Goud en twee keer brons tijdens Skills the Finals

4 april 2022

MBO Utrecht student Jill Oomen uit Amersfoort heeft op het nationaal kampioenschap in de Jaarbeurs Utrecht een gouden medaille behaald bij de vakwedstrijd voor Management assistent. Daarnaast mochten David Bilder (Onderwijsassistent) en Sanne van Rosmalen (Pedagogisch medewerker) een bronzen medaille in ontvangst nemen. Romana van Staverden (Verzorgende IG) behaalde een heel mooie vijfde plek.

Met de gouden medaille om haar nek vertelt Jill: “Het is zo onwerkelijk. Ik wist dat ik in de finale het beste van mezelf had laten zien. Maar zo’n beloning voor mijn harde werk had ik niet zien aankomen.”

Geëxposeerd op elk vakgebied

Afgelopen donderdag en vrijdag gingen Jill, David, Sanne en Romana de strijd aan tegen studenten van andere mbo’s tijdens Skills the Finals in de Jaarbeurs. Tijdens de kwalificatiewedstrijden eerder dit jaar wisten zij zich te plaatsen voor de finale. Teambegeleider Charlotte Verhagen: ”Opnieuw hebben we twee dagen genoten van wat mbo’ers in huis hebben, op elk vakgebied werd geëxposeerd in een wedstrijdsetting. Maar wat het belangrijkste is, is de trots die Jill, David, Sanne en Romana voelen voor zichzelf en voor het beroep waar wij hen voor opleiden . Ik ben zo dankbaar dat ik hen deze bijzondere dagen mocht begeleiden en dat hun inzet terecht beloond is met medailles.”

Voorbereiding
Om goed voorbereid de finale in te gaan heeft Jill heel wat uurtjes gestoken in de voorbereiding.  “Naar aanleiding van de kwalificatie heb ik samen met mijn docent de beoordelingscriteria doorgenomen. Ik heb gekeken waar ik minder goed op scoorde, zo wist ik met welke blik de jury naar mijn opdrachten keek en kon ik daar tijdens de finale op anticiperen. Maar het allerbelangrijkste is dat ik gewoon mezelf ben gebleven.

Ervaring voor het leven
Docent Annemarie van Buuren was de begeleider van Jill: “Jill meldde zichzelf aan voor Skills en creëerde daarmee haar eigen kansen. Kansen om te leren, om nieuwe mensen te ontmoeten en om persoonlijk te groeien. Ze ging voor de belevenis, maar kreeg een ervaring voor het leven. Met haar Skills avontuur inspireert zij mij om studenten te blijven aanmoedigen en uitdagen.”

Op dit moment brengt Jill alles wat ze op school heeft geleerd in de praktijk tijdens haar stage bij Deloitte. “Ik ben ongelooflijk trots op Jill. Ook tijdens haar stage laat Jill zien hoeveel talent ze heeft,” aldus Debby van Loenen, stagebegeleider van Jill bij Deloitte.