Terug

Sport- en bewegingsleider

Welkom!

Op deze pagina staat belangrijke informatie voor het nieuwe schooljaar. Hiermee start jij goed voorbereid met het nieuwe leerjaar.

Leermiddelen

Voor het leveren van de leermiddelen (boeken, licenties, werkkleding etc.) die jij nodig hebt voor het volgen van je studie werken wij samen met MBO Webshop. Zij hebben het complete pakket voor je klaarliggen zodat je alles in één keer kunt bestellen en laten bezorgen. Zo weet je zeker dat je niets over het hoofd ziet. Het is niet verplicht om je leermiddelen hier te bestellen, maar het is wel handig.

Vanaf 1 juli kan je de leermiddelenlijst bekijken. Vanaf 1 augustus is het mogelijk om je leermiddelen te bestellen.

Leermiddelen

Let op: Je hebt voor de praktijklessen aparte schoenen nodig, namelijk 1 paar voor binnen en 1 paar voor buiten. Bij het aanschaffen van de binnen schoenen. Graag een schoen met een non- marking zool en een draaipunt.

Naast een binnenschoen heb je voor buiten kunstgrasschoenen nodig.

Financiële ondersteuning

Wanneer je gaat starten met een BOL-opleiding kun je van DUO een studentenreisproduct krijgen en vanaf 18 jaar ook studiefinanciering. Voor studenten die leermiddelen niet kunnen betalen, is er een mbo studentenfonds. Meer informatie kan je hier vinden.

Aanschaf laptop 

Voor alle opleidingen bij MBO Utrecht heb je een laptop nodig. Als je nog geen laptop hebt moet je er verplicht een aanschaffen.

Om de opleiding succesvol te kunnen doorlopen adviseren wij nadrukkelijk een laptop met Windows besturingssysteem. Toetsen en examens kunnen alleen op een laptop met Windows afgenomen worden. Dit systeem is ook gangbaar in ons beroepenveld. Het is daarom goed om met dit systeem te leren werken. Een MacBook of Chromebook raden wij om die reden ten zeerste af.   

Check aan welke eisen jouw laptop verder moet voldoen. 

Introductieweek

Jouw introductie week van je 2de jaar, yes de vakantie is voorbij, we mogen weer!

Deze week gaan we praktische zaken regelen en ook actief met elkaar aan de slag. Nieuwe SLB, nieuwe klasgenoten. We gaan elkaar leren kennen. De introductieweek is van dinsdag 27 augustus t/m vrijdag 30 augustus.

Programma introductieweek:

Dinsdag: 12.30-15.30 uur: Lunch en schoolzaken regelen. Met elkaar smeren we een lekkere lunch. Kletsen bij. Je SLB maakt kennis en jullie kijken vooruit hoe de komende tijd eruit ziet. Ook is er de mogelijkheid voor LOBi. Er kunnen ook activiteiten gedaan worden, neem dus kleding mee waarin je makkelijk kunt bewegen.

Woensdag: Eerste BPV moment. Geen direct programma.

Donderdag: 9.30-12.30 uur: Sporttoernooi; Samen met je SLB en de klas. Wie verzamelt de meeste punten als klas?

Vrijdag: 9.30-16.00 uur: Surprise activiteit op locatie, met je klas ga je het avontuur aan op hoogte of te water. Exacte locatie volgt nog. Vette dingen doen met je klas. Hoppa!

Programma eerste lesweek

De eerste lesweek start vanaf maandag 2 september 2024.  Meer informatie hierover (vakken, lokalen etc.) krijg je tijdens de introductie week.

BPV

Als het goed is ben je al begonnen met het zoeken naar een BPV-plek voor aankomend schooljaar. Voordat je de BPV-uren kunt gaan lopen moeten er een aantal zaken geregeld worden. Hiervoor hebben wij een stappenplan voor jullie gemaakt dat je helpt om je praktijkovereenkomst (POK) aan te vragen:

Stuur jouw volledig ingevulde POK-aanvraagformulier naar: bpvbureau.sportacademie@mboutrecht.nl. Zorg dat je alles voor de start van het schooljaar geregeld is. In de week van 2 september start officieel de BPV.

Let op: Gelopen BPV-uren tellen pas mee wanneer er een ondertekend POK is ingeleverd en definitief op OSIRIS staat. 

Vragen? Wij helpen je graag!

Kijk eerst of het antwoord op jouw vraag in de lijst met veelgestelde vragen op onze website staat. Staat het antwoord er niet tussen? Neem dan contact op via WhatsApp, e-mail of telefoon:

Let op: in de zomervakantie zijn we op werkdagen tussen 10.00 en 14.00 uur alleen via mail en WhatsApp bereikbaar. Van 29 juli tot 12 augustus zijn we gesloten en niet bereikbaar. 

Locatie

Sport Academie

Sporthal Zuilen
Utrecht


+31 (0) 6 257 050 51 (WhatsApp)

Sport Academie