Student Verpleegkunde van MBO Utrecht wint ticket voor EK Skills

19 maart 2018

MBO Utrecht student Shirley Westerhout uit Nieuwegein mag zichzelf de beste mbo-er van Nederland in de sector Verpleegkunde noemen. Na een zinderende landelijke finale op 15, 16 en 17 maart in Zwolle won Shirley goud bij Skills-Heroes, de jaarlijkse vakwedstrijd voor het mbo. Tijdens de landelijke finale gingen mbo-studenten met elkaar de strijd aan in hun eigen vakgebied.

EK
Door het behalen van de nationale titel heeft Shirley zich voor het Europees Kampioenschap gekwalificeerd. Deze Europese vakwedstrijden zijn van 26 tot en met 28 september 2018 in Boedapest. Hier gaat Shirley het opnemen tegen de beste studenten uit andere landen. Er zijn maar liefst 28 landen die meedoen met dit kampioenschap.

Veel trainen
“Het was geweldig om mee te doen, maar ook super spannend. Ik had er al meteen na de wedstrijden een goed gevoel over.” zegt Shirley. “Vooral door mezelf te blijven en veel te trainen is dit mij gelukt. Ik heb ook veel geleerd tijdens de wedstrijden, wat ik ook kan gebruiken tijdens het EK.”

Trots
“Wat een prachtig resultaat! Ik ben zo blij voor Shirley. “Ze heeft keihard gewerkt en zich geweldig voorbereid.” Docent en coach Lianne Muis is super trots op haar student.

Nog een medaille
Naast de gouden medaille van Shirley behaalde MBO Utrecht student Koen Dommisse een brons bij de wedstrijd voor Sport- en bewegingsleider. Een super knappe prestatie!