Studeren bij MBO Utrecht

Welke opleiding je ook kiest, je krijgt met alles wat er op deze pagina staat te maken.

Schooltijden
Een lesdag duurt meestal van 8.00 uur tot uiterlijk 16.00 uur, maar dat verschilt per opleiding. De Herman Brood Academie start later, maar gaat ook langer door.

 

 

Lessen op een dag
Elke opleiding heeft een ander aantal lessen per dag. Dit komt omdat de lesduur verschilt van 45 minuten tot anderhalf uur.

 

 

Standaard vakken
Alle studenten krijgen een aantal standaard vakken. Dit zijn Nederlands, loopbaanbegeleiding, rekenen, burgerschap en Engels (op niveau 4).

 

 

Keuzedelen
Met keuzedelen kun je jouw kennis verdiepen of verbreden. Je kunt je dus specialiseren in de richting die jij het liefst op wilt. Ook zijn deze vakken een goede voorbereiding op een volgende opleiding binnen het mbo of hbo. Jouw studieloopbaanbegeleider helpt je straks bij je keuze. Alle informatie over de keuzedelen die horen bij jouw opleiding vind je bij de start van je studie op OnderwijsOnline. Je kunt voor meer informatie ook kijken op mboutrecht.nl/keuzedelen.

 

OnderwijsOnline
OnderwijsOnline is een online omgeving waarin alle informatie samenkomt die van belang is voor een onderwijsdag. Denk aan roosters, resultaten, actuele studie-informatie, lesmateriaal of feedback op ingeleverd werk. Bekijk het filmpje over OnderwijsOnline hier.

Deel deze pagina: