Straks weet heel Nederland hoe belangrijk het mbo is

6 juni 2024

Dankzij MBO-ambassadeur Larisha Boer weet straks heel Nederland hoe belangrijk het mbo is. Samen met haar teamgenoten bedacht zij het beste idee. Hiermee won het team de ambassadeurstitel in de finale van Dit is mbo. Nu alle spanning en feestvreugde is gezakt legt Larisha uit wat dat beste idee nu eigenlijk inhoudt. De opdracht luidde: laat op creatieve wijze zien hoe belangrijk en onmisbaar mbo’ers zijn voor onze samenleving.

Het beste idee

“In onze maatschappij wordt er enorm veel door mbo’ers gedaan. Alleen is dit niet altijd zichtbaar. Daar wilden we als Team Midden graag verandering in brengen. Daarom hebben we een label bedacht. Het label kan worden geplakt op een dienst of product waar een mbo’er aan heeft meegewerkt. Op een website die is gebouwd door mbo-handen, op een boeket, een brood of op de deur van een zorginstelling. Dan wordt echt zichtbaar hoe onze maatschappij draait op mbo’ers.”

In afwachting van de prijsuitreiking zit Team Midden te wachten

MBO heeft het in de hand

Het label heet ‘MBO heeft het in de hand’ en werd als sticker geïntroduceerd. Maar waar komt die naam vandaan? “Daar hebben we best lang over vergaderd. Het moest niet te lang zijn, pakkend en kloppend. We hebben voor dit idee gekozen omdat deze zin de meeste aansprekende was.” Dat het veel mensen aanspreekt bleek wel op het ambassadeurgala. Binnen korte tijd had bijna iedere gast wel een sticker op zijn op haar outfit geplakt.

Bezoekers dansen op het ambassadeursgala met sticker opgeplakt

Toekomstplannen

Met de finale achter de rug wordt het tijd om de vervolgstappen uit te denken. Met behulp van Dit is mbo en de deelnemende scholen wordt er op korte termijn een vervolgplan gemaakt. Als het aan Larisha ligt is zien we het label straks zelfs in de supermarkten.

“Door het introduceren van dit label hopen we echt dat het werk van mbo’ers wordt herkend én erkend. We hopen dat het label door heel Nederland bekendheid krijgt doordat bedrijven en winkels er gebruik van gaan maken. De echte droom is dat het op verpakkingen komt.”

Jaarlijks organiseert Dit is mbo de landelijke mbo-ambassadeursverkiezing. Alle deelnemende ambassadeurs zijn trotse mbo-studenten die graag laten zien hoe leuk én belangrijk het mbo is. Larisha Boer is die trotse student namens MBO Utrecht. Dit is mbo is een initiatief van de MBO raad.