ICT-student doet mee aan NK Office van Microsoft

Als het aan Jeffrey Ellermann ligt, is hij in 2017 zeker weer van de partij bij het NK Office van Microsoft. De 17-jarige student kijkt terug op een superleuke ervaring bij het Nederlands kampioenschap. Helaas eindigde hij net buiten de top 5 van het mbo.

De eerstejaars student uit Houten zit in het eerste jaar van de opleiding Netwerkbeheer (niveau 4) bij de ICT Academie. Op dit moment loopt hij stage bij de Servicebalie van MBO Utrecht. “Het was geweldig om op het hoofdkantoor van Microsoft een examentoets af te leggen over het consumentenpakket van NL Office en de toepassingen Word en Excel.”

Hoogste score
Er waren op 3 juni in totaal 44 deelnemers bij het NK Office in Amsterdam, afkomstig van mbo, havo en vwo. Zij hadden eerder de hoogste score van hun school gehaald.“Uiteraard werd bij het examen onze kennis uitvoerig getoetst. Dat gebeurt bij een gewoon examen op school ook, maar nu was de locatie bijzonder. Je komt niet zomaar op het hoofdkantoor van Microsoft, terwijl je wel dagelijks met hun producten werkt. Alleen de allerbesten krijgen daar later misschien een baan.”

Mooie kans
Jeffrey Ellermann: “Het is natuurlijk supergaaf als je tijdens je opleiding bij zo’n computergigant mag rondkijken en ziet welke mogelijkheden er voor ICT’ers zijn. En het was voor ons een mooie kans om te laten zien welke kennis wij in huis hebben. Het gebouw op Schiphol zag er niet uit als een traditioneel kantoor. Alles is hypermodern en alle werkplekken zitten in één grote ruimte. Ik vond het fijn dat er mijn docenten Beert Gunnink en Nick van Buuren erbij waren om mij aan te moedigen. Verder heb ik veel nieuwe mensen leren kennen en was het onderling gezellig.”

Certificaat
Alle deelnemers kregen na afloop een certificaat wat goed staat op hun CV. De Nederlandse winnaar plaatst zich voor de Microsoft Office Specialist World Championship in de USA. “Toen ze bij mijn opleiding hoorden dat ik naar het NK Office ging, kreeg ik heel veel leuke reacties. Veel studenten en docenten waren nieuwsgierig naar mijn ervaringen en resultaten. Natuurlijk had ik mij vooraf goed voorbereid door extra toetsen te maken en met een docent extra te oefenen in Excel. We kregen bij het NK Office vijftig minuten de tijd om de examentoets af te leggen. Ik heb mijn best gedaan om de snelste tijd en de hoogste score te halen. Mijn eindscore was 980 (je kon maximaal duizend halen), in 16 minuten en 12 seconden,” zegt Jeffrey Ellermann.

student ict academie

Deel deze pagina: