Basisschoolleerlingen op cultuurmarkt bij Kind en Onderwijs

9 januari 2024

Eerstejaarsstudenten van de opleiding onderwijsassistent en de opleiding pedagogisch medewerker organiseerden vandaag een cultuurmarkt voor basisschoolleerlingen. Voor het onderdeel ‘project’ hebben studenten afgelopen acht weken in groepen onderzoek gedaan naar een zelfgekozen land. Tijdens de cultuurmarkt brengen ze de opgedane kennis over op interactieve manier.

In de binnenstraat van de Onderwijsboulevard konden basisschoolleerlingen leerzame spelletjes doen, eten uit verschillende landen proeven en leren over andere culturen. Hoe ziet een festivaljurk in Suriname er bijvoorbeeld uit, welke muziek komt er uit Amerika, wat eten ze in Turkije eigenlijk, hoe spreek je school uit in het Frans en hoe klinkt het als een Braziliaan tot 10 telt?

Met deze cultuurmarkt sluiten de studenten een 8-weekse projectperiode af. Tijdens deze periode zijn de studenten getoetst op hun cultuuronderzoek, de planning, de samenwerking, inrichting van de marktstand, de inkopen en natuurlijk de vertaling van kennis naar leerzame inhoud. Docente Judith Sturm loopt enthousiast rond. “Het belangrijkste van vandaag is dat onze eerstejaarsstudenten oog-in-oog staan met leerlingen en het is super om te zien hoe ze hun kennis overdragen.”

Meer weten over de opleidingen? Kijk dan eens bij de opleidingen van de Academie voor Kind en Onderwijs.