Terug

Sport- en bewegingscoördinator

Welkom!

Wat leuk dat je komt studeren bij MBO Utrecht! Op deze pagina staat belangrijke informatie voor het nieuwe schooljaar. Hiermee start jij goed voorbereid met je opleiding.

Plaatsingsdag

Nog voor de zomervakantie kom je naar school voor de plaatsingsdag. Bekijk hier wanneer de plaatsingsdag van jouw opleiding is. Je krijgt een e-mail waarin staat hoe laat je er moet zijn.

Tijdens de plaatsingsdag maak je kennis met je docenten en medestudenten. Je hoort hoe het begin van het schooljaar eruitziet en hoe het zit met je stage. We checken ook samen met jou of je studentdossier compleet is.

Vragen

Heb je vragen over de plaatsingsdag? Of kun je niet aanwezig zijn op de plaatsingsdag? Mail dan naar studentadministratie@mboutrecht.nl of stuur een appje naar 06-25705051

Leermiddelen

Voor het leveren van de leermiddelen (boeken, licenties, werkkleding etc.) die jij nodig hebt voor het volgen van je studie werken wij samen met MBO Webshop. Zij hebben het complete pakket voor je klaarliggen zodat je alles in één keer kunt bestellen en laten bezorgen. Zo weet je zeker dat je niets over het hoofd ziet. Het is niet verplicht om je leermiddelen hier te bestellen, maar het is wel handig.

Vanaf 1 juli kan je de leermiddelenlijst bekijken. Vanaf 1 augustus is het mogelijk om je leermiddelen te bestellen.

Leermiddelen

Let op: Je hebt voor de praktijklessen aparte schoenen nodig, namelijk 1 paar voor binnen en 1 paar voor buiten. Bij het aanschaffen van de binnen schoenen. Graag een schoen met een non- marking zool en een draaipunt.

Naast een binnenschoen heb je voor buiten kunstgrasschoenen nodig.

Financiële ondersteuning

Wanneer je gaat starten met een BOL-opleiding kun je van DUO een studentenreisproduct krijgen en vanaf 18 jaar ook studiefinanciering. Voor studenten die leermiddelen niet kunnen betalen, is er een mbo studentenfonds. Meer informatie kan je hier vinden.

Aanschaf laptop 

Voor alle opleidingen bij MBO Utrecht heb je een laptop nodig. Als je nog geen laptop hebt moet je er verplicht een aanschaffen. 

Voor de meeste opleidingen is een basis laptop voldoende. Check aan welke eisen jouw laptop moet voldoen. 

Introductieweek

De allereerste week van het schooljaar is de introductieweek. Deze start op dinsdag 27 augustus. Deze week ga je kennismaken met jouw klas, je leert de locatie kennen. En dit allemaal met sport en toffe activiteiten. Iedere dag ben je bezig. Doel is dat jij jouw medestudenten, de opleiding en de docenten goed leert kennen. Ook leer je hoe wij met elkaar omgaan. Het wordt zeker gaaf en lekker intensief.

Je wordt verwacht op onze locatie sportpark Zuilense Vecht aan de Burgemeester Norbruislaan 680, 3555 EZ Utrecht. Let op:

  • Neem sportkleding mee en houd rekening met de weersvoorspelling. 
  • Neem je eigen eten en drinken mee.
  • Als je geblesseerd bent dien je toch aanwezig te zijn.

De week ziet er als volgt uit:
Dinsdag: 9:30-14.00 uur: Intensief kennismaken, na deze dag ken jij iedereen bij naam en weet je echt met wie je in de klas zit. Ook je coach Studie Loopbaan Begeleiding (SLB’er) heb je leren kennen.

Woensdag: 9:30-13.00 uur: Bootcamp en sportinstuif. We zorgen dat we ons lijf activeren daarnaast gaan we bijzondere, verrassende en uitdagende activiteiten aan met de klas.

Donderdag: 9:30- 16.00 uur: Regelen en sporten, we gaan zorgen dat je in de systemen kunt. Je rooster wordt zichtbaar. Ook je licenties voor bepaalde vakken zullen we activeren. Naast deze zaken zullen we ook een blik op de komende periode werpen. Denk aan kamp en welke diensten er actief zijn bij MBO Utrecht. In de middag gaan we sporten en spelen we een toernooi.

Vrijdag: 9:30-16.30 uur: BPV en Sportcarrousel. Op vrijdag sluiten we de week met het organiseren van je BPV (stage), je BPV-contract en welke data hierbij belangrijk zijn.

Na dit handige moment voor je BPV start de sportcarrousel:
volleybal, frisbee, turnen/ beweegbaan, Lacrosse, basketbal, fitness, survival running, het kan allemaal voorbij komen. Lets go!

*Benodigdheden worden in de week voor de schoolstart geüpdatet.

Programma eerste lesweek

De eerste lesweek start vanaf maandag 2 september 2024. Het mooie is dat je deze week al direct je eerste diploma haalt, namelijk je First Aid (EHBO) diploma.

Meer informatie hierover (vakken, lokalen etc.) krijg je tijdens de introductie week.

BPV

Als het goed is ben je al begonnen met het zoeken naar een BPV-plek voor aankomend schooljaar. Voordat je de BPV-uren kunt gaan lopen moeten er een aantal zaken geregeld worden. Hiervoor hebben wij een stappenplan voor jullie gemaakt dat je helpt om je praktijkovereenkomst (POK) aan te vragen:

Stuur jouw volledig ingevulde POK-aanvraagformulier naar: bpvbureau.sportacademie@mboutrecht.nl. Zorg dat je alles voor de start van het schooljaar geregeld is. In de week van 2 september start officieel de BPV.

Let op: Gelopen BPV-uren tellen pas mee wanneer er een ondertekend POK is ingeleverd en definitief op OSIRIS staat. 

Alvast voor in je agenda

Elk jaar hebben we vaste evenementen en kampen waar je wordt verwacht. Zet deze data alvast in je agenda, zodat je hier rekening mee kunt houden met je verdere planning en niet voor verrassingen komt te staan. (Het kan zijn dat er nog  evenementen gedurende het jaar worden toegevoegd, maar hier word je tijdig over geïnformeerd). Neem dit ook mee in de afspraken met je BPV.

De volgende dagen staan al vast:

  • NOC-NSF Sport en defensie dag: 25 september
  • Ardennen kamp: 30 september – 3 oktober 2024
  • Down Under run: Een zaterdag of zondag in mei 2025 (datum volgt)

De weekendactiviteiten zijn onderdeel van ons onderwijs.

Wat moet ik nog meer regelen?

Heb je alles al geregeld voor de start van je studie? Bijvoorbeeld het aanvragen van een studentenreisproduct of studiefinanciering?

Maak hier een persoonlijk overzicht van alle zaken die voor jou van toepassing zijn.

Vragen? Wij helpen je graag!

Kijk eerst of het antwoord op jouw vraag in de lijst met veelgestelde vragen op onze website staat. Staat het antwoord er niet tussen? Neem dan contact op via WhatsApp, e-mail of telefoon:

Let op: in de zomervakantie zijn we op werkdagen tussen 10.00 en 14.00 uur alleen via mail en WhatsApp bereikbaar. Van 29 juli tot 12 augustus zijn we gesloten en niet bereikbaar. 

Locatie

Sport Academie

Sporthal Zuilen
Utrecht


+31 (0) 6 257 050 51 (WhatsApp)

Sport Academie