Oude tijden herleven op de Onderwijsboulevard

7 februari 2023

Nieuw betekent niet automatisch beter. Want soms zijn bestaande producten en materialen goed te hergebruiken. Bij de ontwikkeling van de Onderwijsboulevard heeft MBO Utrecht samen met ontwikkelaar Dura Vermeer goed gekeken hoe oude materialen en onderdelen kunnen worden hergebruikt. Op deze manier bouwen wij een duurzaam onderwijsgebouw. Het bijzondere verhaal van een oude klok die uit een afvalcontainer werd gered, is een mooi voorbeeld van hoe een stukje geschiedenis in ere is hersteld en een tweede leven krijgt. 

De renovatie van de Onderwijsboulevard begon met sloopwerkzaamheden. Enorme hoeveelheden steen, hout en puin belandden in afvalcontainers. En ook deze klok uit 1964. Een opmerkzame medewerker van Dura Vermeer viste het uurwerk uit de container en redde dit stukje geschiedenis van de vuilstort. De klok werd daarna naar Vadertje Tijd uurwerken gebracht. Vadertje Tijd is een expert in uurwerkrenovaties van antieke klokken. In een minidocumentaire legt de vakman precies uit hoe hij de klok in ere heeft hersteld.

 

De gerestaureerde klok is door Dura Vermeer aangeboden aan MBO Utrecht ter ere van de oplevering van de Onderwijsboulevard MBO Utrecht. Hier krijgt het uurwerk een mooie plek op de vernieuwde Onderwijsboulevard.