Terug

Technicus engineering

Welkom!

Wat leuk dat je bij MBO Utrecht komt studeren. Op deze pagina vind je de informatie die je nodig hebt voor de start van het nieuwe schooljaar.

 

Plaatsingsdag

Tijdens de plaatsingsdag kom je met een klein groepje studenten op school kijken. Je maakt kennis met een aantal van onze docenten, je krijgt een rondleiding door het gebouw en informatie over bijvoorbeeld de start van het schooljaar of je stage. Daarnaast kijken we of je studentdossier volledig is, denk hierbij aan je ID, vooropleiding, foto voor je schoolpas en een ondertekende onderwijsovereenkomst.  

Op deze pagina kun je kijken wanneer de plaatsingsdag van jouw opleiding is. Je krijgt een e-mail waarin staat op welke tijd wij jou hebben ingepland.  

Vragen
Heb je vragen over de plaatsingsdag? Of kun je niet aanwezig zijn op de plaatsingsdag? Mail dan naar studentadministratie@mboutrecht.nl of stuur een appje naar 06 – 257 050 51.  

Leermiddelen

Voor het leveren van de leermiddelen (boeken, licenties, werkkleding etc.) die jij nodig hebt voor het volgen van je studie werken wij samen met Studers. Zij hebben het complete pakket voor je klaarliggen zodat je alles in één keer kunt bestellen en laten bezorgen. Zo weet je zeker dat je niets over het hoofd ziet. Het is niet verplicht om je leermiddelen hier te bestellen, maar het is wel handig. 

Klik hier om naar de site van Studers te gaan.

Heb je financiële ondersteuning nodig omdat je je leermiddelen niet kunt betalen of heb je andere vragen over schoolkosten (zoals bijvoorbeeld over lesgeld of studiefinanciering)? Check dan onze pagina: schoolkosten en financiële ondersteuning. 

Aanschaf laptop 

Voor alle opleidingen bij MBO Utrecht heb je een laptop nodig. Als je nog geen laptop hebt moet je er verplicht een aanschaffen. 

Voor de meeste opleidingen is een basis laptop voldoende. Check aan welke eisen jouw laptop moet voldoen.

Door alle leuke projecten heb ik geleerd praktisch en in oplossingen te denken.

Rick, student

Introductieweek / Eerste lesweek

Je start je introductieweek op woensdag 24 augustus op de Columbuslaan 540 in Utrecht. In deze eerste week ben je op school en maak je kennis met de docenten en je klasgenoten, is er een kick-off van alle projecten en krijg je uitleg over hoe de lessen eruitzien en wat je kunt verwachten van het onderwijs komend schooljaar. Let op: vanaf dag één neem je je laptop mee naar school.  

Programma introductieweek:

Woensdag 24 augustus: Je gaat een leuke activiteit doen om het gebouw en de omgeving beter te leren kennen en in de middag ga je aan de slag met projectmatig werken.
Tijden: 10:00-15:00 uur

Donderdag 25 augustus: Je krijgt deze dag van verschillende bedrijven presentaties om een beter beeld te krijgen wat voor beroepen er bij de opleiding passen en hoe jouw toekomst er dus eventueel uit zou kunnen zien.
Tijden: 10:00-14:00 uur

Vrijdag 26 augustus: Je gaat deze dag leuke activiteiten doen met je klas om elkaar nog beter te leren kennen.
Tijden: 10:00-14:00 uur

Maandag 29 augustus:  Deze dag staat in het teken om de gehele academie van Techniek te leren kennen.
Tijden 10:00-14:00 uur

Dinsdag 30 augustus: Bezoek aan de Technishow in de Jaarbeurs Utrecht
Tijden: 10:00-15:00 uur

Woensdag 31 augustus: Je gaat deze dag weer een leuke activiteit in de buitenlucht doen met je klasgenoten.
Tijden: 10:00-14:00

Donderdag 1 september: Donderdag zal in het teken staan van het komende schooljaar. Je gaat deze dag met je klas en je slb’er bespreken wat je kan verwachten van het schooljaar.
Tijden: 09:00-15:00 uur

Vrijdag 2 september:
Vrij!

Je start je eerste echte lesweek op maandag 5 september.  

Vragen? Wij helpen je graag!

Kijk eerst of het antwoord op jouw vraag in de lijst met veelgestelde vragen op onze website staat. Staat het antwoord er niet tussen? Neem dan contact op via WhatsApp, e-mail of telefoon: 

Let op: in de zomervakantie zijn we op werkdagen tussen 10.00 en 14.00 uualleen via mail en WhatsApp bereikbaar. 

Locatie

Academie voor Techniek

Columbuslaan 540
Utrecht


+31 (0) 6 257 050 51 (WhatsApp)

Academie voor Techniek