MBO Utrecht Onderwijsboulevard officieel geopend!

14 november 2023

De MBO Utrecht Onderwijsboulevard is officieel geopend! Onze Onderwijsboulevard is een duurzaam en toekomstbestendig gebouw voor persoonlijk, verantwoordelijk en verbonden onderwijs. Tijdens het openingsevenement kwamen alle spelers die bijdragen aan optimaal mbo-onderwijs in Utrecht samen.

Talkshow

In een talkshow ontving Utrechter Rob Koops gasten zoals Dennis de Vries (wethouder Gemeente Utrecht) en Yolande van Rijswijk (adjunct-directeur Dura Vermeer). Medewerkers Murvet Dogan (Team Inclusief) en Marije van Bommel (MBO Utrecht Green Team) schoven aan om te vertellen over hun werkzaamheden bij MBO Utrecht.

Inspiratiefestival

Na de officiële opening konden bezoekers zelf ontdekken hoe persoonlijk, verantwoordelijk en verbonden onderwijs er bij MBO Utrecht uitziet. Tijdens het inspiratiefestival werden in verschillende ruimtes interactieve presentaties en demonstraties gegeven. Ook waren er muzikale optredens van artiesten van De Herman Brood Academie.

Samenwerken voor mbo-onderwijs

Het centrale thema van het evenement was de samenwerking voor mbo-onderwijs in de regio. Bezoekers stonden stil bij hoe we samen kunnen zorgen voor een betere waardering van het mbo. En er werden gesprekken gevoerd over hoe we de aansluiting van het onderwijs op de arbeidsmarkt kunnen versterken. We ontvingen tijdens het openingsevenement daarom niet alleen collega’s en studenten, maar ook veel gemeentelijke instellingen, (buurt)organisaties, (zorg)instellingen, collega-scholen en bedrijven. Want het mbo zijn we allemaal!