Sport Academie strijdt tegen kanker tijdens Alpe d’HuZes in juni

21 februari 2024

De Sport Academie van MBO Utrecht is in het afgelopen jaar helaas meermaals geconfronteerd met de verschrikkelijke gevolgen van kanker. Zowel in de klas als in het docententeam. Daar wilde docent Tom Meijer op positieve en sportieve wijze aandacht aan besteden.

Tom ging aan de slag en mobiliseerde maar liefst drieëntwintig deelnemers. Drie teams, waarin zowel medewerkers als studenten van MBO Utrecht zitten, doen begin juni mee aan de Alpe d’HuZes in Frankrijk. Dit unieke sportevent zamelt zoveel mogelijk geld in voor onderzoek naar kanker en naar de verbetering van de kwaliteit van leven van mensen met kanker. Iedere deelnemer committeert zich aan het doneren van € 2.500 en benadert hiervoor zelf zoveel mogelijk sponsoren. Deelnemers kunnen fietsend, lopend of hardlopend naar boven. De drie teams hebben samen een streefbedrag van € 57.500  en zijn al over de helft met hun opbrengsten.

“Ik ben erg onder de indruk van de gedrevenheid van mijn collega’s en studenten”, zegt Tom. “Eén student heeft zijn streefbedrag allang binnen maar blijft maar doorzoeken naar sponsoren. Zijn teller staat inmiddels al op ruim €4.500. ”

Wil je ook doneren aan deze prachtige actie? Ga dan naar www.opgevenisgeenoptie.nl en zoek naar ‘sportacademie’ bij de deelnemers. Daar vind je de drie teams van onze Sport Academie.