Robotica is de toekomst

28 februari 2019

Ik heb straks een unieke positie op de arbeidsmarkt

Dorian (20)
Tweedejaars Robotica
Overgestapt na havo 5

Was het een bewuste keuze om naar het mbo te gaan?
Ik heb hiervoor drie andere opleidingen gedaan: Transport&Logistiek (kader) , Economie (TL) en havo. De laatste twee opleidingen heb ik versneld in drie jaar gedaan. Mijn keuze om eerst het mbo te doen is omdat ik denk dat je met zoveel mogelijk diploma’s vaak sneller aan het werk komt.

Je denkt ook dat je straks niet alleen door de hoeveelheid diploma’s, maar juist door je mbo-diploma in de robotica een unieke positie op de arbeidsmarkt hebt.
Daar ben ik van overtuigd. Robotica is de toekomst, dat gaat alleen maar groter worden. Wij zijn straks een van de eerste afgestudeerde mbo’ers in de robotica. In tegenstelling tot de hbo’ers zijn we niet alleen theoretisch bezig. Wij zijn veel breder geschoold. We kunnen het bedenken, maar weten ook hoe we het moeten maken. En we zijn natuurlijk een stuk goedkoper 😉

Klinkt als een gouden toekomst
We gaan uitblinken met z’n allen. En weet je, het is gewoon ook een heel leuke en uitdagende opleiding. Ik wil na deze studie solliciteren bij de Marine en daar aan de slag gaan als Engineer Robotica.