Docent wint 50.000 euro voor verbetering burgerschapsonderwijs

14 mei 2019

Collega Esmee Koppen werkte tijdens het MBO BurgerschapLab in een team aan een voorstel voor vernieuwend en interessant burgerschapsonderwijs. Dankzij publieksstemmen heeft hun voorstel #NOBullshit een aanjaagsubsidie van 50.000 euro gewonnen.

Samen met ruim 100 studenten en docenten ging Esmee in het najaar van 2018 de uitdaging aan: in vier bijeenkomsten concrete voorstellen ontwikkelen om het vak burgerschap te verbeteren. Esmee: “Burgerschap is een fantastisch vak, wat gaat over ons allemaal. Ik zie het als mijn verantwoordelijkheid daar wat aan te doen.”

In een groep met Dianne Zielman (MBO Amersfoort), Isabelle Dobbe (MBO Raad) en Yngrid Pantoja (student Grafisch Lyceum Utrecht) bedacht Esmee het voorstel #NOBullshit. Een multimediale campagne om het imago van het vak burgerschap te verbeteren. Wil je het voorstel lezen? Dat kan in de eindpublicatie van het Ministerie van OCW (vanaf pagina 87).

Afgelopen maand kon er gestemd worden en dankzij de publieksstemmen (29,7%) kan het team het voorstel verder uitwerken. Daarvoor is door het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap een aanjaagsubsidie van 50.000 euro beschikbaar gesteld. Binnenkort komt er een uitnodiging om onder begeleiding het plan verder uit te werken.