Terug

Verpleegkundige

Welkom!

Wat ontzettend tof dat je bij ons komt studeren! Op deze pagina lees je meer informatie over de start van het schooljaar. Docenten van de Utrechtse Zorgacademie heten je alvast van harte welkom bij MBO Utrecht. Check onderstaande video.

Centrale Intake & plaatsingsdag

Heb jij je in (of net voor) de zomervakantie aangemeld voor de opleiding? Dan nodigen wij je uit voor de Centrale Intakedag op woensdag 25 augustus. Je krijgt per mail een uitnodiging, daar staat ook in hoe laat we jou verwachten.

Heb je de eerste plaatsingsdag gemist of ben je geplaatst na de Centrale Intake? Dan verwachten wij je bij ons op school voor de plaatsingsdag op vrijdag 27 augustus. Op deze pagina kun je vinden waar en hoe laat je wordt verwacht.

Vragen
Heb je vragen over de Centrale Intake of plaatsingsdag? Mail dan naar studentadministratie@mboutrecht.nl of stuur een appje naar 06 – 257 050 51. Kun je niet aanwezig zijn, dan horen we dat graag van tevoren.

Leermiddelen

Voor het leveren van de leermiddelen (boeken, licenties, werkkleding etc.) die jij nodig hebt voor het volgen van je studie werken wij samen met Studers. Zij hebben het complete pakket voor je klaarliggen zodat je alles in één keer kunt bestellen en laten bezorgen. Zo weet je zeker dat je niets over het hoofd ziet. Het is niet verplicht om je leermiddelen hier te bestellen, maar het is wel handig. Klik hier om naar de site van Studers te gaan. 

Heb je financiële ondersteuning nodig omdat je je leermiddelen niet kunt betalen of heb je andere vragen over schoolkosten (zoals bijvoorbeeld over lesgeld of studiefinanciering)? Check dan onze pagina: schoolkosten en financiële ondersteuning. 

Aanschaf laptop 

Voor alle opleidingen bij MBO Utrecht heb je een laptop nodig. Als je nog geen laptop hebt moet je er verplicht een aanschaffen. 

Voor de meeste opleidingen is een basis laptop voldoende. Check aan welke eisen jouw laptop moet voldoen. 

Tijdens de introductieweek gingen wij op kamp en daar leerden wij docenten en 1ste jaars studenten kennen. Het was ontzettend leuk en gezellig!

Vera, student

Introductieweek

Na de zomervakantie start je met je opleiding tot verpleegkundige. We vinden het heel erg leuk dat je bij ons gaat starten! Hier lees je hoe de start van het schooljaar eruit gaat zien. Belangrijk om daarbij te vermelden: Het programma geldt als de maatregelen het toelaten. Mochten er zaken veranderen, dan word je daarvan via de mail op de hoogte gesteld.

Je start op dinsdag 31 augustus. Alle eerstejaars studenten verzamelen zich dan om 09:45 in de aula van de Australiëlaan 25. De slb’ers van het eerste leerjaar zullen zichzelf dan aan iedereen voorstellen, en vervolgens de namen van hun slb-klas oplezen. De rest van de dag staat in het teken van verdere kennismaking met je slb’er en met je klas. Deze dag duurt tot ongeveer 16:00 uur.

Op donderdag 2 september vindt de tweede introductiedag plaats. Tijdens deze dag ga je verder kennismaken met elkaar, en worden praktische zaken uitgelegd en geregeld zodat je goed kan starten met je opleiding. Deze dag duurt ongeveer van 09:00 tot 16:15.

Op vrijdag 3 september is de laatste dag van de introductieweek. Op deze dag ga je verschillende leuke activiteiten met je klas doen. De dag wordt afgesloten met een barbecue. Eventuele dieetwensen worden op dinsdag 31 augustus genoteerd. Deze dag duurt ongeveer van 09:00 tot 21:00.

Bovenstaand programma geldt dus alleen als de maatregelen het toelaten. Daar lijkt het nu wel op, maar we weten ook dat dit onzekere tijden zijn.

We hopen dat je er net zo veel zin in hebt als wij. Mocht je toch nog vragen hebben, stuur dan een mailtje naar Dylan Heldenbergh: dnhh@mboutrecht.nl

Programma eerste lesweek

Je eerste lessen beginnen in de week van 6 september. We beginnen rustig met het kennismaken met verschillende vakken, maar je zal al snel hard aan het werk zijn om een goede verpleegkundige te worden.

Vragen? Wij helpen je graag!

Heb je vragen, zorgen, of zijn er nog zaken waarvan je ons op de hoogte wil brengen, stuur dan een mailtje naar docent Dylan Heldenbergh: dnhh@mboutrecht.nl.

Daarnaast zijn we ook bereikbaar via WhatsApp, e-mail of telefoon:

Let op: in de zomervakantie zijn we op werkdagen tussen 10.00 en 14.00 uur alleen via mail en WhatsApp bereikbaar.

Locatie

Utrechtse Zorgacademie

Australiëlaan 25
Utrecht


+31 (0) 6 257 050 51 (WhatsApp)

Utrechtse Zorgacademie