Academie voor Welzijn komt in actie voor 3FM Serious Request

15 december 2017

De studenten van de Academie voor Welzijn komen deze maand in actie voor 3FM Serious Request. 3FM besteedde volop aandacht aan de actie ‘Docenten gaan kaal’ van klas JZ3A. Na de radio-uitzending kregen de jongeren veel leuke reacties.

“Wij wilden meer doen dan koekjes verkopen en iets grappigs bedenken. Onze docenten Marco Roelofs en Bart van Riet laten zich voor het goede doel kaal scheren! Als we ons streefbedrag van duizend euro halen, gaan hun hoofdhaar en baard eraf (vijfhonderd euro per persoon). De stand staat nu op 738 euro. We hebben vóór 20 december nog 262 euro nodig,” vertelt derdejaars Nesli Coskun van de opleiding Pedagogisch Medewerker Jeugdzorg.

Positieve reacties

Zij bedacht de bijzondere actie met haar klasgenoten Tim van Beek, Karen van Gelsdorp en Wenke van Lieshout. Tim ging vorige week naar zijn stageplek om daar geld los te peuteren. Een kapper uit Apeldoorn bood spontaan aan om de twee docenten op 20 december kaal te scheren. Dat gebeurt in zijn zaak naast het Glazen Huis. Dit jaar staat het Glazen Huis van 18 tot en met 24 december op het Marktplein in Apeldoorn.

Stille ramp

Dit jaar vraagt 3FM Serious Request aandacht voor de hereniging van kinderen en ouders. Wereldwijd zijn meer dan vier miljoen familieleden elkaar kwijt door een ramp of conflict. Met de opbrengst van 3FM Serious Request 2017 helpt het Rode Kruis om vermiste kinderen op te sporen, het contact te herstellen en families te herenigen.

Doe mee!

“Wij vinden het erg belangrijk dat kinderen in normale omstandigheden opgroeien en niet zonder hun ouders,” zegt Nesli Coskun. Wil jij deze actie steunen? Dat kan hier! Klik op ‘sponsor deze actie.’ Bedankt!