Een gouden en twee bronzen medailles voor studenten van MBO Utrecht op nationaal kampioenschap Skills Heroes  

Studenten van MBO Utrecht behaalden afgelopen weekend meerdere medailles tijdens Skills The Finals, het nationaal kampioenschap van Skills Heroes, dat van 16 t/m 18 maart in de RAI Amsterdam plaatsvond. In totaal lieten 315 mbo’ers zich van hun beste kant zien in mbo-vakwedstrijden variërend van autotechnicus en verzorgende IG tot marketing, sales en commercie. Doel van deze wedstrijden is om aanstormend vaktalent een podium te geven en beroepsonderwijs naar een hoger niveau te tillen.Spanning en eer
Eerstejaars student Tom Huiberts won een gouden medaille bij de wedstrijd voor Marketing, sales en commercie. “Ik vind het nog steeds moeilijk te geloven en het gevoel is nog niet compleet ingedaald. Maar wat een ervaring en eer”, aldus Tom. De 19-jarige student van de opleiding Junior Accountmanager werkte 4 dagen lang, individueel aan een opdracht; “Zeker als eerstejaarsstudent hebben deze 4-daagse finales mij ontzettend veel stress en spanning opgeleverd. Deze stress is gelukkig niet voor niets geweest, want ik mag mij nu nationaal kampioen noemen!”

Medailles
Naast een gouden medaille waren er ook twee bronzen medailles voor Anne den Hartog van de opleiding Verzorgende IG en voor Stan Vermeulen van de opleiding medewerker evenementen. Anne nam deel aan de wedstrijd voor Verzorgende IG. De studente uit Leerdam kwam niet alleen naar de RAI, ze nam zelfs haar docenten en hele klas mee om haar te supporten.

Stan Vermeulen, 3e jaars student uit Amsterdam, behaalde een medaille in de wedstrijd Medewerker evenementenorganisatie/marketing en communicatie; “Zonder de kennis die ik op school heb opgedaan de afgelopen drie jaar, zou ik het zeker niet zo ver hebben geschopt.”

Studenten Loes Boelens van de opleiding Verpleegkunde en Lisa Robberse van de opleiding Junior Accountmanager gingen ook de strijd aan met hun vakgenoten. Zij leverden een fantastische prestatie en lieten zien wat ze waard zijn! Helaas geen medailles voor hen, maar alle reden om trots te zijn.

Goede begeleiding
De fantastische prestaties van de studenten zijn ook toe te schrijven aan de goede begeleiding van de docenten van MBO Utrecht. Iedere student had een docent als persoonlijke begeleider, met wie op school ook al volop getraind werd voor Skills The Finals. Docente Lianne Muis van de opleiding Verpleegkunde was de teamleider voor de deelnemers van MBO Utrecht tijdens de 4 intensieve dagen; “Ik ben zo ongelooflijk trots! Niet alleen op de medailles, maar vooral dat alle studenten het uiterste uit zichzelf hebben gehaald, ondanks de drukte en spanning.”

 

Hecht team
De studenten van de verschillende opleidingen kenden elkaar niet, maar hebben elkaar goed gesteund. “De 5 studenten waren meteen al een hechte groep en erg geïnteresseerd in elkaar, super leuk om te zien”, vertelt Lianne Muis. Medaille-winnaar Stan voegt daaraan toe; “Dat is misschien wel het leukste van de wedstrijd, al die nieuwe mensen die ik heb leren kennen. Volgend weekend hebben we al een reünie gepland met de studenten uit het team van MBO Utrecht. Lekker samen een drankje drinken.”


Deel deze pagina: