Terug

Software developer

Welkom!

Wat leuk dat je komt studeren bij MBO Utrecht. Op deze pagina vind je de informatie die je nodig hebt voor het nieuwe schooljaar.

Plaatsingsdag

Tijdens de plaatsingsdag kom je met andere aankomende studenten op school kijken. Je maakt kennis met een aantal van onze docenten en krijgt informatie over bijvoorbeeld de start van het schooljaar of je stage. Daarnaast kijken we of je studentdossier volledig is, denk hierbij aan je ID, vooropleiding, foto voor je schoolpas en een ondertekende onderwijsovereenkomst.

Op deze pagina kun je kijken wanneer de plaatsingsdag van jouw opleiding is. Je krijgt een e-mail waarin staat op welke tijd wij jou hebben ingepland.  

Vragen
Heb je vragen over de plaatsingsdag? Of kun je niet aanwezig zijn op de plaatsingsdag? Mail dan naar studentadministratie@mboutrecht.nl of stuur een appje naar 06 – 257 050 51.  

Leermiddelen

Voor het leveren van de leermiddelen (boeken, licenties, werkkleding etc.) die jij nodig hebt voor het volgen van je studie werken wij samen met MBO Webshop. Zij hebben het complete pakket voor je klaarliggen zodat je alles in één keer kunt bestellen en laten bezorgen. Zo weet je zeker dat je niets over het hoofd ziet. Het is niet verplicht om je leermiddelen hier te bestellen, maar het is wel handig.  

Vanaf 1 juli kun je de leermiddelenlijst bekijken en vanaf 1 augustus kun je de leermiddelen bestellen. Heb je voor 15 augustus besteld? Dan worden je boeken voor de start van het nieuwe schooljaar bezorgd.  

Heb je financiële ondersteuning nodig omdat je je leermiddelen niet kunt betalen of heb je andere vragen over schoolkosten (zoals bijvoorbeeld over lesgeld of studiefinanciering)? Check dan onze pagina: schoolkosten en financiële ondersteuning. 

Aanschaf laptop 

Voor alle opleidingen bij MBO Utrecht heb je een laptop nodig. Als je nog geen laptop hebt moet je er verplicht een aanschaffen. 

Voor de meeste opleidingen is een basis laptop voldoende. Check aan welke eisen jouw laptop moet voldoen. 

Een interessant begin aan je nieuwe toekomst, je krijgt veel informatie en leert direct veel nieuwe dingen (en/of een verbetering van de kennis die je al opgedaan had). Je leert nieuwe studenten en leraren kennen met allemaal zo hun eigen interesse in de studie.

Mitchel, student

Introductieweek

De allereerste week van het schooljaar is de introductieweek. Je leert dan de school en je medestudenten kennen. 

De introductieweek is van maandag 21 augustus t/m vrijdag 25 augustus.  Je gaat in deze week met studiegenoten uit het eerste leerjaar drie dagen op kamp. Ook kom je één dag op school om de informatie te ontvangen voor de eerste lesweken. Welke dag je naar school komt, hangt af van op welke dagen je op kamp gaat.  

Tijdens de plaatsingsdag ontvang je alle informatie over kamp en de introductieweek. 

LET OP: We gaan met de trein op kamp, dus je hebt een ov-kaart nodig. Zorg dat je deze op tijd hebt aangevraagd. Lees hier hoe je een ov-kaart kunt aanvragen.

Programma eerste lesweek

De eerste lesdag is maandag 28 augustus. Het lesrooster wordt tijdens de introductieweek bekend gemaakt en kan je vinden op Osiris. 

Vragen? Wij helpen je graag!

Kijk eerst of het antwoord op jouw vraag in de lijst met veelgestelde vragen op onze website staat. Staat het antwoord er niet tussen? Neem dan contact op via WhatsApp, e-mail of telefoon:

Let op: in de zomervakantie zijn we op werkdagen tussen 10.00 en 14.00 uur alleen via mail en WhatsApp bereikbaar.

Locatie

ICT Academie

Australiëlaan 25
Utrecht


+31 (0) 6 257 050 51 (WhatsApp)

ICT Academie