Merel ging van de havo naar het mbo

28 februari 2019

Het hbo was net te hoog gegrepen, dit is een mooie tussenstap

Merel (20)
Sport- en bewegingscoördinator
Overgestapt na 1e jaar hbo

Je bent na de havo naar het hbo gegaan?
Ja, ik wist al heel lang dat ik Fysiotherapie wil studeren. Helaas vielen mijn cijfers op het hbo nogal tegen en moest ik stoppen omdat ik te weinig studiepunten had. Mij direct weer aanmelden voor het volgende studiejaar was niet mogelijk, het is een numerus fixus studie.

En toen?
Toen ben ik uiteindelijk bij deze mbo-opleiding uitgekomen. Het is geen fysiotherapie, maar ik krijg wel al vakken zoals anatomie en trainingskunde. Ook volg ik het keuzevak sportmassage. Zo heb ik straks een kleine voorsprong als ik met hbo Fysiotherapie start.

Vind je het jammer dat het nu met een omweg moet?
Nee, niet als ik er op terugkijk. De overstap van havo naar hbo is eigenlijk best groot. Je gaat van klassikaal onderwijs naar collegezalen en heel veel eigen verantwoordelijkheden. Op het hbo was het bijvoorbeeld al lastig om contact te krijgen met je docent. Hier is er gewoon een leraar van 9 tot 5 aanwezig aan wie je je vraag kunt stellen. Ik heb trouwens ook niet het idee dat ik me nu aan het vervelen ben. Ik moet bijvoorbeeld voor Anatomie Latijnse termen leren. Best uitdagend!