Mijn eerste week bij MBO Utrecht

De nieuwe lichting studenten beleefde vorige week hun vuurdoop bij MBO Utrecht. De academies hadden alles uit de kast gehaald voor een leuk introductieprogramma. Bij Economie en Ondernemen reden drie volle bussen op woensdag 24 augustus naar Fort Vechten. Door de hitte werd het programma ter plekke aangepast met extra pauzes, veel drinken en ijsjes. ”De introductie was supergezellig. Leuke sfeer, leuke meiden en leuke docenten die actief mee deden,” zegt Leanne de Jong (19 jaar, uit De Bilt, opleiding Secretarieel). “Het hoogtepunt vond ik het tokkelen op de kabelbaan.”

Samenwerken
Klasgenoot Stefanna Goes (19 jaar, uit Wijk bij Duurstede) zegt dat ze haar klas die dag beter heeft leren kennen. “Bij de teamopdrachten leer je met elkaar samenwerken.” Leanne de Jong verwacht dat ze de komende maanden veel over de beroepspraktijk opsteekt, terwijl Stefanna Goes een goede voorbereiding op de stage het belangrijkste vindt. De twee studenten hebben bewust voor MBO gekozen door de kleinschaligheid en omdat het dicht bij hen in de buurt is.

Verwachtingen
Bij Zorg en Welzijn gingen vier klassen op 24 en 25 augustus naar het YMCA Kampeercentrum Hulshorst in Hierden. Daar vermaakten Rosalva Garcia Rodriguez (16 jaar, uit Utrecht) en Rosa Baron (16 jaar, uit Zeist) zich prima. De twee studenten zitten in het eerste jaar van de opleiding Verpleegkundige bij de Utrechtse Zorgacademie.“Ik vond het lasergamen in het bos heel gaaf. Op sommige momenten leek het net echt, zo gingen we in het spel op.” Maar het introductieprogramma had uiteraard serieuze onderdelen. Zo werd er een blad gemaakt waarin de studenten hun verwachtingen over het komende schooljaar deelden en kregen ze dramalessen.

Ga een les meelopen
“Ik ga er vanuit dat wij dit schooljaar de basis leggen voor ons beroep. Natuurlijk is het belangrijk dat het gezellig is in de klas, maar we moeten ook wat leren. Mijn moeder vond dit een goede school. Het viel me bij de Open Dag op dat de docenten op je af komen en met je in gesprek gaan,”vertelt Rosalva Garcia Rodriguez.“De opleiding sprak mij aan, net als de sfeer. Ik heb in maart 2016 een les meegelopen. Zo proef je de sfeer in een klas. Dat raad ik iedereen aan,”zegt klasgenoot Rosa Baron.

Verrassende introductieweek Techniek
De Techniek Academie had een verrassende introductieweek. Het programma begon op maandag 22 augustus en duurde tot vrijdag. “Ik heb een project gedaan over de verandering van enkel- naar dubbelglas. Het leukste hiervan was om het te presenteren voor een groep van honderd man, zo’n mogelijkheid krijg je niet elke dag. De HAKA workshop was bijzonder. Bij HAKA probeer je je tegenstander al dansend te imponeren. Daardoor leer je elkaar op een grappige manier snel kennen,”zegt Hugo Kraaijer (16 jaar, uit Buren). De eerstejaars van Bouwkunde, Management en makelaardij koos bewust voor MBO Utrecht. “Ik wil hierna door in het vastgoed en dan is dit een mooie basis.”

Doe-Dag
Het introductieprogramma van Techniek bevatte nog meer leuke elementen. De nieuwe studenten bezochten op maandag 22 augustus een aantal bouwprojecten in Leidse Rijn. Er waren verschillende gastsprekers uitgenodigd. Vervolgens een workshop snellezen, een stevige PR voor de Studentenraad en een uitleg over het BIZZ-Talentprogramma. Op donderdag was een Doe-Dag over het thema duurzaamheid.

intro mbo utrecht introweek-2

Deel deze pagina: