Het BIZZ Talent programma

Het BIZZ Talent programma is gericht op zeer gemotiveerde en talentvolle mbo-studenten. In ongeveer acht maanden leren ze de inhoudelijke basis van het ondernemerschap kennen en gaan ze aan de slag met hun eigen onderneming die past bij hun persoonlijke ambitie en passie. Alle studenten schrijven zich in bij de Kamer van Koophandel en gaan al tijdens het programma actief aan de slag met hun onderneming, met als doel: klanten binnenhalen en winst maken!

De lessen worden gegeven door docenten van MBO Utrecht en ervaren ondernemers uit het netwerk van de Utrechtse Ondernemers Academie. Ook krijgt iedere student begeleiding van een eigen persoonlijke Business Coach. Het BIZZ Talent programma is ontwikkeld in een samenwerkingsverband tussen MBO Utrecht en de Utrechtse Ondernemers Academie.

foto_ondernemende_mbo_ers_starten_eigen_bedrijf_20140114ziehier9621_2__groot

Bizz Talent van 2014 is bekend!

Arjan Habben Jansen (17) uit Zegveld mag zich officieel ‘BIZZ Talent Ondernemer van het Jaar 2014’ noemen. In acht maanden tijd heeft hij vanuit het niets een eigen, goedlopende onderneming opgezet. Met ‘Habbes Borduurstudio’ (habbesborduurstudio.nl) versloeg hij  dinsdag 10 juni op het beursplein van het BIZZ Talent Event negen medestudenten uit het BIZZ Talent programma, een nieuw onderwijsprogramma voor het mbo op het gebied van ondernemerschap. Lees verder

Video-item slotbijeenkomst

Bekijk de video van de slotbijeenkomst op het YouTube-kanaal van MBO Utrecht.

Twan Wijnen: Ik ben enthousiast over het BIZZ Talent programma

“Ik wil een webshop ontwikkelen waar jongeren iets aan hebben. Ik ben zelf jong. Daarom weet ik wat een 18-jarige wil voordat hij uitgaat. Deze doelgroep staat open voor nieuwe dingen. Mijn site heeft straks de allerleukste drankspellen, gadgets en evenementen. Daar is een markt voor,”zegt Twan Wijnen, een van de deelnemers aan het BIZZ Talent programma. Hij krijgt tijdens zijn opleiding hulp bij het opzetten van een eigen bedrijf.

Lees verder

De studenten van BIZZ Talent in de media

Gedurende de acht maanden dat het project BIZZ Talent loopt doen de deelnemende studenten er alles aan om een succesvolle onderneming neer te zetten. Hier maakt naamsbekendheid ook een belangrijk onderdeel van uit. Een aantal studenten is het al gelukt om in de pers te komen!

Lees verder

Rick Olupot: Ik vind online marketing geweldig

“Het leuke van online marketing is dat elk project een nieuwe uitdaging heeft. Hoe zorg je ervoor dat een klant meer winst uit een onderneming haalt? Hoe benader je de gewenste doelgroepen? Die input fascineert mij,”zegt Rick Olupot. De 20-jarige student uit Utrecht begon in februari met een eigen bedrijf in online marketing. De vierdejaars van de opleiding ICT beheerder bij de ICT-Academie heeft veel aan het BIZZ Talent Programma.

Lees verder

Kariem Shatia: Bloedserieus over bedrijf in luxe herensokken

“Het begon ooit als een geintje, maar nu ben ik bloedserieus. Ik wil écht een eigen bedrijf met luxe herensokken. Geweldig als je erin slaagt om aan een klant een gevoel van pure luxe te verkopen. Mijn onderneming levert en produceert sokken van de beste kwaliteit Egyptische katoen. Daar is een markt voor in het hoogste segment, zoals Oger in Amsterdam. Door het BIZZ Talent programma komt mijn droom uit,”vertelt Kariem Shatia.

Lees verder

Sayed Ehsan Korishi: Bijzondere kleding met Perzische invloeden

“Ik wil een webshop met supermooie, hippe kleding waar de kleuren vanaf spatten. Mijn collectie is gebaseerd op de Perzische kunst van mijn vader. Als kunstenaar is hij de grote inspiratiebron voor mijn truien, vesten en T-shirts met religieuze elementen. Samen met een designer ga ik mijn kleding ontwerpen. Ik richt me op mannen van 15 tot 26 jaar die openstaan voor de nieuwste trends. Het concept werk ik uit bij ons BIZZ Talent programma,”zegt Sayed Ehsan Korishi.

Lees verder

Lisanne Reuterink: Gaan voor mijn eigen bedrijf

“Wat ik belangrijk vind, is dat ouders straks met een gerust hart hun kind aan ons toe vertrouwen. Wij garanderen dat de kinderen (hopelijk ook de ouders) een leuke avond hebben. Dat gun ik ze ook, zeker in deze drukke tijden. In noodgevallen kun je op de dag zelf een beroep op ons doen. Wij passen bij de mensen thuis op. Leuk dat iedereen zo positief reageert op mijn ondernemersidee bij het BIZZ Talent programma,” zegt Lisanne Reuterink.

Lees verder

André Roepa: Via mijn site is alles simpel te vergelijken

“Ik was als kleuter al gek op auto’s. Wat is er mooier dan het geluid van een sportauto? Toen ik mijn eerste auto kocht, zag ik nergens een website waarbij ik makkelijk het totaalplaatje kon vergelijken. Bij andere websites ging het niet verder dan de motor en de prijzen. Bij mijn website autoeisen.nl kan je de basisuitrusting en de optiepakketten met elkaar vergelijken. Je ziet in een overzicht wat de kosten zijn om je remschijven te vervangen of wat het gemiddelde is van het werkelijke verbruik van de auto,” André Roepa.

Lees verder

Arjan Habben Jansen: Ik droom over een eigen onderneming

“Ik droom al jaren over een eigen onderneming. Samen met mijn moeder kwam ik op het idee van een borduurstudio. Wij verzorgen teksten en logo’s op bedrijfskleding, handdoeken, mutsen en andere producten voor particulieren. Ik doe dit met mijn moeder, omdat ik nog te jong ben om alleen te beginnen. Zij is al jaren naaister en heel enthousiast over mijn ideeën. Ik krijg veel leuke reacties, terwijl het bedrijf er nog niet is. De eerste borduurmachine heb ik al,”vertelt Arjan Habben Jansen.

Lees verder