Terug

Verpleegkundige

Welkom!

Wat leuk dat je komt studeren bij MBO Utrecht. Op deze pagina vind je de informatie die je nodig hebt voor het nieuwe schooljaar.

 

Plaatsingsdag

Tijdens de plaatsingsdag kom je met een klein groepje studenten op school kijken. Je maakt kennis met een aantal van onze docenten, je krijgt een rondleiding door het gebouw en informatie over bijvoorbeeld de start van het schooljaar of je stage. Daarnaast kijken we of je studentdossier volledig is, denk hierbij aan je ID, vooropleiding, foto voor je schoolpas en een ondertekende onderwijsovereenkomst.  

Op deze pagina kun je kijken wanneer de plaatsingsdag van jouw opleiding is. Je krijgt een e-mail waarin staat op welke tijd wij jou hebben ingepland.  

Vragen
Heb je vragen over de plaatsingsdag? Of kun je niet aanwezig zijn op de plaatsingsdag? Mail dan naar studentadministratie@mboutrecht.nl of stuur een appje naar 06 – 257 050 51.  

Leermiddelen

Voor het leveren van de leermiddelen (boeken, licenties, werkkleding etc.) die jij nodig hebt voor het volgen van je studie werken wij samen met Studers. Zij hebben het complete pakket voor je klaarliggen zodat je alles in één keer kunt bestellen en laten bezorgen. Zo weet je zeker dat je niets over het hoofd ziet. Het is niet verplicht om je leermiddelen hier te bestellen, maar het is wel handig. 

Klik hier om naar de site van Studers te gaan. 

Heb je financiële ondersteuning nodig omdat je je leermiddelen niet kunt betalen of heb je andere vragen over schoolkosten (zoals bijvoorbeeld over lesgeld of studiefinanciering)? Check dan onze pagina: schoolkosten en financiële ondersteuning. 

Aanschaf laptop 

Voor alle opleidingen bij MBO Utrecht heb je een laptop nodig. Als je nog geen laptop hebt moet je er verplicht een aanschaffen. 

Voor de meeste opleidingen is een basis laptop voldoende. Check aan welke eisen jouw laptop moet voldoen. 

De eerste les week was even wennen, nieuwe klasgenoten, nieuw lesstof. Maar al snel konden we het met elkaar super goed vinden, mede door alle docenten die er het beste van probeerde te maken!

Anne, student

Introductieweek

In de week van 22 augustus start je de opleiding met een introductieweek. Ga er van uit dat je dinsdag 23 augustus t/m vrijdag 26 augustus op school bent van 09:00 tot 16:30. Tijdens de introductieweek leer je je klas en je slb’er beter kennen. Ook zorgen we ervoor dat je helemaal klaar bent voor de eerste lesweek.  
 
Wat we precies gaan doen tijdens de introductieweek blijft nog even een verrassing!

Programma eerste lesweek

De eerste lessen starten in de week van 29 augustus. We beginnen rustig aan, zodat je ook nog een beetje kan wennen.  

Vragen? Wij helpen je graag!

Mocht je vragen hebben over de opleiding Verpleegkundige bij MBO Utrecht, stuur dan een mailtje naar Dylan Heldenbergh: dnhh@mboutrecht.nl. Hij helpt je graag verder. 

Daarnaast zijn we ook bereikbaar via WhatsApp, e-mail of telefoon:

Let op: in de zomervakantie zijn we op werkdagen tussen 10.00 en 14.00 uur alleen via mail en WhatsApp bereikbaar.

Locatie

Academie voor Zorg en Welzijn

Columbuslaan 540
Utrecht


+31 (0) 6 257 050 51 (WhatsApp)

Academie voor Zorg en Welzijn