Talent van de Maand april bij Helpende zorg en welzijn

23 april 2018

Marjan Klarenbeek is gekozen tot Talent van de Maand april 2018. Dat maakte Robert Leeftink (College van Bestuur) op vrijdag 20 april bekend. Dit keer was de feestelijke uitreiking bij de BBL-opleiding Helpende zorg en welzijn (niveau 2) van de Gooise Zorgacademie.

Onder luid applaus van haar klas kreeg het nieuwe Talent van de Maand haar prijs op de Stationsstraat 2 in Hilversum. “Dit had ik niet verwacht! Wat leuk dat ik uitgekozen ben,”zegt de 55-jarige student uit Zeist.

Meer dan een vak

“Bij MBO Utrecht gaat het niet om de bestuurders maar om de studenten. Daarom kijken we elke maand welke student/ klas bijzonder is. In de zorg komen we handen, voeten, hoofden en harten tekort. Daarom is het extra fijn dat jullie deze opleiding volgen. Bij ons leer je meer dan een vak! MBO Utrecht staat voor persoonlijk, ambitieus en ondernemend onderwijs. Hier krijg je alle ruimte om goed te worden als mens en om jezelf te ontwikkelen in jouw toekomstige beroep. Iedereen kan excellent zijn, maar deze maand zetten we Marjan extra in het zonnetje. Jij hebt deze prijs van harte verdiend. Als herintredend student moet je een drempel over om weer terug naar school te gaan. Ik heb hier enorm veel waardering voor,”zei Robert Leeftink. Daarna kreeg de student een oorkonde, beker en cadeaubon. Ook was er voor iedereen taart, koffie en thee.

Diploma halen

Het Nieuwe Talent van de Maand maart is blij met de prijs. “Natuurlijk was het best moeilijk om weer te gaan leren, maar ik ben er trots op dat ik dit gedaan heb. Over zes maanden hoop ik mijn diploma te halen. Het is mijn droom om voor andere mensen te zorgen en dat samen met leuke collega’s te doen. Dat maakt mij heel gelukkig. Ik ga elke dag met plezier naar mijn werk bij wooncentrum Heerewegen in Zeist.”

Nieuw stukje toekomst

“Vorig jaar begon Marjan Klarenbeek bij de Gooise Zorgacademie met de versnelde opleiding Helpende zorg en welzijn. Ze heeft zich de afgelopen maanden enorm ontwikkeld, vooral op digitaal gebied. Wij vinden haar een voorbeeld voor anderen, want ze had jarenlang niet meer geleerd. Marjan is moeder, oma én mantelzorger. Ze is erg bescheiden, stelt zich in de groep zeer sociaal op en werkt heel goed met de anderen samen. Hiervoor werkte ze jaren als woon-zorg assistente. Ik ben niet alleen supertrots op Marjan, maar ook op haar klas. Deze groep is letterlijk een nieuw stukje toekomst, de functie van Helpenden wordt steeds belangrijker in de zorg. Zij zien elke ochtend de bewoners als eerste,”zegt Riet Landzaat (SLB’er en docent Gezondheidszorg en Welzijn).

Bijzonder

In maart 2016 koos MBO Utrecht voor het eerst een Talent van de Maand. Elke maand halen we een student van één van onze opleidingen naar voren. Dit gebeurt als zij op een bijzondere manier uitblinken.