Finale Skills Heroes was één groot avontuur

“Voor mij was het nationaal kampioenschap van Skills Heroes één groot avontuur. Het is spannend om tegen andere mbo’ers in jouw richting te strijden. Maar je moet ook de lol van de vakwedstrijden zien. Ik vond het leuk, gezellig en leerzaam.” 

Student Loes Boelens (21 jaar, Maarssen) is bijna klaar met de opleiding Verpleegkunde bij de Utrechtse Zorgacademie van MBO Utrecht. Het leek de vierdejaars een uitdaging om met haar klasgenoot Janine van de Vliert mee te doen aan de wedstrijden.

Avontuur 
Hun avontuur begon op 18 januari bij de kwalificatiewedstrijden van Skills bij Rijn IJssel in Arnhem. Daar haalden ze de tweede en de derde plaats. Loes mocht door naar de landelijke finale in Amsterdam, Janine helaas niet. Skills The Finals was op 16, 17 en 18 maart 2017 in de RAI Amsterdam. Helaas viel de student van MBO Utrecht net buiten de prijzen. Ze haalde de vijfde plek, waar ze tevreden mee was. In haar groep lagen de punten heel dicht bij elkaar.

Goed voorbereid 
De student vindt dat ze op de Utrechtse Zorgacademie goed is voorbereid op Skills The Finals. “Docente Lianne Muis nam alles op school grondig met me door. We hebben zelfs met een paar docenten een rollenspel geoefend. Bij de finale liet ik alles maar op me afkomen. Het begon één minuut voor de wedstrijd te kriebelen, maar dat hoort erbij. We kregen als opdracht vijf casussen uit verschillende zorginstellingen en wisselende ziektebeelden. Alles zag er levensecht uit, want de Lotuspatiënten deden het erg goed.”

Veel geleerd
Ze heeft in die drie dagen veel over zichzelf en haar vak geleerd. “Als je strijdt tegen andere mbo’ers ben je extra gemotiveerd om ervoor te gaan. Bij een vakwedstrijd komen je sterke en minder sterke punten naar voeren. Ik weet nu dat ik goed inspeel op de emoties van patiënten en dat ik rustig overkom. Na het mbo wil ik door naar de HBO-opleiding Verpleegkunde. Daarna ga ik misschien verder met de vervolgopleiding Verpleegkundig specialist. Ik heb altijd gezegd dat ik het mooi vind om andere mensen uit de put te halen en ze te begeleiden in alle fases van hun leven,”zegt Loes Boelens.

Durf jij ook?
“Durf jij net als ik dit avontuur aan te gaan, sta je open voor een bijzondere ervaring? Geef je dan op voor Skills Heroes. Je leert niet alleen jezelf beter kennen, maar je ontmoet ook veel nieuwe mensen. Je wereld wordt letterlijk groter. Ik heb ervan genoten, want na de wedstrijden heb je het ’s avonds gezellig met elkaar,”vertelt Loes Boelens.

Aanstormend talent
De vakwedstrijden van Skills Heroes zijn opgezet om aanstormend talent een podium te geven en het beroepsonderwijs naar een hoger niveau te tillen. Tijdens dit evenement strijden de finalisten om te bepalen wie zich nationaal kampioen mag noemen in zijn/haar vakgebied. Van schilders, kappers en timmermannen tot koks, verpleegkundigen en patissiers.

 

Deel deze pagina: