Techniekdocenten geven workshops tijdens Tech Experience Dag

12 oktober 2023

Vandaag staan docenten en studenten van onze Academie voor Techniek voor een jong Utrechts publiek! Ze geven workshops aan basisschoolleerlingen tijdens de Tech Experience Dag Stichtse Vecht. Dit evenement is in het leven geroepen om leerlingen al vroeg enthousiast te maken voor techniek.

Tijdens de Tech Experience Dag zorgen scholen en bedrijven voor de invulling van een groot aantal workshops. De leerlingen gaan tijdens de workshops zelf aan het werk en kunnen op die manier ervaren of ze technische aanleg hebben en ontdekken of ze het leuk vinden. Er waren maar liefst 820 leerlingen die kennis maakte met techniek! Leerlingen van 21 verschillende scholen hebben in 24 workshops o.a. VR-brillen kunnen uitproberen, huisjes in elkaar gezet van laser gesneden platen, plantenbakjes geknutseld van Pvc-buizen en levensgroot Jenga gespeeld.

Techniek docenten waren vandaag verantwoordelijk voor de inhoud van de workshops en kregen gelukkig hulp van studenten. Dat was maar goed ook want de basisschoolleerlingen stonden letterlijk te springen om aan de workshops te beginnen. Jara, Dina en Roan vertelde halverwege de dag hoe leuk ze het vinden om aanwezig te zijn bij dit evenement! “De leerlingen zijn heel enthousiast en vinden het echt leuk om onze workshops te volgen” zegt Dina, eerstejaars Bouwkunde.

Niet alleen voor de basisschoolleerlingen is het een waardevolle dag. Onze studenten maken kennis met potentiele stagebedrijven, docenten leggen een netwerk voor mogelijke praktijkbezoeken terwijl een nieuwe generatie technici wordt ge-enthousiasmeert. Een geslaagde dag!