Terug

Scratch / Marketing en Communicatie

Welkom!

Wat leuk dat je komt studeren bij MBO Utrecht! Op deze pagina staat belangrijke informatie voor het nieuwe schooljaar. Hiermee start jij goed voorbereid met je opleiding.

Plaatsingsdag

Nog voor de zomervakantie kom je naar school voor de plaatsingsdag. Bekijk hier wanneer de plaatsingsdag van jouw opleiding is. Je krijgt een e-mail waarin staat hoe laat je er moet zijn.

Tijdens de plaatsingsdag maak je kennis met je docenten en medestudenten. Je hoort hoe het begin van het schooljaar eruitziet en hoe het zit met je stage. We checken ook samen met jou of je studentdossier compleet is.

Vragen

Heb je vragen over de plaatsingsdag? Of kun je niet aanwezig zijn op de plaatsingsdag? Mail dan naar studentadministratie@mboutrecht.nl of stuur een appje naar 06-25705051

Leermiddelen

Voor het leveren van de leermiddelen (boeken, licenties, werkkleding etc.) die jij nodig hebt voor het volgen van je studie werken wij samen met MBO Webshop. Zij hebben het complete pakket voor je klaarliggen zodat je alles in één keer kunt bestellen en laten bezorgen. Zo weet je zeker dat je niets over het hoofd ziet. Het is niet verplicht om je leermiddelen hier te bestellen, maar het is wel handig.

Vanaf 1 juli kan je de leermiddelenlijst bekijken. Vanaf 1 augustus is het mogelijk om je leermiddelen te bestellen.

Leermiddelen

Financiële ondersteuning

Wanneer je gaat starten met een BOL-opleiding kun je van DUO een studentenreisproduct krijgen en vanaf 18 jaar ook studiefinanciering. Voor studenten die leermiddelen niet kunnen betalen, is er een mbo studentenfonds. Meer informatie kan je hier vinden.

Aanschaf laptop 

Voor alle opleidingen bij MBO Utrecht heb je een laptop nodig. Als je nog geen laptop hebt moet je er verplicht een aanschaffen. 

Voor de meeste opleidingen is een basis laptop voldoende. Check aan welke eisen jouw laptop moet voldoen. 

Introductieweek

Op woensdag 4 september beginnen we officieel om 09.30 uur. Ontmoet ons bij de centrale ingang op de onderwijsboulevard: Australielaan 25 in Utrecht. We begeleiden je naar het lokaal van Scratch, en vanaf daar wijst de weg zich vanzelf…

Wat je moet meenemen:

 • Een opgeladen laptop, of je laptop én oplader
 • Identiteitskaart

Maak je geen zorgen over de lunch; die regelen wij voor je. Het programma van deze 1e dag loopt tot het einde van de middag.

Hieronder lees je op welke verdere dagen we een introductieactiviteit organiseren. We vragen je om bij al deze activiteiten aanwezig te zijn. Mocht dit echt niet lukken, kom ons dit dan even vertellen op 4 september. Dan zoeken we samen naar een oplossing.

 • Donderdag 5 september:
  • Introductieprogramma tussen 09.30 en 17.00 uur
 • Vrijdag 6 september:
  • Introductieprogramma tussen 09.30 en 17.00 uur
  • Let op: Je moet iets voorbereiden. Houd hier rekening mee in je avondplanning op de woensdag en donderdag!
 • Maandag 9 september:
  • Introductieprogramma tussen 09.30 en 17.00 uur

 Details over activiteiten en exacte locaties volgen op woensdag 4 september.

Heb je allergieën of dingen die je niet mag/kan doen wegens medische beperkingen, laat ons dit dan even weten door te mailen naar jman@mboutrecht.nl.

Programma eerste schoolweek

Na deze introductieweek start het onderwijs van Scratch. Zoals je weet maak je bij Scratch je eigen rooster waarin je minimaal 16 uur per week op school moet zijn. Op de woensdag van de introductieweek vragen we aan je op welke dagen en tijden je op school gaat zijn. Je legt dit vast voor minimaal 6 weken. Denk hier dus nu vast over na zodat je een rooster maakt waarin je school goed kan combineren met bijvoorbeeld werk, sport en vrije tijd. Je hebt de volgende mogelijkheden:

 • 9.45 tot 13.15u (3.5u)
 • 9.45 tot 13.45u (4u)
 • 9.45 tot 14.15u (4.5u)
 • 9.45 tot 14.45u (5u)
 • 9.45 tot 15.15u (5.5u)
 • 9.45 tot 15.45u (6u)

Als je heel nieuwsgierig bent naar onze werkwijze, neem dan nu alvast al een kijkje op onze informatiepagina.

Wij kijken er enorm naar uit om samen met jullie te starten bij Scratch!

Tot snel!

Thomas, Jan Willem, Meis, Jaap en Anne.

Wat moet ik nog meer regelen?

Heb je alles al geregeld voor de start van je studie? Bijvoorbeeld het aanvragen van een studentenreisproduct of studiefinanciering?

Maak hier een persoonlijk overzicht van alle zaken die voor jou van toepassing zijn.

Vragen? Wij helpen je graag!

Kijk eerst of het antwoord op jouw vraag in de lijst met veelgestelde vragen op onze website staat. Staat het antwoord er niet tussen? Neem dan contact op via WhatsApp, e-mail of telefoon: 

Let op: in de zomervakantie zijn we op werkdagen tussen 10.00 en 14.00 uur alleen via mail en WhatsApp bereikbaar. Van 29 juli tot 12 augustus zijn we gesloten en niet bereikbaar. 

Locatie

Academie Marketing en Communicatie

Australiëlaan 25
Utrecht


+31 (0) 6 257 050 51 (WhatsApp)

Academie voor Marketing en Communicatie