De week van het geld drukbezocht bij MBO Utrecht

Op 14 maart 2016 begon landelijk de Week van het geld voor alle basisscholen, het voortgezet onderwijs en MBO scholen. MBO Utrecht deed dit jaar voor het eerst officieel mee aan de actieweek; op dinsdag 15 maart op de Columbuslaan en op woensdag 16 maart op de Australiëlaan 23.

Hulp inschakelen
“Het is voor veel studenten nog een taboe om te praten over geld. Daarom is het voor hen goed om te weten dat ze hulp in kunnen schakelen als ze tegen problemen aanlopen. De week van het geld was erg succesvol doordat het zo laagdrempelig is. Studenten hebben veel persoonlijke vragen kunnen stellen aan de DUO, de gemeente Utrecht, vakbonden FNV en CNV, Hogeschool Utrecht, de afdeling Financiën en de Financieel Maatschappelijk studenten Dienstverlening (financieel spreekuur) van MBO Utrecht. Daarnaast meldde een aantal studenten zich aan voor begeleiding en ondersteuning bij het Financieel Spreekuur van MBO Utrecht. Spellen als ‘drop je tip’, ‘raad het merk’ en de geldquiz met vragen over studiefinanciering en huurtoeslag waren erg populair, net als de bespaartips. Met deze spellen konden mooie prijzen worden gewonnen, zoals een Itunes kaart, een playstore kaart, bioscoopbonnen en twee maanden gratis netflix,” vertelt Nora Rahmani van de afdeling Financieel Maatschappelijk studenten Dienstverlening (FMD).

Belastingaangifte
Verder konden jongeren met de hulp van studenten van de Hogeschool Utrecht hun belastingaangifte invullen. Dit leverde op één dag een totaalbedrag van drieduizend euro aan teruggave op. De tweede dag lag de site van de Belastingdienst er helaas uit. Studenten kunnen voor hulp nog steeds terecht bij de FMD van MBO Utrecht.

Week van het geld, MBO Utrecht

Financieel spreekuur
Dat MBO Utrecht dit jaar mee doet aan de Week van het geld is een initiatief van de kerngroep Financieel Maatschappelijke studenten Dienstverlening (FMD). De financiële week is er om studenten kennis te laten maken met de dienstverlening Financieel Spreekuur. Dit spreekuur bestaat nu één jaar. Tijdens dit spreekuur kunnen studenten vragen stellen over financiën, studiefinanciering, toeslagen (zoals de zorgtoeslag en de huurtoeslag), verzekeringen en schulden.

Vragen?
Het FMD is bereikbaar op 06-11380810 en via fmd@mboutrecht.nl

Deel deze pagina: