Plaatsingsdag

Op vrijdag 5 juli hebben we om 13.15 uur de plaatsingsdag. Tijdens deze middag wordt er een foto gemaakt voor je schoolpas, krijg je je boekenlijst, en krijg je meer informatie over de start van het schooljaar.

In de middag zijn er ook eerstejaars studenten aanwezig om je meer informatie te geven over de opleiding. Je kan hen al je vragen stellen!

Je krijgt van MBO Utrecht vanzelf een uitnodiging voor de plaatsingsdag.

Ga je Leergang Spectrum doen, dan kom je om 14:45 uur.

Kan je die dag niet komen? In de week van 26 augustus organiseren we nog een plaatsingsdag.

Leermiddelen

Voor het leveren van de boeken en licenties die jij nodig hebt voor je studie werken wij samen met Studers. Zij hebben het complete pakket voor je klaarliggen (boeken, licenties en eventueel werkkledingzodat je alles in één keer kunt bestellen en laten bezorgen. Zo weet je zeker dat je niets over het hoofd ziet.

Het is niet verplicht om je leermiddelen hier te bestellen, maar het is wel handig. Klik hierom naar de site van Studers te gaan.

In dit filmpje zie je hoe je de boeken kan bestellen.

Aanschaf laptop 

Bij MBO Utrecht werken alle opleidingen (behalve de entree opleidingen) met een laptop. Als je nog geen laptop hebt moet je er verplicht een aanschaffen. 

Voor de meeste opleidingen is een basis laptop voldoende. Check aan welke eisen jouw laptop moet voldoen.

 

Introductieweek

Op maandag 2 september start de introductiedag om 09:00 uur. Je verzamelt met alle eerstejaars studenten in de aula. Je krijgt dan te horen wie je SLB-er is.

Daarna ga je met je klas kennismaken, en krijg je informatie over de opleiding, over kamp, en over MBO Utrecht. De introductiedag duurt tot ongeveer 12:15 uur.

Dinsdag 3 september verzamelt iedereen om 09:00 uur op school. We gaan dan op kamp. Je krijgt nog te horen wat je allemaal mee moet nemen naar kamp, maar je moet in ieder geval een kussen en slaapzak of deken meenemen.

We gaan twee dagen op kamp. We verwachten woensdag 4 september tussen 14:00 uur en 15:00 uur terug op school te zijn.

Tijdens de introductieweek ben je op donderdag en vrijdag vrij, zodat je goed uit kan rusten na kamp.

 

 

Ik vind het fijn dat ik goed begeleid word wanneer ik iets niet snap, of als iets niet lukt. Ik kan eigenlijk altijd wel bij een docent terecht. 

Sarah, student

Vragen? Wij helpen je graag!

Kijk eerst of het antwoord op jouw vraag in de lijst met veelgestelde vragen op onze website staat. Staat het antwoord er niet tussen?

Voor specifieke vragen over jouw opleiding, bijvoorbeeld stage, introductieweek, leermiddelen, plaatsingsdagen of aanmelding kun je mailen naar: aanmelden@mboutrecht.nlAfhankelijk van je vraag krijg je op zijn laatst antwoord in de laatste week van de zomervakantie (de week van 26 augustus). 
 
In de zomervakantie zijn we ook telefonisch (030-2815100) en per WhatsApp (06-257 050 51) bereikbaar op werkdagen tussen 10.00 en 14.00 uur. 

Locatie

Utrechtse Zorgacademie

Australiëlaan 25
Utrecht


+31 (0) 6 257 050 51 (WhatsApp)

Utrechtse Zorgacademie