Terug

Medewerker ICT support

Welkom!

Wat leuk dat je komt studeren bij MBO Utrecht! Op deze pagina staat belangrijke informatie voor het nieuwe schooljaar. Hiermee start jij goed voorbereid met je opleiding.

Plaatsingsdag

Nog voor de zomervakantie kom je naar school voor de plaatsingsdag. Bekijk hier wanneer de plaatsingsdag van jouw opleiding is. Je krijgt een e-mail waarin staat hoe laat je er moet zijn.

Tijdens de plaatsingsdag maak je kennis met je docenten en medestudenten. Je hoort hoe het begin van het schooljaar eruitziet en hoe het zit met je stage. We checken ook samen met jou of je studentdossier compleet is.

Vragen

Heb je vragen over de plaatsingsdag? Of kun je niet aanwezig zijn op de plaatsingsdag? Mail dan naar studentadministratie@mboutrecht.nl of stuur een appje naar 06-25705051

Leermiddelen

Voor het leveren van de leermiddelen (boeken, licenties, werkkleding etc.) die jij nodig hebt voor het volgen van je studie werken wij samen met MBO Webshop. Zij hebben het complete pakket voor je klaarliggen zodat je alles in één keer kunt bestellen en laten bezorgen. Zo weet je zeker dat je niets over het hoofd ziet. Het is niet verplicht om je leermiddelen hier te bestellen, maar het is wel handig.

Vanaf 1 juli kan je de leermiddelenlijst bekijken. Vanaf 1 augustus is het mogelijk om je leermiddelen te bestellen.

Leermiddelen

Financiële ondersteuning

Wanneer je gaat starten met een BOL-opleiding kun je van DUO een studentenreisproduct krijgen en vanaf 18 jaar ook studiefinanciering. Voor studenten die leermiddelen niet kunnen betalen, is er een mbo studentenfonds. Meer informatie kan je hier vinden.

Aanschaf laptop 

Voor alle opleidingen bij MBO Utrecht heb je een laptop nodig. Als je nog geen laptop hebt moet je er verplicht een aanschaffen. 

Voor de meeste opleidingen is een basis laptop voldoende. Check aan welke eisen jouw laptop moet voldoen. 

Introductieweek

De allereerste week van het schooljaar is de introductieweek. Je leert dan de school en je medestudenten kennen. Voor jou ziet het programma er als volgt uit:

Dinsdag 27 augustus:
Deze dag gaan we allerlei praktische zaken regelen en bespreken. Je gaat bijvoorbeeld nog eens goed het schoolgebouw verkennen zodat je straks je weg weet te vinden. Daarnaast  gaan we je laptop klaarmaken voor gebruik. Ook  maak je kennis met je klas en docenten. Deze dag  wachten we  je op beneden in de hal bij de ingang ( draaideur).

Waar en hoe laat: we verwachten je om om 11.00 uur op school (Australiëlaan 25 in Utrecht)
*Neem je laptop mee!

Woensdag 28 augustus:
Deze dag krijg je meer uitleg over het rooster en andere praktische zaken. Daarnaast ga je deze dag  2 testen doen. Een test voor Nederlands en een test voor rekenen. Deze gebruiken we om je startniveau te meten. Zodat we je de juiste begeleiding kunnen bieden.

Waar en hoe laat: we verwachten je om om 11.00 uur op school (Australiëlaan 25 in Utrecht)
*Neem je laptop mee!

Programma eerste lesweek

Je eerste lesdag is maandag 2 of dinsdag 3 september. Het lesrooster wordt tijdens de introductieweek bekend. Uiteraard zullen we dan het rooster met je bespreken, zodat je weet waar je die maandag of dinsdag moet zijn.

Wat moet ik nog meer regelen?

Heb je alles al geregeld voor de start van je studie? Bijvoorbeeld het aanvragen van een studentenreisproduct of studiefinanciering?

Maak hier een persoonlijk overzicht van alle zaken die voor jou van toepassing zijn.

Vragen? Wij helpen je graag!

Kijk eerst of het antwoord op jouw vraag in de lijst met veelgestelde vragen op onze website staat. Staat het antwoord er niet tussen? Neem dan contact op via WhatsApp, e-mail of telefoon:

Let op: in de zomervakantie zijn we op werkdagen tussen 10.00 en 14.00 uur alleen via mail en WhatsApp bereikbaar. Van 29 juli tot 12 augustus zijn we gesloten en niet bereikbaar. 

Locatie

ICT Academie

Australiëlaan 25
Utrecht


+31 (0) 6 257 050 51 (WhatsApp)

ICT Academie