Terug

Pedagogisch medewerker

Welkom!

Docenten van de Academie voor Welzijn heten je alvast van harte welkom bij MBO Utrecht. Check onderstaande video.

Centrale intake en Plaatsingsdag

Heb jij je in (of net voor) de zomervakantie aangemeld voor de opleiding? Dan nodigen wij je uit voor de Centrale Intakedag op woensdag 25 augustus. Je krijgt per mail een uitnodiging, daar staat ook in hoe laat we jou verwachten.

Heb je de eerste plaatsingsdag gemist of ben je geplaatst na de Centrale Intake? Dan verwachten wij je bij ons op school voor de plaatsingsdag op vrijdag 27 augustusOp deze pagina kun je vinden waar en hoe laat je wordt verwacht.

Heb je vragen over de Centrale Intake of plaatsingsdag? Mail dan naar studentadministratie@mboutrecht.nl of stuur een appje naar 06 – 257 050 51. Kun je niet aanwezig zijn, dan horen we dat graag van tevoren.

Leermiddelen

Voor het leveren van de leermiddelen (boeken, licenties, werkkleding etc.) die jij nodig hebt voor het volgen van je studie werken wij samen met Studers. Zij hebben het complete pakket voor je klaarliggen zodat je alles in één keer kunt bestellen en laten bezorgen. Zo weet je zeker dat je niets over het hoofd ziet. Het is niet verplicht om je leermiddelen hier te bestellen, maar het is wel handig. Klik hier om naar de site van Studers te gaan. 

Heb je financiële ondersteuning nodig omdat je je leermiddelen niet kunt betalen of heb je andere vragen over schoolkosten (zoals bijvoorbeeld over lesgeld of studiefinanciering)? Check dan onze pagina: schoolkosten en financiële ondersteuning. 

Aanschaf laptop 

Voor alle opleidingen bij MBO Utrecht heb je een laptop nodig. Als je nog geen laptop hebt moet je er verplicht een aanschaffen. 

Voor de meeste opleidingen is een basis laptop voldoende. Check aan welke eisen jouw laptop moet voldoen.

Introductieweek

De introductiedagen voor pedagogisch medewerker kinderopvang (niveau 3)  leerjaar 1 zien er als volgt uit:

Op dinsdag 31 augustus heb je een dag om met elkaar kennis te maken en gaan we er ook op uit. Trek dus schoenen aan waar je goed op kan wandelen.

We starten op school (Australiëlaan 25 te Utrecht) op de volgende tijdstippen:
PW1A (klascode KO-PWK-2109A) Start om 10.45 uur. Je bent ongeveer om 14.30 uur weer klaar.

Op woensdag 1 september gaan we aan de slag met het praktisch voorbereiden op school en verder kennismaken. Het is essentieel dat je deze dag je laptop meeneemt!

We zijn deze dag op de locatie Australiëlaan 25 te Utrecht.
PW1A (klascode KO-PWK-2109A) Start om 10.45 uur. Je bent ongeveer om 14.30 uur weer klaar.

Daarnaast krijg je nog een uitnodiging om op donderdag 2 of vrijdag 3 september persoonlijk kennis te maken met je studieloopbaanbegeleider. De planning van de kennismakingsgesprekken loopt door tot in de eerste lesweken.

Tijdens de introductie gingen wij op excursie door heel Utrecht. Het was fijn om op die manier mijn klasgenoten te leren kennen.

Shabnam, student

Programma eerste lesweek

De eerste lesweek start vanaf maandag 6 september 2021.
Je schooldagen worden maandag, dinsdag en woensdag. En de lestijden zijn van 09.00 tot 15.30 uur. 
Je stagedagen zijn (BPV) op donderdag en vrijdag. Je stage start per 7 oktober 2021. 

Het is fijn als je voor de zomer al een stage geregeld hebt. Lukt dat niet, dan kom je op donderdag en vrijdag ook naar school zodat je hulp krijgt bij het zoeken naar een passende stage. 

Meer praktische informatie over wat je kan verwachten bij ons op school hoor je tijdens de plaatsingsdag op 1 juli 2021. 

Vragen? Wij helpen je graag!

Kijk eerst of het antwoord op jouw vraag in de lijst met veelgestelde vragen op onze website staat. Staat het antwoord er niet tussen? Neem dan contact op via WhatsApp, e-mail of telefoon:

Let op: in de zomervakantie zijn we op werkdagen tussen 10.00 en 14.00 uualleen via mail en WhatsApp bereikbaar. 

Locatie

Academie voor Welzijn

Australiëlaan 25
Utrecht


+31 (0) 6 257 050 51 (WhatsApp)

Academie voor Welzijn