Terug

Pedagogisch medewerker kinderopvang

Welkom!

Wat leuk dat je komt studeren bij MBO Utrecht! Op deze pagina staat belangrijke informatie voor het nieuwe schooljaar. Hiermee start jij goed voorbereid met je opleiding.

Plaatsingsdag

Nog voor de zomervakantie kom je naar school voor de plaatsingsdag. Bekijk hier wanneer de plaatsingsdag van jouw opleiding is. Je krijgt een e-mail waarin staat hoe laat je er moet zijn.

Tijdens de plaatsingsdag maak je kennis met je docenten en medestudenten. Je hoort hoe het begin van het schooljaar eruitziet en hoe het zit met je stage. We checken ook samen met jou of je studentdossier compleet is.

Vragen

Heb je vragen over de plaatsingsdag? Of kun je niet aanwezig zijn op de plaatsingsdag? Mail dan naar studentadministratie@mboutrecht.nl of stuur een appje naar 06-25705051

Leermiddelen

Voor het leveren van de leermiddelen (boeken, licenties, werkkleding etc.) die jij nodig hebt voor het volgen van je studie werken wij samen met MBO Webshop. Zij hebben het complete pakket voor je klaarliggen zodat je alles in één keer kunt bestellen en laten bezorgen. Zo weet je zeker dat je niets over het hoofd ziet. Het is niet verplicht om je leermiddelen hier te bestellen, maar het is wel handig.

Vanaf 1 juli kan je de leermiddelenlijst bekijken. Vanaf 1 augustus is het mogelijk om je leermiddelen te bestellen.

Leermiddelen

Financiële ondersteuning

Wanneer je gaat starten met een BOL-opleiding kun je van DUO een studentenreisproduct krijgen en vanaf 18 jaar ook studiefinanciering. Voor studenten die leermiddelen niet kunnen betalen, is er een mbo studentenfonds. Meer informatie kan je hier vinden.

Aanschaf laptop 

Voor alle opleidingen bij MBO Utrecht heb je een laptop nodig. Als je nog geen laptop hebt moet je er verplicht een aanschaffen. 

Voor de meeste opleidingen is een basis laptop voldoende. Check aan welke eisen jouw laptop moet voldoen.

Introductieweek

Op dinsdag 27 en woensdag 28 augustus zijn er introductieactiviteiten voor je gepland. Houd deze dagen in je agenda vrij tussen 09.00 en 15.00 uur!

Een van deze dagen is om praktische zaken op school te regelen, elkaar en de school beter te leren kennen en 1 van deze dagen ga je leuke activiteiten doen met je medestudenten. Meer informatie daarover krijg je tijdens onze plaatsingsdag die op dinsdag 25 juni 2024 staat gepland.

Daarnaast krijg je nog een uitnodiging om persoonlijk kennis te maken met je studieloopbaanbegeleider (mentor). De planning van deze kennismakingsgesprekken loopt door tot in de eerste lesweken.

Onze docenten starten na de zomervakantie weer op donderdag 22 augustus en zullen dan in de aangemaakte klassenapp verdere informatie delen. Zorg dus dat wij in het bezit zijn van jouw juiste telefoonnummer!

Programma eerste lesweek

De eerste lesweek start vanaf maandag 2 september 2024. Je schooldagen worden maandag, dinsdag en donderdag. En de lestijden zijn van 09.00 tot 16.00 uur.

Je stagedagen (BPV) zijn op woensdag en vrijdag. Je stage start per 2 oktober 2024. Het is fijn als je voor de zomer al een stage geregeld hebt. Nu zijn er nog veel leuke plekken beschikbaar! Lukt dat niet, dan helpen we je na de zomervakantie met zoeken, voordat de stage van start gaat. Voor vragen over stage kun je mailen met bpvbureaukeno@mboutrecht.nl.

Meer praktische informatie over wat je kan verwachten bij ons op school hoor je tijdens de plaatsingsdag op 25 juni 2024.

Wat moet ik nog meer regelen?

Heb je alles al geregeld voor de start van je studie? Bijvoorbeeld het aanvragen van een studentenreisproduct of studiefinanciering?

Maak hier een persoonlijk overzicht van alle zaken die voor jou van toepassing zijn.

Vragen? Wij helpen je graag!

Kijk eerst of het antwoord op jouw vraag in de lijst met veelgestelde vragen op onze website staat. Staat het antwoord er niet tussen? Neem dan contact op via WhatsApp, e-mail of telefoon:

Let op: in de zomervakantie zijn we op werkdagen tussen 10.00 en 14.00 uur alleen via mail en WhatsApp bereikbaar. Van 29 juli tot 12 augustus zijn we gesloten en niet bereikbaar. 

Locatie

Academie voor Kind en Onderwijs

Australielaan 25
Utrecht


+31 (0) 6 257 050 51 (WhatsApp)

Academie voor Kind en Onderwijs