Studeren in het buitenland

Bij MBO Utrecht kan iedereen die dat wil een internationale ervaring opdoen. Dat is leerzaam en waardevol. Voor jou als student, professional en als mens. MBO Utrecht heeft alles in huis om jou te begeleiden naar een passende internationale ervaring. Net als een reguliere stage, vraagt ook een internationale stage voorbereiding en inzet. Het vinden van een stageplek, het aanvragen van een beurs en het maken van afspraken met je bpv-consulent kost tijd en doorzettingsvermogen.

Informatie, advies en ondersteuning

Vanuit MBO Utrecht krijg je informatie, advies en ondersteuning die jou helpt bij het regelen van een internationale stage. Voor studenten en docenten, slb’ers en bpv-consulenten is duidelijke informatie beschikbaar over de richtlijnen, aandachtspunten en overige praktische zaken.

 • Mogelijkheden voor studenten

  Er zijn allerlei verschillende mogelijkheden voor studenten. Zo heeft MBO Utrecht heeft een duurzame samenwerking met vijf Europese partnerscholen in Ierland, Engeland, Estland, Zweden en Finland onder de naam Talent Development Europe. Daarnaast zijn er samenwerkingsverbanden met stagebedrijven in andere Europese landen zoals Duitsland, Frankrijk, Malta, Griekenland en Spanje.

   

 • Financiële ondersteuning

  Er zijn beurzen van Erasmus+ en VSB fonds  beschikbaar. Hiermee kan je als student een deel van reis- en verblijfskosten vergoed krijgen. Het aantal beurzen is beperkt en sommige zijn specifiek bestemd voor projecten op het gebied van duurzaamheid en inclusie. Het aanvragen van een beurs regel je zelf, via Bureau Internationalisering.

 • Contact

  Wil je meer weten over de internationale mogelijkheden bij MBO Utrecht? Mail dan naar Bureau Internationalisering op internationaal@mboutrecht.nl.

“Ik heb me voorbereid door heel veel te praten met mensen, heel veel te vragen op school en onderzoek te doen.”

Danée liep stage op Curacau

“Mijn tip voor studenten die naar het buitenland willen: sowieso doen, het is superleuk!”

Boudewijn liep stage in Barcelona