Update Onderwijsboulevard: een inkijkje in het nieuwe deel!

11 oktober 2022

In Kanaleneiland bouwen wij aan een duurzaam onderwijspand dat aansluit bij modern onderwijs. Sinds begin van dit studiejaar is een nieuw deel van onze Onderwijsboulevard in gebruik genomen. Onder meer de opleidingen Entree, Helpende zorg en Welzijn, Engineering en Bouwkunde namen hun intrek in de vernieuwde bouwdelen. Ook is het eerste deel van de nieuwe binnenstraat, die alle bouwdelen met elkaar verbindt, geopend.

Handige eigenschappen van de Onderwijsboulevard

  • De lokalen hebben een gezond binnenklimaat. Elke ruimte heeft een CO2-meter die de luchtkwaliteit meet en regelt. Er is een super ventilatiesysteem dat het beste werkt als de ramen dicht zijn.
  • De radiatoren werken optimaal wanneer deze tussen stand 2 en 3 zijn ingesteld. De zonwering gaat automatisch omhoog en omlaag.
  • De deuren in de gangen zijn brandwerend. Daarom vallen ze automatisch dicht en moeten ze altijd vrij blijven.
  • De nieuwe vloerbedekking is anti-huisstofmijt.

Tekst gaat verder onder afbeelding

Een indruk van het interieuw van de binnenstraat van de Onderwijsboulevard

Dit staat er komend jaar te gebeuren

Terwijl een deel al in gebruik is, wordt er nog volop gewerkt aan de overige delen van het pand. Want het gaat nog beter worden. Belangrijke momenten om naar uit te kijken:

  • Januari 2023: nieuwe hoofdingang
    Naar verwachting wordt in december bouwdeel D en nog een extra deel van de binnenstraat opgeleverd. Vanaf januari is ook de nieuwe hoofdentree klaar, en zit de ingang aan de Australiƫlaan 25.
  • Zomer 2023: grote verhuizing
    In de planning staat dat bijna alle opleidingen naar de Onderwijsboulevard verhuizen. Het pand is dan grotendeels klaar.

Over de MBO Utrecht Onderwijsboulevard

De Onderwijsboulevard is ingericht voor toekomstgericht onderwijs. Onze vernieuwde onderwijslocatie sluit aan bij de onderwijsvisie van MBO Utrecht. In de gebouwen krijgen studenten en medewerkers ruimte om grenzen te verleggen, kansen te zien en iets nieuws te creƫren. Ieder gebied krijgt een eigen DNA, iedere academie een eigen, kleinschalige thuisbasis. Zodat we studenten de persoonlijke aandacht en veiligheid kunnen bieden die MBO Utrecht kenmerkt.

We beschikken straks over up-to-date praktijklokalen, projectruimten, theorielokalen en individuele flexwerkplekken. Dankzij een hoge mate van flexibiliteit van de gebouwen kunnen we uitstekend anticiperen op actuele en toekomstige (onderwijs)ontwikkelingen. Kortom, een fijne plek om te studeren!