en hoe laat: op school, om 11:00 in lokaal 3.04, Daltonlaan 300.

We gaan alvast een beetje werken met elkaar! Gezamenlijk houden we een lunch om de week af te sluiten. Iedereen regelt daar een gedeelte van in kleine groepjes, teamwork! 

Het was fijn om tijdens de introductieweek mijn klasgenoten te leren kennen voordat we aan de eerste echte schoolweek begonnen.

Melanie, student

Programma eerste lesweek

Je eerste lesdag is maandag 7 of dinsdag 8 september. Het lesrooster wordt tijdens de introductieweek bekend. Uiteraard zullen we dan het rooster met jullie bespreken, zodat je weet waar je die maandag of dinsdag moet zijn.

Vragen? Wij helpen je graag!

Kijk eerst of het antwoord op jouw vraag in de lijst met veelgestelde vragen op onze website staat. Staat het antwoord er niet tussen? Neem dan contact op via WhatsApp, e-mail of telefoon:

Let op: in de zomervakantie zijn we op werkdagen tussen 10.00 en 14.00 uur bereikbaar.

Locatie

ICT Academie

Daltonlaan 300
Utrecht


+31 (0) 6 257 050 51 (WhatsApp)

ICT Academie