Terug

Retailmanager BBL

Welkom!

Op deze pagina staat belangrijke informatie voor het nieuwe schooljaar. Hiermee start jij goed voorbereid met het nieuwe leerjaar.

Leermiddelen

Voor het leveren van de leermiddelen (boeken, licenties, werkkleding etc.) die jij nodig hebt voor het volgen van je studie werken wij samen met MBO Webshop. Zij hebben het complete pakket voor je klaarliggen zodat je alles in één keer kunt bestellen en laten bezorgen. Zo weet je zeker dat je niets over het hoofd ziet. Het is niet verplicht om je leermiddelen hier te bestellen, maar het is wel handig.

Vanaf 1 juli kan je de leermiddelenlijst bekijken. Vanaf 1 augustus is het mogelijk om je leermiddelen te bestellen.

Leermiddelen

Financiële ondersteuning

Wanneer je gaat starten met een BOL-opleiding kun je van DUO een studentenreisproduct krijgen en vanaf 18 jaar ook studiefinanciering. Voor studenten die leermiddelen niet kunnen betalen, is er een mbo studentenfonds. Meer informatie kan je hier vinden.

Aanschaf laptop 

Voor alle opleidingen bij MBO Utrecht heb je een laptop nodig. Als je nog geen laptop hebt moet je er verplicht een aanschaffen.

Om de opleiding succesvol te kunnen doorlopen adviseren wij nadrukkelijk een laptop met Windows besturingssysteem. Toetsen en examens kunnen alleen op een laptop met Windows afgenomen worden. Dit systeem is ook gangbaar in ons beroepenveld. Het is daarom goed om met dit systeem te leren werken. Een MacBook of Chromebook raden wij om die reden ten zeerste af.   

Check aan welke eisen jouw laptop verder moet voldoen. 

Opstartdagen

De eerste dag van het schooljaar is een combinatie van een introductiedag en lesdag. Tijdens deze dag leer je de school, je opleiding en je medestudenten kennen.

Maandag 2 september vanaf 09.00 uur:

  • Hier moet je zijn: Academie voor Economie & Ondernemen, Daltonlaan 300 in Utrecht, 4e verdieping.
  • Dit neem je mee: laptop (incl. oplader) en lunch.
  • Dit ga je doen: Je maakt kennis met je klas en je studieloopbaanbegeleider (SLB’er) / Leerteamcoach. Neem je laptop mee, want je gaat meteen de software die je nodig hebt voor je opleiding installeren.

Je maakt deze dag verder kennis met je klas. Ook maak je kennis met de docenten van jouw opleiding, krijg je meer informatie over de gang van zaken bij ons op school en ga je ontdekken waar alles te vinden is binnen onze locatie. Daarnaast ga je aan de slag om jouw persoonlijke licenties te activeren en laten we je zien welke sites belangrijk zijn om informatie over jouw opleiding op te kunnen zoeken en je krijgt je rooster.

Het is belangrijk dat je vóór de eerste lesdag de boeken en licenties op de site van MBOwebshop.nl hebt besteld en dat je een geschikte laptop hebt (zie laptopeisen). Zo kun je bij ons op school een goede start maken!

Mochten er problemen zijn met het bestellen van je boeken of laptop, bespreek dit dan met je leerteamcoach tijdens de eerste lesdag.

 

Vragen? Wij helpen je graag!

Kijk eerst of het antwoord op jouw vraag in de lijst met veelgestelde vragen op onze website staat. Staat het antwoord er niet tussen? Neem dan contact op via WhatsApp, e-mail of telefoon:

Let op: in de zomervakantie zijn we op werkdagen tussen 10.00 en 14.00 uur alleen via mail en WhatsApp bereikbaar. Van 29 juli tot 12 augustus zijn we gesloten en niet bereikbaar.

Locatie

Academie voor Economie en Ondernemen

Daltonlaan 300
Utrecht


+31 (0) 6 257 050 51 (WhatsApp)

De Academie