Terug

Persoonlijk begeleider maatschappelijke zorg

Welkom!

Op deze pagina staat belangrijke informatie voor het nieuwe schooljaar. Hiermee start jij goed voorbereid met het nieuwe leerjaar.

Leermiddelen

Voor het leveren van de leermiddelen (boeken, licenties, werkkleding etc.) die jij nodig hebt voor het volgen van je studie werken wij samen met MBO Webshop. Zij hebben het complete pakket voor je klaarliggen zodat je alles in één keer kunt bestellen en laten bezorgen. Zo weet je zeker dat je niets over het hoofd ziet. Het is niet verplicht om je leermiddelen hier te bestellen, maar het is wel handig.

Vanaf 1 juli kan je de leermiddelenlijst bekijken. Vanaf 1 augustus is het mogelijk om je leermiddelen te bestellen.

Leermiddelen

Financiële ondersteuning

Wanneer je gaat starten met een BOL-opleiding kun je van DUO een studentenreisproduct krijgen en vanaf 18 jaar ook studiefinanciering. Voor studenten die leermiddelen niet kunnen betalen, is er een mbo studentenfonds. Meer informatie kan je hier vinden.

Aanschaf laptop 

Voor alle opleidingen bij MBO Utrecht heb je een laptop nodig. Als je nog geen laptop hebt moet je er verplicht een aanschaffen. 

Voor de meeste opleidingen is een basis laptop voldoende. Check aan welke eisen jouw laptop moet voldoen. 

Introductieweek

De eerste week van het schooljaar is je introductieweek. Tijdens deze week leer je je slb-er en je medestudenten kennen. Ook krijg je overzicht van het komende schooljaar.

Programma introductieweek

Dinsdag 27 augustus, 10.00 uur – 14.00 uur

  • Hier moet je zijn: Onderwijsboulevard, Australiëlaan 25 in Utrecht
  • Dit neem je mee: laptop en lunch
  • Dit ga je doen: Je maakt kennis met je klas en je slb’er. Je krijgt je rooster en we blikken vooruit naar het nieuwe schooljaar.

Woensdag 23 augustus

  • Hier moet je zijn: nadere informatie volgt via de mail.
  • Dit neem je mee: nadere informatie volgt via de mail.
  • Dit ga je doen: nadere informatie volgt via de mail.

Donderdag 24 augustus;

  • Hier moet je zijn: Onderwijsboulevard, Australielaan 25 in Utrecht, lokaal volgt
  • Dit neem je mee: vragen en/of wensen voor het nieuwe schooljaar
  • Dit ga je doen: kennismaken met je slb-er tijdens een individueel gesprek. Tijdstip volgt op dinsdag 27augustus tijdens de eerste introductiedag.

Programma eerste lesweek

In de week van maandag 2 september start je eerste lesweek. Je gaat 3 dagen per week naar school van 9.00 – 16.15 en je loopt 2 dagen stage.  Vanaf de eerste schooldag moet je elke dag je laptop meenemen en je hebt je leermiddelen nodig. Mochten er problemen zijn met je leermiddelen of laptop, bespreek dit dan met je studieloopbaanbegeleider tijdens de introductieweek.

Vragen? Wij helpen je graag!

Kijk eerst of het antwoord op jouw vraag in de lijst met veelgestelde vragen op onze website staat. Staat het antwoord er niet tussen? Neem dan contact op via WhatsApp, e-mail of telefoon:

Let op: in de zomervakantie zijn we op werkdagen tussen 10.00 en 14.00 uur alleen via mail en WhatsApp bereikbaar. Van 29 juli tot 12 augustus zijn we gesloten en niet bereikbaar.

Locatie

Academie voor Zorg en Welzijn

Australiëlaan 25
Utrecht


+31 (0) 6 257 050 51 (WhatsApp)

Academie voor Zorg en Welzijn