Terug

Verzorgende IG

Welkom!

Wat leuk dat je komt studeren bij MBO Utrecht! Op deze pagina staat belangrijke informatie voor het nieuwe schooljaar. Hiermee start jij goed voorbereid met je opleiding.

Plaatsingsdag

Nog voor de zomervakantie kom je naar school voor de plaatsingsdag. Bekijk hier wanneer de plaatsingsdag van jouw opleiding is. Je krijgt een e-mail waarin staat hoe laat je er moet zijn.

Tijdens de plaatsingsdag maak je kennis met je docenten en medestudenten. Je hoort hoe het begin van het schooljaar eruitziet en hoe het zit met je stage. We checken ook samen met jou of je studentdossier compleet is.

Vragen

Heb je vragen over de plaatsingsdag? Of kun je niet aanwezig zijn op de plaatsingsdag? Mail dan naar studentadministratie@mboutrecht.nl of stuur een appje naar 06-25705051

Leermiddelen

Voor het leveren van de leermiddelen (boeken, licenties, werkkleding etc.) die jij nodig hebt voor het volgen van je studie werken wij samen met MBO Webshop. Zij hebben het complete pakket voor je klaarliggen zodat je alles in één keer kunt bestellen en laten bezorgen. Zo weet je zeker dat je niets over het hoofd ziet. Het is niet verplicht om je leermiddelen hier te bestellen, maar het is wel handig. 

Vanaf 1 juli kan je de leermiddelenlijst bekijken. Vanaf 1 augustus is het mogelijk om je leermiddelen te bestellen.

Leermiddelen

Financiële ondersteuning

Wanneer je gaat starten met een BOL-opleiding kun je van DUO een studentenreisproduct krijgen en vanaf 18 jaar ook studiefinanciering. Voor studenten die leermiddelen niet kunnen betalen, is er een mbo studentenfonds. Meer informatie kan je hier vinden.

 

Aanschaf laptop 

Voor alle opleidingen bij MBO Utrecht heb je een laptop nodig. Als je nog geen laptop hebt moet je er verplicht een aanschaffen. 

Voor de meeste opleidingen is een basis laptop voldoende. Check aan welke eisen jouw laptop moet voldoen. 

Introductieweek

De introductieweek vindt plaats op 27, 28 en 29 augustus. Tijdens deze week leer je je klas en je slb’er (mentor) beter kennen, en bereid je je voor op de eerste lesweek.

Op dinsdag 27 augustus starten de eerstejaars studenten van Verzorgende en Verpleegkundige om 10:00 uur. Je krijgt via de mail meer informatie over waar je moet verzamelen. We verzamelen met alle eerstejaars studenten, en je krijgt dan je klas te horen. Daarna ga je met je klas naar een lokaal om elkaar beter te leren kennen. Ook krijg je dan de informatie over de eerste lesweken. Hiervoor heb je je laptop nodig. Ook krijg je informatie over de rest van de introductieweek. De eerste dag duurt tot ongeveer 16:00.

Op woensdag 28 en donderdag 29 augustus gaan we op kamp. Dit is een verplicht onderdeel van de introductieweek. Wat we gaan doen blijft nog even een verrassing. Je krijgt vóór de zomervakantie meer informatie hierover.

 

Programma eerste lesweek

Vanaf maandag 2 september starten de lessen. Tijdens de introductieweek krijg je je rooster voor de eerste periode.

Houd er rekening mee dat de lessen van 09:00 tot 16:15 duren, en je pas tijdens de introductieweek weet welke dagen je naar school moet.

Wat moet ik nog meer regelen?

Heb je alles al geregeld voor de start van je studie? Bijvoorbeeld het aanvragen van een studentenreisproduct of studiefinanciering?

Maak hier een persoonlijk overzicht van alle zaken die voor jou van toepassing zijn.

Vragen? Wij helpen je graag!

Mocht je vragen hebben over de opleiding Verpleegkundige bij MBO Utrecht, stuur dan een mailtje naar Dylan Heldenbergh (coördinator leerjaar 1): dnhh@mboutrecht.nl. Hij helpt je graag verder. 

Daarnaast zijn we ook bereikbaar via WhatsApp, e-mail of telefoon:

Let op: in de zomervakantie zijn we op werkdagen tussen 10.00 en 14.00 uur alleen via mail en WhatsApp bereikbaar.

Locatie

Academie voor Zorg en Welzijn

Australiëlaan 25
Utrecht


+31 (0) 6 257 050 51 (WhatsApp)

Academie voor Zorg en Welzijn