Studenten verpleegkunde voetballen tegen Oldstars FC Utrecht

14 maart 2018

Met het oog op de Week van Zorg en Welzijn deden de studenten van verpleegkunde iets speciaals vandaag. Voetballen met de Oldstars van FC Utrecht. Op de trainingslocatie van de voetbalclub speelden de studenten een potje Walking Football. De senioren van FC Utrecht kregen daarvoor in de plaats een reanimatietraining van de toekomstig verpleegkundigen.

Terwijl de lucht strakblauw was boven Utrecht vertrokken de studenten naar het trainingscomplex van FC Utrecht. Pal achter het stadion de Galgenwaard ligt daar sportlocatie Zoudenbalch. Na een briefing en het omkleden kon de warming-up beginnen, samen met de Oldstars.  En de senioren  doen niet alleen gedreven mee. Ze geven ook aanwijzingen.

“Ik had echt niet verwacht dat dit zo leuk zou zijn.”

Na deze warming-up was het tijd voor de potjes Walking Football. Enthousiast deden de studenten mee met senioren. Lente: “In het werkveld moet je goed kunnen samenwerken. Dat is belangrijk. En nog beter is het wanneer je teambuilding oefent met mensen van verschillende leeftijden. “Ik had echt niet verwacht dat dit zo leuk zou zijn. Ik geef het een acht!” Dat is ook het geluid dat veel andere studenten laten horen.

“Ik ben super trots op de studenten en hoe ze dit oppakken!”

Docente Irma Geerars vindt het geweldig om de studenten zo bezig te zien met de senioren van FC Utrecht. “Het is bijzonder hoe alles samenkomt op zo’n dag. Vooral ook qua leeftijd. Het is belangrijk dat je leert dat je met alle generaties contact en plezier kan hebben. Ik ben ook super trots op de studenten en hoe ze dit oppakken!”