Decanen

Over MBO Utrecht

MBO Utrecht en haar voorgangers spelen al tientallen jaren een bijzondere rol in het middelbaar beroepsonderwijs in de stad Utrecht. Met het accent op de hoogste niveaus van het MBO spelen wij in op de snel veranderende arbeidsmarkt. Onze hoogwaardige, praktijkgerichte beroepsopleidingen sluiten aan op het vervolgonderwijs, bedrijfsprocessen en de maatschappij.

Geworteld in het christelijk onderwijs geven wij vorm en inhoud aan onze interconfessionele identiteit. Daardoor hechten wij sterk aan de waarden wederzijds respect, persoonlijke aandacht en geborgenheid. Onze opleidingen staan open voor studenten van alle levens- en geloofsovertuigingen.

Persoonlijk

Wij geven studenten meer dan een opleiding. Wij bieden ze een opstap naar een volwaardige rol in de maatschappij als vakman, werknemer en verantwoordelijke, zelfbewuste burger. Als zelfstandige en kleinschalige organisatie bieden wij een persoonlijke betrokkenheid die de onderlinge verbondenheid bevordert en die zorgt dat studenten zich snel thuis voelen.

Ambitieus

MBO Utrecht daagt studenten uit en biedt uitstekende mogelijkheden om talenten optimaal tot uiting te laten komen. Ambitieuze studenten kunnen bijvoorbeeld kiezen voor onze MHBO-academie, waar ze in 2 of 3 jaar én een mbo niveau 4 diploma halen én extra vakken volgen uit het hbo propedeusejaar.

Ondernemend

MBO Utrecht heeft het begrip ‘ondernemend’ hoog in het vaandel staan. Daarom werken wij nauw samen diverse bedrijven en maatschappelijke instellingen in de regio. Onze studenten combineren leren en werken in praktijkgerichte opleidingen en leerbedrijven, zoals ‘Toasted’ van de Herman Brood Academie, Grand Café Morgen, USport, het EventLab en ICT@net.

Met ons ruime opleidingsaanbod, 65 mbo-opleidingen, variërend van niveau 1 tot MHBO, zit er altijd een passende opleiding voor uw studenten bij.

Bekijk onze Open Dagen data

Keuzecoach

Hebben uw studenten hulp nodig bij het maken van een studiekeuze? Onze keuzecoaches helpen hen graag verder. Via de contactpersoon voor decanen, Lisanne Hoornweg kun u met hen in contact komen. Mail naar l.hoornweg@mboutrecht.nl