Terug

Software developer

Welkom!

Wat leuk dat je komt studeren bij MBO Utrecht. Op deze pagina vind je de informatie die je nodig hebt voor het nieuwe schooljaar.

Plaatsingsdag

Tijdens de plaatsingsdag kom je met een klein groepje studenten op school kijken. Je maakt kennis met een aantal van onze docenten, je krijgt een rondleiding door het gebouw en informatie over bijvoorbeeld de start van het schooljaar of je stage. Daarnaast kijken we of je studentdossier volledig is, denk hierbij aan je ID, vooropleiding, foto voor je schoolpas en een ondertekende onderwijsovereenkomst.  

Op deze pagina kun je kijken wanneer de plaatsingsdag van jouw opleiding is. Je krijgt een e-mail waarin staat op welke tijd wij jou hebben ingepland.  

Vragen
Heb je vragen over de plaatsingsdag? Of kun je niet aanwezig zijn op de plaatsingsdag? Mail dan naar studentadministratie@mboutrecht.nl of stuur een appje naar 06 – 257 050 51.  

Leermiddelen

Voor het leveren van de leermiddelen (boeken, licenties, werkkleding etc.) die jij nodig hebt voor het volgen van je studie werken wij samen met Studers. Zij hebben het complete pakket voor je klaarliggen zodat je alles in één keer kunt bestellen en laten bezorgen. Zo weet je zeker dat je niets over het hoofd ziet. Het is niet verplicht om je leermiddelen hier te bestellen, maar het is wel handig. 

Klik hier om naar de site van Studers te gaan.

Heb je financiële ondersteuning nodig omdat je je leermiddelen niet kunt betalen of heb je andere vragen over schoolkosten (zoals bijvoorbeeld over lesgeld of studiefinanciering)? Check dan onze pagina: schoolkosten en financiële ondersteuning. 

Aanschaf laptop 

Voor alle opleidingen bij MBO Utrecht heb je een laptop nodig. Als je nog geen laptop hebt moet je er verplicht een aanschaffen. 

Voor de meeste opleidingen is een basis laptop voldoende. Check aan welke eisen jouw laptop moet voldoen. 

Een interessant begin aan je nieuwe toekomst, je krijgt veel informatie en leert direct veel nieuwe dingen (en/of een verbetering van de kennis die je al opgedaan had). Je leert nieuwe studenten en leraren kennen met allemaal zo hun eigen interesse in de studie.

Mitchel, student

Introductieweek

De allereerste week van het schooljaar is de introductieweek. Je leert dan de school en je medestudenten kennen. Globaal ziet het programma er als volgt uit. 

Klas 1A + 1B 

Maandag 22 t/m woensdag 24 augustus > Introductiekamp  

Donderdag 25 augustus > Introductiedag op school (neem je laptop mee!) 

Klas 1C + 1D 

Dinsdag 23 augustus  > Introductiedag op school (neem je laptop mee!) 

Woensdag 24 t/m vrijdag 26 augustus > Introductiekamp  

Tijdens de plaatsingsdag zullen wij je laten weten of je bij groep 1A/1B of bij groep 1C/1D hoort. 

Wat gaan we doen? 

Zoals je hierboven al leest ga je met studiegenoten uit het eerste leerjaar op kamp. Daarover krijg je tijdens de plaatsingsdag een brief mee. Hierin staat alle informatie. Zorg dus dat je bij die plaatsingsdag aanwezig bent om niet te missen.
Ook kom je één dag op school om software te downloaden en de informatie te ontvangen voor de eerste lesweken. Welke dag dat is, hangt dus af van op welke dag je op kamp gaat. 

Programma eerste lesweek

Je eerste lesdag is maandag 29 augustus. Het lesrooster wordt tijdens de introductieweek bekend. Uiteraard zullen we dan het rooster met jullie bespreken, zodat je weet waar je die maandag moet zijn. 

Vragen? Wij helpen je graag!

Kijk eerst of het antwoord op jouw vraag in de lijst met veelgestelde vragen op onze website staat. Staat het antwoord er niet tussen? Neem dan contact op via WhatsApp, e-mail of telefoon:

Let op: in de zomervakantie zijn we op werkdagen tussen 10.00 en 14.00 uur alleen via mail en WhatsApp bereikbaar.

Locatie

ICT Academie

Daltonlaan 300
Utrecht


+31 (0) 6 257 050 51 (WhatsApp)

ICT Academie